Thumbnail
Διαφημίζουν προγράμματα επιμόρφωσης σε εκπαιδευτικούς, ενόψει... αξιολόγησης!

Πανεπιστήμια στην υπηρεσία της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

 
Η πολιτική που μετατρέπει το πανεπιστήμιο σε επιχείρηση που πουλά εκπαιδευτικές υπηρεσίες και που προσαρμόζει τους εκπαιδευτικούς στο νέο σχολείο της αγοράς βρίσκει την έκφρασή της στο πρόγραμμα επιμόρφωσης που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Το τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου διαφημίζει προγράμματα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης σε εκπαιδευτικούς, ενόψει... αξιολόγησης.
 
Συγκεκριμένα, στη σχετική πρόσκληση αναφέρεται ότι «εκατοντάδες εκπαιδευτικοί έχουν αξιοποιήσει μέχρι τώρα μαθήματά μας, για να αποκτήσουν πιστοποιημένη εκπαίδευση, που τους διαφοροποιεί σημαντικά στις διαδικασίες αξιολόγησης, που απαιτούνται για τον τομέα τους. Σύμφωνα με το Ν.3839/201 και το Προεδρικό Διάταγμα 152/240-ΦΕΚ 5/11/2013-4107 μόνο τα πιστοποιητικά που εκδίδονται από δημόσιο φορέα, σαν το δικό μας Πανεπιστήμιο, είναι αναγνωρισμένα». Το αντίτιμο για τους εκπαιδευτικούς κυμαίνεται από 100 έως 380 ευρώ ανάλογα με το μάθημα που θα επιλέξει ο εκπαιδευτικός, ο οποίος με την εφαρμογή της αξιολόγησης θα ωθείται να κυνηγήσει όσο το δυνατόν περισσότερες τέτοιες πιστοποιήσεις προκειμένου να επιβιώσει επαγγελματικά.
 
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας καλεί εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να επιμορφωθούν στην προπαγάνδα υπέρ της ΕΕ στο σχολείο μέσα από το σχετικό πρόγραμμα που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet με τίτλο «Μαθαίνοντας για την Ευρωπαϊκή Ενωση στο Σχολείο».
 
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών ιδρύθηκε το Σεπτέμβρη 2000. Από το 2009, «αποσκοπεί στην αναδιάρθρωση και στην επικαιροποίηση της μελέτης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του νέου ευρωπαϊκού περιβάλλοντος, όπως αυτό προκύπτει από την υιοθέτηση της Συνθήκης της Λισαβόνας και από τις εξελίξεις στην πολιτική της διεύρυνσης και στην Πολιτική Γειτονίας», όπως αυτοπροσδιορίζεται. Σε αυτό το πλαίσιο και σε μία φάση που η ΕΕ έχει δείξει το πραγματικό της πρόσωπο, εκείνο της υπεράσπισης με νύχια και με δόντια των συμφερόντων των μονοπωλίων, οι μικροί μαθητές θα πρέπει να μάθουν να νιώθουν ουσιαστικά συμμέτοχοι σε αυτόν τον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό. Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να διδαχτούν οι μαθητές για τα εγκλήματα στα Βαλκάνια και σε άλλες γωνιές του πλανήτη, για την κατάργηση δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες, για τον πραγματικό ρόλο της.
 
Χαρακτηριστικό του χαρακτήρα του προγράμματος είναι ότι περιλαμβάνει ενότητα με θέμα που έχει τίτλο: «Πώς θα ενσωματώσετε την Ευρώπη σε όλα τα μαθήματα σπουδών». Κάτι που βέβαια γίνεται σε μεγάλο βαθμό σε σχολικά βιβλία όπου εξωραΐζεται η ΕΕ και προβάλλεται σαν μονόδρομος.
 
Ριζοσπάστης, 17/12/2013

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα