Thumbnail
Άκυρη με δικαστική απόφαση η εκλογή του Χρονόπουλου στη Ζαχάρω

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηλείας με την 274/2014 απόφαση του που ελήφθη αργά σήμερα το μεσημέρι , έκρινε ως άκυρη την υποψηφιότητα του Πανταζή Χρονόπουλου στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς αυτός είχε κριθεί  κατά την προηγούμενη θητεία του ως έκπτωτος με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ,  λόγω της παραβατικής του συμπεριφοράς του και των αμετάκλητων καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος του.
 

Η απόφαση του Δικαστηρίου καταργεί το δικαίωμα του κ. Χρονόπουλου να είναι δήμαρχος ας έχει ορκιστεί και είναι θέμα χρόνου ο γ.γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης να τον κηρύξει με νέα διαπιστωτική πράξη ως έκπτωτο για δεύτερη φορά .
Νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι άμεσα εκτελεστή ενώ κατ αυτής μπορεί να γίνει προσφυγή στο ΣτΕ και από τις δύο πλευρές.
 

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηλείας με την ίδια απόφασή του απέρριψε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες,  το δεύτερο αίτημα της προσφυγής του κ. Αλεξανδρόπουλου για την ακύρωση ολόκληρου του συνδυασμού του κ. Χρονόπουλου.
Αυτό έγινε με οριακή πλειοφηφία 2 προς 1 καθώς  εκ των δικαστών ο κ. Χρήστος Κούλης με τεκμηριωμένο αιτιολογικό  είχε την άποψη ότι ο συνδυασμός του κ. Χρονόπουλου έπρεπε να ακυρωθεί  και να επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στην Ζαχάρω χωρίς την συμμετοχή του συνδυασμού . 
 

Την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πύργου επιβεβαίωσαν στο www.apokalypseis.com ο ίδιος ο κ. Αλεξανδρόπουλος και οι νομικοί του σύμβουλοι οι οποίοι ανέφεραν ότι θεωρείται μονόδρομος η προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση εκτός της υποψηφιότητας του Πανταζή Χρονόπουλου και ολόκληρου του συνδυασμού του

Πηγή: apokalypseis.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα