Thumbnail
Παράσταση διαμαρτυρίας γονιών και εκπαιδευτικών σήμερα στις 2.30 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας

Διαμαρτυρία για τις συγχωνεύσεις και το εξεταστικό της Α' Λυκείου

Παράσταση διαμαρτυρίας γονιών και εκπαιδευτικών σήμερα στις 2.30 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας καλεί σήμερα, Τρίτη, στις 2.30 το μεσημέρι, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ). Τα σχέδια για νέες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων και η εξέταση των μαθητών μέσα από τράπεζα θεμάτων βρίσκονται στο επίκεντρο της κινητοποίησης γονιών και εκπαιδευτικών.

Οι εξελίξεις αυτές, όπως έχει επισημάνει η ΑΣΓΜΕ, αποτελούν κομμάτι της πολιτικής που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς, διώχνει παιδιά προς την εφήμερη κατάρτιση, δημιουργεί επιπλέον πολυδύναμα σχολεία προς τέρψιν των χορηγών και των επιχειρήσεων, με στρίμωγμα των παιδιών σε μεγάλα τμήματα, παραπέρα υποκατάσταση της γνώσης με δεξιότητες.

Σύμφωνα με σχέδιο απόφασης των υπουργών Παιδείας και Οικονομικών που δημοσιοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, προβλέπονται νέες συγχωνεύσεις 128 δημοτικών, 74 νηπιαγωγείων, 28 γυμνασίων - γενικών λυκείων - ΕΠΑΛ και καταργήσεις 15 δημοτικών, 30 νηπιαγωγείων, ενός γυμνασίου και τριών ΕΠΑΛ. Τα σχέδια αυτά καταδικάζουν γονείς και εκπαιδευτικοί και ήδη πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις, κατά τόπους κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα επίθεση στο μορφωτικό δικαίωμα.

Εκπαιδευτικοί και γονείς διεκδικούν επίσης οι μαθητές της Α' Λυκείου να εξεταστούν όπως και τα προηγούμενα χρόνια με θέματα που θα βάλει ο διδάσκων και όχι με βάση την τράπεζα θεμάτων. Οι μαθητές όλων των τάξεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να εξεταστούν σ' αυτά που έχουν διδαχθεί και όχι σε αυτά που θα έπρεπε να έχουν διδαχθεί.

Στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας καλούν επίσης Ενώσεις Γονέων και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής και η ΟΛΜΕ.

Πηγή: Ριζοσπάστης, 27/5/2014

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα