Thumbnail
Διευθυντές σχολικών μονάδων

Θέμα: Εκλογή του πολιτικού κομισάριου = διευθυντή, του σχολείου

(σκωπτικό κείμενο)

Σύντροφοι καθηγητές, συντρόφισσες καθηγήτριες. Σήμερα είναι η μέρα, που με την ψήφο σας θα επιλέξουμε τον πολιτικό κομισάριο/διευθυντή που θα διευθύνει το λαϊκό μας σχολείο. Η μάζωξη των συναγωνιστών και των συναγωνιστριών δασκάλων θα αποφασίσει με πλέριες διαδικασίες για την παράταση επί ένα χρόνο της θητείας των υπαρχόντων διευθυντών, οι οποίοι μετασχηματίζονται για τη νέα χρονιά σε πολιτικούς επί της παιδείας κομισάριους.

Ετούτη τη στιγμή που είναι και στιγμή κρίσιμη για το έθνος, χρειάζεται με την αγωνιστική μας ψήφο, και έχοντας κατά νου την πολιτιστική επανάσταση του Μάο, να επανακαθορίσουμε τους λαϊκούς ηγέτες που θα καθοδηγήσουν το σύλλογο καθηγητών προς το νέο σχολείο. Δεν χρειάζονται αυξημένα προσόντα, δεν χρειάζονται τίτλοι σπουδών και εξειδίκευσης στο αντικείμενο που θα υπηρετήσουν, δεν χρειάζεται να έχουν εργατοώρες στην τάξη και στον πίνακα. Δεν χρειάζεται να «αφουγκράζονται» τα παιδιά στην αυλή, δεν χρειάζεται να μπορούν να διαβλέπουν τα προβλήματα των μαθητών των «πίσω θρανίων», δεν χρειάζεται ήθος και ύφος.

Χρειάζεται να κρατούν καλά τις ισορροπίες μεταξύ των συναδέλφων, συγνώμη συναγωνιστών, χρειάζεται να είναι κόλακες και μαθητοπατέρες προς τους μαθητές, χρειάζεται  να ασκούν «κοινωνική πολιτική»,  χρειάζεται   να συμμετέχουν υπέρμετρα σε χορούς και πανηγύρια καθώς θα χτίζουμε το νέο σχολείο. Εξάλλου οι χοροί, τα τσάμικα και τα καλαματιανά, αντήχησαν απ’ άκρου σε άκρο σε όλη την Ελλάδα μαζί με τον Πρέκα και τον Παπαμιχαήλ καθώς γιορτάσαμε την εθνική επέτειο. Όποιος δε εκ των χορευτών υποψηφίων διευθυντών έσυρε επιτυχώς  τον χορό κάμνοντας τις καλύτερες φιγούρες και πήδους, αριστίδην θα ορίζεται διευθυντής. 

Ο πολιτικός επίτροπος, συγνώμη διευθυντής του σχολείου, θα είναι ο πρώτος μεταξύ ίσων. Θα υλοποιεί τις αποφάσεις του συλλόγου των εκπαιδευτικών, στις συνελεύσεις των συναγωνιστών    και θα λογοδοτεί ανά μήνα στη συνέλευση αυτή. Αν δεν υπακούει στις αποφάσεις και τα κελεύσματα των συλλογικών οργάνων, ο σύλλογος – συνέλευση των εκπαιδευτικών παραχρήμα θα τον καθαιρεί, ώστε στη θέση του να προωθηθεί άλλος συναγωνιστής .

Απαραίτητη προϋπόθεση των υπηρετούντων συναγωνιστών είναι να προσέρχονται στις εκλογικές διαδικασίες με το κόκκινο βιβλιαράκι υπό μάλης καθώς και να κατέχουν τα κείμενα για την εκπαίδευση του Λουνατσάρσκι, (ο Γκράμσι πιθανόν να τους πέσει βαρύς) . Αν δεν τον ξέρετε φροντίστε να βρείτε το όνομά του και τι και που πολιτικός κομισάριος ήταν.

Με αυτόν τον τρόπο συναγωνιστές/στριες θα βάλουμε τέρμα στις μοναρχομνημονιακές επιδιώξεις της πέμπτης φάλαγγας που θέλει να αλώσει τα σχολεία, με τον ύπουλο τρόπο της «αξιολόγησης» διευθυντών, ώστε να αποκατασταθεί η πλέρια αταξική εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία με σύμμαχο τα φυλλάδια ιστορίας που θα μοιράζει το τμήμα ιστορίας στρατού θα χτίζει τον κα(η)μένο σοσιαλιστικό μετασχηματισμό!

ΥΓ 1. Οι Σαμαροβενιζέλοι ας μην βιαστούν να τοποθετηθούν. Είναι γνωστό ανά την επικράτεια οι τρόποι μοριοδότησης και πριμοδότησης των ημετέρων. Θυμάστε μόρια ανά υποψήφιο 14,9 ή 14,85 ή 14,79 κλπ. Η αξιοκρατία στο απόγειό της. ΄Η κάποιους που για να γίνουν διευθυντές εκπαίδευσης είχαν στην οικία τους δύο τρεις διαφορετικές σημαίες τις οποίες τις χρησιμοποιούσαν αναλόγως.  Όπως είναι επίσης γνωστό ότι με μηδέν (ΜΗΔΕΝ) προσόντα το κόμμα τους έκανε θυρωρούς πολυκατοικίας, ασχολούμενοι/ες  με τα «κοινά» των κομματικών τους φίλων.

ΥΓ 2. Η διαφορά των αριστερών από τους «αριστερούς» είναι ότι μπορούν να έχουν το δικαίωμα στη διακωμώδηση, σε αντίθεση με κάποιους άλλους στην αριστερή όχθη του ποταμού, πορευόμενους, οι οποίοι είναι τιμητές των πάντων, αφού όμως «αξιοκρατικά» υπηρέτησαν στις θέσεις τις οποίες τώρα απαξιώνουν!

Βασίλης Παππάς – κριτικά σκεπτόμενος και μη «τρομαγμένος» εκπαιδευτικός !

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
ΠΑΜΑΚ: 8ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Θεωρίας, Μακροοικονομικής και Εμπειρικής Χρηματοοικονομικής
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (29/04) και την Τρίτη (30/04)
ΠΑΜΑΚ: 8ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Θεωρίας, Μακροοικονομικής και Εμπειρικής Χρηματοοικονομικής