Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

Διόρθωση και τροποποίηση επί της προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών/στριών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2014-2015.

          Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr διόρθωση και τροποποίηση επί της προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών/στριών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2014-2015, που αναφέρουν τα παρακάτω:

        1. «Διευκρινίζεται ότι λόγω διαφοροποίησης των καθοριζομένων στο Ν.1911/1990 (ΦΕΚ 160 Α΄) και του ΠΔ 76/2008 {(ΦΕΚ 118 Α΄) - Οργανισμός της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ)}, όσον αφορά το όριο ηλικίας των υποψηφίων σπουδαστών των ΑΣΣΥ, καθορίζεται <<ότι μόνο για τη ΣΜΥ θα γίνονται δεκτοί υποψήφιοι οι οποίοι να έχουν συμπληρώσει ή να συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους την 31 Δεκεμβρίου 2014 και να μην έχουν συμπληρώσει το 22ο έτος την παραπάνω ημερομηνία>>.

Με σκοπό τη διευκόλυνση των υποψηφίων που εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία, τα δικαιολογητικά για συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις αποκλειστικά για τη ΣΜΥ, θα γίνονται δεκτά από τις Σχολές 1ης Προτίμησης - ΔΑΕ/Β1 σε περίπτωση αποστολής τους μέχρι την 23η Μαΐου 2014 (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας δημόσιας ή ιδιωτικής)».

        2. « Σύμφωνα με το άρθρο 52 του Ν.4264/2014 (ΦΕΚ 118 Α΄), που δημοσιεύθηκε στην ΕτΚ την 15 Μαΐου 2014, ήτοι σε χρόνο μεταγενέστερο της έκδοσης της ΕΔΥΕΘΑ 17/2014, καθορίζεται ότι «Ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 δίνεται κατ’ εξαιρέση το δικαίωμα συμμετοχής στο 10% των θέσεων εισακτέων και σε όσους είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων Λυκείων το έτος 2012. Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού εισακτέων κατανέμονται στους υποψήφιους του έτους 2012 σε ποσοστό 40% και στους υποψήφιους του έτους 2013 σε ποσοστό 60%».

Κατόπιν των παραπάνω με σκοπό τη διευκόλυνση των υποψηφίων που εμπίπτουν αποκλειστικά στη παραπάνω κατηγορία, τα δικαιολογητικά για συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις των ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, θα γίνονται δεκτά από τις Σχολές 1ης Προτίμησης - ΔΑΕ/Β1 σε περίπτωση αποστολής τους μέχρι της 23 Μαΐου 2014 (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας δημοσίας ή ιδιωτικής)».

 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα των Σχολών που αναφέρονται στην προκήρυξη.
 

          Παρακαλούμε η ανακοίνωση αυτή να αποσταλεί στις οικείες Περιφέρειες προς ανάρτηση στον αντίστοιχο πίνακα ανακοινώσεων και να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων των Διευθύνσεων Δ.Ε. καθώς και των Λυκείων, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές και οι απόφοιτοι που ενδιαφέρονται για  εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές και να καταθέσουν έγκαιρα τα δικαιολογητικά τους. Εφιστούμε την προσοχή στους Διευθυντές των Λυκείων ώστε να ενημερώσουν άμεσα τους υποψηφίους σχετικά με την προκήρυξη.

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΠΑΡΛΑ

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το έγγραφο

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συνοδος
Αποκλειστικό: Ολα τα πορίσματα για τα ΑΕΙ που θα παραδώσουν σήμερα οι Πρυτάνεις στον Κ.Πιερρακάκη
Το θέμα του ελλιπούς ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού και της χρηματοδότησης των δημοσιων ΑΕΙ στο προσκήνιο
Αποκλειστικό: Ολα τα πορίσματα για τα ΑΕΙ που θα παραδώσουν σήμερα οι Πρυτάνεις στον Κ.Πιερρακάκη
ethniko-arxaiologiko-mouseio-1.jpg
Δεκάδες προσλήψεις με απολυτήριο Γυμνασίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις
Πώς θα κάνετε αίτηση για 75 προλήψεις αποφοίτων γυμνασίου και λυκείου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Δεκάδες προσλήψεις με απολυτήριο Γυμνασίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις