Thumbnail
ΤΥΠΟΣ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Η αξίωση τα πανεπιστήμια να τεθούν ακόμα πιο αποφασιστικά στην υπηρεσία των επιχειρήσεων, με τα ιδρύματα να προσανατολίζουν τη λειτουργία τους στο να παράγουν κέρδη γι' αυτές, βρίσκεται στο επίκεντρο διαφόρων διεργασιών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τον προηγούμενο μήνα, η ομάδα παρακολούθησης της Μπολόνια συναντήθηκε στη Ρίγα, συζήτησε την ατζέντα της συνάντησης των αρμόδιων υπουργών που θα γίνει το Μάη και εισηγείται πιο αποφασιστική εφαρμογή της πολιτικής, προώθηση των απαραίτητων δομικών αλλαγών, σύνδεση με τις επιχειρήσεις.

Η λειτουργία των πανεπιστημίων για λογαριασμό των επιχειρήσεων ήταν στο επίκεντρο του 6ου Φόρουμ Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων - Επιχειρήσεων που έγινε πριν από μερικές βδομάδες. Η συγκεκριμένη συνάντηση πανεπιστημίων και εκπροσώπων μεγάλων επιχειρήσεων αποτελεί θεσμό για την ΕΕ, που υπογραμμίζει τη σημασία της. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «αν η Ευρώπη θέλει να γίνει ηγέτης στην καινοτομία και τις επιχειρήσεις πρέπει να βελτιώσει το διάλογο μεταξύ του τομέα της εκπαίδευσης και της αγοράς». Ειδικά φέτος τα ζητήματα που βρέθηκαν στην ατζέντα του φόρουμ ήταν σχετικά με «την επιχειρηματικότητα και το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο», «τις αλλαγές και τον αντίκτυπό τους», «άτομα και καινοτομία», «κοινωνική επιχειρηματικότητα». Χώρο ανταλλαγής και συνεργασίας μεταξύ της Ανώτατης Εκπαίδευσης και του χώρου της εργασίας, «δύο τομείς από τους οποίους το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται τόσο πολύ», χαρακτήρισε τη διοργάνωση, στο χαιρετισμό του, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος κάλεσε να αλλάξουν νοοτροπία και οι επιχειρήσεις και τα πανεπιστήμια και ειδικά τις εταιρείες να συνεργάζονται με τα πανεπιστήμια στη διαμόρφωση του προγράμματος και να παρέχουν χώρο για πρακτική άσκηση - μαθητεία.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ

rizospastis.gr

ΠΗΓΗ: Διεργασίες για σύνδεση πανεπιστημίων - επιχειρήσεων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρητη
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στηρίζει πλήρως και εμπράκτως τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των σχολείων
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021