Thumbnail
Νέα τροπή που πήρε η «κουλτούρα διαλόγου» που καλλιεργεί η διαδικασία της «αυτοαξιολόγησης»

Σε νέο κύκλο διώξεων προχωρούν οι διευθύνσεις εκπαίδευσης με αφορμή την παραίτησή τους από τη «θέση ευθύνης», για να υπερασπιστούν την αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, από την Στέλλα Σωτηριάδου, προϊσταμένη στο 1ο Νηπιαγωγείο Ραχών ζητούνται «έγγραφες εξηγήσεις» για το «γιατί παρέβη το υπηρεσιακό της καθήκον» και «αρνήθηκε να εκτελέσει εντολή» στο έγγραφο που επισυνάπτεται και εμμέσως πλην σαφώς υπονοεί επικείμενη πειθαρχική δίωξη. Για την Αθηνά Γλαρού, διευθύντρια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου, παρόλο που δεν της έχει ακόμη αποσταλεί σχετικό έγγραφο, «διαρρέει» επικείμενη δίωξη επίσης.

Διαβάστε την ανακοίνωση του συλλόγου

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΜΑΣ

Με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε τη νέα τροπή που πήρε η «κουλτούρα διαλόγου» που καλλιεργεί η διαδικασία της «αυτοαξιολόγησης» των σχολικών μονάδων που προσπαθεί με τρόπους ακόμη και παράνομους να επιβάλλει το υπουργείο παιδείας και τα στελέχη διοίκησης: οι δύο συναδέλφισσες που προΐστανται σχολικών μονάδων της περιοχής μας και επέλεξαν την παραίτηση από τη «θέση ευθύνης» ως τον τρόπο να υπερασπιστούν το πνεύμα της σχεδόν καθολικής αντίθεσης του κλάδου συνολικά, των Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου μας και των Συλλόγων Διδασκόντων στην προωθούμενη αξιολόγηση σε όλες τις εκφάνσεις της («αυτοαξιολόγηση» σχολικών μονάδων, ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών) απειλούνται με δίωξη. Από τη συναδέλφισσα Στέλλα Σωτηριάδου, προϊσταμένη στο 1ο Νηπιαγωγείο Ραχών ζητούνται «έγγραφες εξηγήσεις» για το «γιατί παρέβη το υπηρεσιακό της καθήκον» και «αρνήθηκε να εκτελέσει εντολή» στο έγγραφο που επισυνάπτεται και εμμέσως πλην σαφώς υπονοεί επικείμενη πειθαρχική δίωξη. Για τη συναδέλφισσα Αθηνά Γλαρού, διευθύντρια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου, παρόλο που δεν της έχει ακόμη αποσταλεί σχετικό έγγραφο, «διαρρέει» επικείμενη δίωξη επίσης. Η υπεράσπιση των συναδελφισσών μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πάλης μας ενάντια στις πολιτικές διάλυσης του δημόσιου σχολείου.

Οι συναδέλφισσες δεν είναι και δε θα μείνουν σε καμιά περίπτωση μόνες τους.

Καμία διαδικασία δίωξης να μην αρχίσει για τις συναδέλφισσες.

  • Καλούμε σε κινητοποίηση-παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 13 Μαΐου στη Διεύθυνση Π.Ε. Σάμου.
  • Κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας (8-11 και 1-4) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στην κινητοποίηση και ζητάμε από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να κηρύξει συμπληρωματική 3ωρη στάση (11-2) για να μπορεί να γίνει μετακίνηση στη Σάμο, καθώς και να στείλει κλιμάκιο του Δ.Σ.
  • Καλούμε το Σύλλογο Δ/Ν Σάμου να συμμετάσχει στην παράσταση διαμαρτυρίας.
  • Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της Ικαρίας, των Φούρνων και της Σάμου, το Εργατικό Κέντρο, άλλους φορείς και συλλογικότητες να πάρουν θέση, να συμβάλλουν στην κινητοποίηση και να εκδώσουν ψηφίσματα στήριξης.
---------------------------------------------------------------
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΤΕΛΛΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ
 
Το σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα στην Ικαρία όπως αυτό εκπροσωπήθηκε από τα Δ.Σ. των σωματείων, αντιπρόσωπους ενώσεων και μεμονωμένους εργαζόμενους στην σύσκεψη της 7/5/14 στο παλαιό δημαρχείο  Αγ. Κυρύκου, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στη συνάδελφο Σωτηριάδου Στέλλα και καταγγέλλουμε τη δίωξη και την προσπάθεια τρομοκράτησης της από τον προϊστάμενο Α΄βάθμιας εκπαίδευσης Σάμου κ. Παναγιώτη Ζαβουδάκη.
Η σ. Σωτηριάδου Στέλλα, προϊσταμένη του νηπιαγωγείου Ραχών, έκανε μια πολιτική επιλογή “ασυγχώρητη” για τις μέρες μας: Μπροστά στην εντολή της διοίκησης να δημιουργήσει ομάδες αυτοαξιολόγησης στο σχολείο της με δεδομένη την άρνηση του συλλόγου διδασκόντων και ενάντια σε αυτή, επέλεξε να παραιτηθεί από τη θέση της προϊσταμένης. Επέλεξε να στηρίξει έμπρακτα την άποψη της, τις συναδέλφους της στο σύλλογο και τα παιδιά του σχολείου παραιτούμενη, έτσι ώστε να μην εξαναγκαστεί να βοηθήσει στην εφαρμογή της «αξιολόγησης». Της «αξιολόγησης» της πειθάρχησης, της χειραγώγησης, της κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών , των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων.
Όμως ο προϊστάμενος  Α΄βάθμιας εκπαίδευσης  Σάμου κ. Π. Ζαβουδάκης δεν ικανοποιήθηκε με  την παραίτηση της συναδέλφου - η οποία ακόμα δεν έχει συζητηθεί στο αρμόδια όργανο (ΠΥΣΠΕ  Σάμου) -  και την εγκαλεί πλέον για «άρνηση εκτέλεσης υπηρεσίας» και για «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος»!
Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια τρομοκράτησης από τη διοίκηση όποιου δάσκαλου συναισθανόμενος το ρόλο του, ορθώνει αντιστάσεις στην καταστροφή του δημόσιου σχολείου και έχει το θράσος να συντάσσεται με τους συναδέλφους του και όχι με τις διαταγές της διοίκησης! Είναι γνωστή σε όλους μας, διευθυντές και μη, η εκστρατεία τρομοκρατίας και η αφόρητη ψυχολογική πίεση που ασκήθηκε και ασκείται από το υπουργείο και τα στελέχη εκπαίδευσης, πίεση που έχει εξαναγκάσει αρκετούς διευθυντές να συγκροτήσουν ομάδες αυτοαξιολόγησης στα σχολεία τους παρά τις αντίθετες αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων. Έτσι το υπουργείο, βάζοντας στην άκρη εθελοντισμούς, δημοκρατίες και άλλες “ευχάριστες διατυπώσεις” δείχνει τον πραγματικό χαρακτήρα της αξιολόγησης: Πειθάρχηση και φόβος.
Να γνωρίζει ο κ. Ζαβουδάκης, το υπουργείο και οι όποιοι πρόθυμοι υπερασπιστές αυτών των πολιτικών που δεν διστάζουν να κάνουν καριέρα πάνω στις διαδικασίες εξόντωσης των συναδέλφων τους, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και τα ερείπια της Δημόσιας Εκπαίδευσης, πως δεν θα μείνουμε θεατές στο ανθρωποκυνηγητό όσων συναδέλφων μας, πιστών στις αρχές τους, ορθώνουν το ανάστημα τους. Θα σταθούμε δυναμικά δίπλα τους με κάθε τρόπο. Θα κινητοποιηθούμε υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της διατύπωσης γνώμης, της δημοκρατικής λειτουργίας του δημόσιου σχολείου και αντιτιθέμενοι στις διώξεις και τον εξαναγκασμό. Καλούμε σε συστράτευση σε αυτόν τον σκοπό τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και το σύνολο των πρωτοβάθμιων σωματείων.
Υπό αυτές τις συνθήκες η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Η έκβασή της είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το δημόσιο σχολείο και τη δημοκρατική λειτουργία του, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Κανείς συνάδελφος μόνος του!
Η τρομοκρατία της διοίκησης δε θα περάσει!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΩΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΑΜΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13/5
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας & Φούρνων, Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας & Φούρνων, Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, εργαζόμενοι στα παραρτήματα δημοσίων υπηρεσιών στην Ικαρία (Υπ. Οικονομικών, δικαστικοί υπάλληλοι, ΟΑΕΔ )

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ημεριδα
ΕΠΑΛ Λέσβου: Ημερίδα «Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑΛ»
Οι ομιλητές ανέλυσαν τις διαδικασίες και τα είδη των αδειών που απαιτούνται για την νόμιμη άσκηση επαγγέλματος
ΕΠΑΛ Λέσβου: Ημερίδα «Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑΛ»