Thumbnail
Του Σωκράτη Σαβελίδη

Σωκράτης Σαβελίδης, PhD, MSc Μηχανολόγος Εκπαιδευτικός ΠΕ17.02
e-mail: [email protected]

Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Προς

 ΔΣ ΟΛΜΕ
 ΔΕ ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Κοινοποίηση

 ΜΜΕ

Θέμα: « Διατήρηση κατ έθιμον αργιών και αποζημίωση απασχόλησης εκπαιδευτικών σε κατ’ έθιμον αργίες »

Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

η «αναπλήρωση»  χαμένων διδακτικών ωρών από καταλήψεις μέσα στις διακοπές του Πάσχα συνάντησε τις σφοδρές αντιδράσεις του κινήματός μας και τη συμπαράσταση των μαθητών μας οι οποίοι απείχαν από τα μαθήματά τους στη μεγάλη τους πλειοψηφία.

Η αντίδραση της σχολικής κοινότητας στην κατάργηση θεσμοθετημένων αργιών ανέδειξε το πόσο απαραίτητες και παιδαγωγικά ουσιαστικές είναι οι αργίες αυτές.

Όπως ο κάθε εκπαιδευτικός ο οποίος βιώνει τη σχολική πραγματικότητα έτσι και ο υπογράφων θεωρούμε ότι οι αργίες αυτές είναι απαραίτητο να παραμείνουν θεσμικές αργίες και να μη δοθεί η δυνατότητα σε κανένα να τις καταστρατηγήσει επιβαρύνοντας καίρια το ήδη υπέρβαρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των μαθητών μας και στερώντας τους αυτές τις μέρες ανάπαυλας και ενδυνάμωσης.

Χωρίς να αναφερόμαστε στην τιμωρητική χροιά των «αναπληρώσεων» για τους μαθητές και τις τρομοκρατικές για τους εκπαιδευτικούς ενέργειες στα οποία έχει αναφερθεί επανειλημμένα το κίνημά μας, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι εκπαιδευτικοί κάτω από αυτό το κλίμα της τρομοκρατίας και των απειλών για πειθαρχικές διώξεις, εργάστηκαν σε κατ’ έθιμον αργίες τις οποίες ο νομοθέτης θεωρεί ισότιμες με τις ημέρες υποχρεωτικής αργίας και θα πρέπει να αποζημιωθούν οικονομικά γι αυτό.

Επιπλέον τονίζουμε ότι σε ανάλογη περίπτωση, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι εργάστηκαν στις Διακοπές του Πάσχα του 1997 είχαν αποζημιωθεί.

Έτσι, πέραν της διεκδίκησης της διατήρησης των αργιών αυτών και της αντίδρασης στα τιμωρητικά και κατασταλτικά μέτρα για τους μαθητές μας, με στόχο τη διαφύλαξη του θεσμού των εκπαιδευτικών αργιών του Πάσχα,

προτείνουμε στο ΔΣ της ομοσπονδίας μας KAI τη διεκδίκηση αποζημίωσης των αναγκαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών στις κατ’ έθιμον αργίες αυτές.

Συγκεκριμένα προτείνουμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ:

  • Να διεκδικήσει κεντρικά την αποζημίωση των καθηγητών που εργάστηκαν στις κατ’ έθιμον αργίες της 23ης, 24ης, 25ης Απριλίου. Σε περίπτωση άρνησης των κεντρικών υπηρεσιών να προσφύγει σε δικαστική διεκδίκηση.
  • Να προτείνει στους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων να υποβάλλουν αίτημα στις ΔΔΕ με σκοπό την οικονομική αποζημίωση των εκπαιδευτικών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Επιπλέον προτείνουμε κείμενο το οποίο συμπεριλαμβάνει αναφορές στην αντίστοιχη νομοθεσία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους Διευθυντές με σκοπό την αποζημίωση των καθηγητών των σχολείων τους:

« Σύμφωνα με την ΥΑ Φ.353.1./324/105657/Δ1/08.10.2002 Άρθρο 28 § 2θ, όπως τροποποιήθηκε από την ΥΑ 84172/ΙΒ/06.08.2010, σας ενημερώνουμε ότι με βάση την απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ____________  με αριθμό __________ η οποία στηρίχτηκε  στην ΥΑ 139628/Γ2/01-10-2013 και το με αριθμό 48508/Γ2/31-03-2014 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ, οι πιο κάτω εκπαιδευτικοί της Σχολικής μας Μονάδας απασχολήθηκαν πλήρως, με την έννοια του Ν 1566/85 άρθρο 13 § 8 & 9 όπως προκύπτει από το άρθρο 14 § 20, τις ημέρες 23,24,25 Απριλίου 2014 εκτελώντας διδακτικό και εξωδιδακτικό υποστηρικτικό έργο.

Θεωρώντας ότι οι εν λόγω ημέρες αποτελούν  «κατ’  έθιμον αργίες»  με βάση τα ΝΔ 3755/1957, ΝΔ 147/1973 & ΒΔ 748/1966 όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν αλλά και τη σχετική Νομολογία σε συνδυασμό με την ΥΑ 80033/Γ2/04.08.06 Άρθρο 2 § 1β και την τακτική η οποία ακολουθήθηκε σε ανάλογη περίπτωση στις διακοπές του Πάσχα το 1997, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας με σκοπό την οικονομική αποζημίωση των εκπαιδευτικών για τις εν λόγω μέρες απασχόλησης.

Ακολουθούν στοιχεία απασχοληθέντων εκπαιδευτικών … »

Με τιμή
Σωκράτης Σαβελίδης
Εκπαιδευτικός
Πρόεδρος ΕΛΜΕ Μαγνησίας


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές