Thumbnail
Δημοκρατική Συνεργασία Δελμούζου

Παλλήνη 1-3-2015

Άμεση ανάγκη αποκατάστασης όλων των αδικιών, που έγιναν σε βάρος των συναδέλφων, κατά τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων.

Το θέμα  των μετατάξεων έχει ως αφετηρία του τον Αύγουστο του 2013, όταν ο τότε υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος προέβη σε σωρεία υποχρεωτικών μετατάξεων από τη ΔΕ στην ΠΕ. Η πολιτική του τότε υπουργού συνεχίστηκε και από τον μετέπειτα υπουργό κ. Λοβέρδο. Μέχρι και πριν από το τέλος του 2014 οι μετατάξεις συνεχιζόταν. Ο συνολικός αριθμός των μεταταγμένων συναδέλφων ανέρχεται σήμερα επίσημα στις 3.900, χωρίς να συνυπολογίζονται οι πιθανές ικανοποιήσεις ενστάσεων που εκκρεμούν, αλλά και τα δικαστήρια στα οποία συνάδελφοι εκπαιδευτικοί έχουν προσφύγει.

Οι μετατάξεις αυτές των εκπαιδευτικών της Β/θμιας στην Α/θμια πραγματοποιήθηκαν με πρωτόγνωρες και αδιαφανείς διαδικασίες. Συγκεκριμένα:

  1. Πραγματοποιήθηκαν χωρίς να  ανακοινωθούν  τα μόριά τους, προκειμένου να υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια.
  2. Οι μετατάξεις έγιναν «απευθείας» από το γραφείο του υπουργού Παιδείας και όχι από την αρμόδια υπηρεσία, η οποία δεν γνώριζε τίποτε ούτε για τα κριτήρια, ούτε για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν.
  3. Καταργήθηκαν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα θεσμοθετημένα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ) και τα κενά και τα πλεονάσματα προσδιορίστηκαν από μονοπρόσωπα όργανα: Διευθυντές Εκπαίδευσης, Περιφερειακοί  Διευθυντές, υπουργός Παιδείας.
  4. Ανακοινώθηκε ότι οι θέσεις αυτές είναι οργανικές χωρίς, ωστόσο, αυτές να έχουν ακόμη συσταθεί και χωρίς να έχουν δοθεί ως κενά για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του 2013.

Ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι υποχρεωτικές μετατάξεις  των εκπαιδευτικών Β/θμιας εκπαίδευσης στην Α/θμια δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της εκπαίδευσης. Αποτελούν τον ορισμό της αδιαφάνειας, της προχειρότητας και της λογικής του "πελατειακού κράτους". Είναι χαρακτηριστικό ότι καμιά από τις αποφάσεις που εκδόθηκαν δεν φέρει την υπογραφή κανενός υπαλλήλου της αρμόδιας Δ/νσης του υπουργείου.

Από τις μετατάξεις αυτές οι συνάδελφοι της ΠΕ εθίγησαν και αδικήθηκαν κατάφωρα  με την έλευση των συναδέλφων εκπαιδευτικών από τη ΔΕ και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Αναφερόμαστε  στις ειδικότητες που προϋπήρχαν στην ΠΕ όπως οι συνάδελφοι Αγγλικής, Φυσικής Αγωγής, Μουσικής. Οι λοιπές ειδικότητες δεν προϋπήρχαν οργανικά και επομένως δεν έθιξαν κανέναν. Στις προαναφερθείσες θιγόμενες ειδικότητες συγκαταλέγονται οι παρακάτω περιπτώσεις συναδέλφων:

  • Συνάδελφοι που επί σειρά ετών αιτούνται μετάθεση στον τόπο τους ή πλησίον του τόπου κατοικίας τους.
  • Συνάδελφοι ευρισκόμενοι επί σειρά ετών στη διάθεση του οικείου τους ΠΥΣΠΕ, προφανώς άνευ οργανικής.
  • Συνάδελφοι που εντός του ιδίου ΠΥΣΠΕ αιτούνται βελτίωση της οργανικής τους θέσης.
  • Αδικία βέβαια συνιστά και η πλάνη στην οποία οι συνάδελφοι της ΔΕ περιέπεσαν από την πλευρά του Υπουργείου και τώρα δύο χρόνια μετά βρίσκονται στο περίμενε αφού ανακοινώθηκε ότι οι θέσεις αυτές είναι οργανικές χωρίς, ωστόσο, αυτές να έχουν ακόμη συσταθεί.
  • Επίσης δεν υπήρξε κανένας προγραμματισμός για το εάν χρειάζονταν όλοι οι συνάδελφοι ειδικοτήτων ΔΕ στην ΠΕ με αποτέλεσμα π.χ. εκπαιδευτικοί Γαλλικών και Γερμανικών να παίρνουν ώρες Ευέλικτης Ζώνης (επειδή πλεονάζουν και δεν συμπληρώνουν το ωράριό τους στο διδακτικό τους αντικείμενο) στο πρωινό πρόγραμμα και ώρες στο ολοήμερο με απόφαση μάλιστα των Διευθυντών Εκπαίδευσης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εξοβελίζουν από τα τμήματά τους εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 σε άλλα τμήματα ή στο Ολοήμερο.

 

Η Δημοκρατική Δημοκρατία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. « Αλέξανδρος Δελμούζος»  θεωρεί ότι το υπουργείο  πρέπει άμεσα να αποκαταστήσει   όλες  τις αδικίες  που έγιναν σε βάρος των συναδέλφων μας  κατά τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων. Η ανάγκη αυτή γίνεται επιτακτική αν λάβει κανείς υπόψη ότι στο τέλος του Απρίλη  επίκειται η ανακοίνωση των μεταθέσεων.

Ζητάμε άμεσα :

  • Άνοιγμα νέων οργανικών θέσεων στα σχολεία διευρυμένου ωραρίου (ΕΑΕΠ) για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων
  • Επανέλεγχος όλων των θέσεων ειδικοτήτων που πραγματικά απαιτούνται στην Π.Ε.
  • Κατά προτεραιότητα διεκδίκηση των νέων οργανικών κενών από όλους τους συναδέλφους της ΠΕ.
  • Όσες οργανικές θέσεις περισσέψουν, να δοθούν στους μεταταγμένους συναδέλφους της ΔΕ.
  • Άμεση ανάρτηση των μορίων όλων των μεταταγμένων συναδέλφων από τη ΔΕ στην ΠΕ, ώστε να μην αιωρούνται τα όσα ακούγονται και γράφονται περί μετατάξεων με αδιαφανείς διαδικασίες και μεθόδους
  • Όσοι μεταταγμένοι συνάδελφοι το επιθυμούν, να τους δοθεί το δικαίωμα της άμεσης ανάκλησης της υποχρεωτικής μετάταξης και να επιστρέψουν στη ΔΕ. Σε διαφορετική περίπτωση να παραμείνουν στη διάθεση του οικείου τους ΠΥΣΠΕ, ελλείψει οργανικών θέσεων.

Θεωρούμε  πως τα προβλήματα των εκπαιδευτικών (δασκάλων νηπιαγωγών και ειδικοτήτων) είναι κοινά. Οι διαχωρισμοί δεν ωφελούν κανέναν. Τα προβλήματα αυτά όμως πρέπει να αντιμετωπίζονται με διαφάνεια , δικαιοσύνη και ισονομία . Με βάση το παραπάνω σκεπτικό καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. , κατά την αυριανή του συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου , να απαιτήσει την άμεση αποκατάσταση όλων των αδικιών.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΛ. ΔΕΛΜΟΥΖΟΥ»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα