Thumbnail
Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας –Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο - Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας

Δελτίο Τύπου

Επικαιροποίηση Γνώσεων Αποφοίτων ΑΕΙ (ΠΕΓΑ) «Καινοτομικές εφαρμογές τεχνολογιών ΑΠΕ στον ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων: Έξυπνα κτίρια μηδενικής ενέργειας και φυσικής άνεσης»

Το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας προσφέρει σε πτυχιούχους εντελώς δωρεάν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα τριών επαναλαμβανόμενων κύκλων μέσω του Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης για την Επικαιροποίηση Γνώσεων Αποφοίτων ΑΕΙ (ΠΕΓΑ) «Καινοτομικές εφαρμογές τεχνολογιών ΑΠΕ στον ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων: Έξυπνα κτίρια μηδενικής ενέργειας και φυσικής άνεσης» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π.Ε.Δ.Β.Μ. και συγχρηματοδοτείται από την ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους.

Περιεχόμενο προγράμματος

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί, να μεταφέρει στους συμμετέχοντες σύγχρονες γνώσεις με εφαρμογή σε καινοτόμες μεθόδους για την ανάλυση των τεχνολογιών εξοικονόμησης ενεργειακών πόρων και ορθολογικής χρήσης φορτίων, με έμφαση κυρίως στην ενσωμάτωση των τεχνολογιών ηλιακής ενέργειας στο κέλυφος και την υποδομή των κτιρίων. Την επιμόρφωση στον ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων και στη χρήση τεχνολογιών, ώστε μια κατοικία ή ένα κτιριακό συγκρότημα, είτε μέσω του αρχικού σχεδιασμού, είτε μέσω μικρών επεμβάσεων, να ικανοποιεί τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού χρησιμοποιώντας στοιχεία ηλιακής παθητικής τεχνολογίας προσφέροντας άνεση στον εσωτερικό χώρο. Την εκπαίδευση σε διάφορες τεχνολογίες φωτοβολταϊκών συστημάτων, σταθερών ή κινητών περί 1 ή 2 άξονες, με ενσωματωμένους αισθητήρες, τόσο για την κίνησή τους, όσο και για την διαχείρισης των φορτίων με βάση την ανά ημέρα προβλεπόμενη παραγωγή ηλιακής ενέργειας. Τέλος τη μεταφορά της εμπειρίας στην ενσωμάτωση ηλιακών συλλεκτών αλλά και στο σχεδιασμό των ενεργειακών οροφών και προσόψεων, που αποτελούν ένα νέο προϊόν υψηλής απόδοσης, μειώνοντας εξαιρετικά τις ενεργειακές ανάγκες των κτιρίων, τόσο σε θέρμανση, όσο και σε ψύξη.

Το πρόγραμμα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

·         Συνεργασία τριών (3) ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας) με συντονιστή το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

·         Λειτουργία τριών (3) επαναλαμβανόμενων κύκλων μαθημάτων με έναρξη του α΄ κύκλου τον Οκτώβριο 2014

·         Διάρκεια κύκλου μαθημάτων: έξι (6) εβδομάδες

·         Τέσσερις (4) θεματικές ενότητες

·         Διδάσκουν καταξιωμένοι επιστήμονες των συνεργαζόμενων Ιδρυμάτων

·         Κάθε κύκλος σεμιναρίου θα υποστηρίζει 20 άτομα

·         Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Συμμετοχής με ισχύ Τίτλου Σπουδών (Post Graduate Certificate με απόδοση 30 ECTS).

Δικαιούχοι - Διαδικασίες εισαγωγής

Το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο και παρέχεται δωρεάν

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν οι πτυχιούχοι Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας, Δομικών Έργων, Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων και γενικότερα πτυχιούχοι Πολυτεχνικών Σχολών ή να έχουν αποδεδειγμένη επαγγελματική δραστηριότητα στον συγκεκριμένο επιστημονικό τομέα.

Προτεραιότητα συμμετοχής θα δοθεί: α) σε απόφοιτους ηλικίας άνω των 45 ετών β) σε αποφοίτους χωρίς μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Επιπλέον κατά την επιλογή από τους υποψηφίους θα λαμβάνονται υπόψη και κοινωνικά κριτήρια (όπως ανεργία, εισόδημα).

Οι συμμετέχοντες είναι καλό να έχουν επάρκεια Αγγλικής γλώσσας για τη χρήση αγγλικής βιβλιογραφίας. Επιπλέον, η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου θα τους βοηθήσει στην εκπόνηση γραπτών εργασιών και στη διαχείριση των συστημάτων τηλεκπαίδευσης.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

·         Αίτηση (επισυνάπτεται)

·         Τίτλος σπουδών

·         Βιογραφικό σημείωμα

·         Φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας

Συνεκτιμόμενα δικαιολογητικά:

·         Τίτλος γλωσσομάθειας

·         Πιστοποιητικό χειρισμού Η/Υ

·         Βεβαίωση ανεργίας

·         Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου οικονομικού έτους 2014 (Εκκαθαριστικό)

Υποβολή αιτήσεων Α’ Κύκλου

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά της αιτήσεις τους με τα συνοδευόμενα δικαιολογητικά από την 25η Αυγούστου 2014 έως την 15η Σεπτεμβρίου 2014 στη διεύθυνση ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Ινστιτούτο δια βίου εκπαίδευσης, Μ. Αλεξάνδρου 1 Τ.Κ.: 263 34, Πάτρα, με την ένδειξη «Συμμετοχή στο ΠΕΓΑ/ΑΠΕ»

Μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων θα καταρτιστεί πίνακας επιτυχόντων και επιλαχόντων. Εάν κάποιοι από τους επιτυχόντες δεν αποδεχθούν τη θέση θα καλούνται σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης οι επιλαχόντες έως την κάλυψη των είκοσι (20) θέσεων.

Επικοινωνία – Πληροφορίες

Διεύθυνση: Ινστιτούτο δια βίου εκπαίδευσης, (Κτίριο Ηλιακών Συστημάτων, 2ος όροφος), ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας, 26334, Πάτρα.

E-mail: [email protected]

Web: http://pega-ape.teipat.gr

Κατεβάστε την Πρόσκληση ενδιαφέροντος Α’ Κύκλου και την Αίτηση συμμετοχής

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αξιολόγηση
Αξιολόγηση: «ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξουν άμεσα απεργία-αποχή»
«Επαναπροκηρύξεις της ΑΑ από ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, συνεχείς προκηρύξεις των στάσεων εργασίας» ζητούν οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.
Αξιολόγηση: «ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξουν άμεσα απεργία-αποχή»
αυτοκτονία
Η μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία – Πως 200 άνθρωποι ακολούθησαν στον θάνατο τον ηγέτη τους
Σαν σήμερα, 19 Μαρτίου του 1644, περίπου 200 άνθρωποι, αυτοκτόνησαν ως ένδειξη αφοσίωσης στον αυτοκράτορα Τσόνγκζεν
Η μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία – Πως 200 άνθρωποι ακολούθησαν στον θάνατο τον ηγέτη τους