Thumbnail
Απαγόρευση κυκλοφορίας

Άλλος ένας άνδρας 23ετών πέφτει νεκρός από τους πυροβολισμούς των αστυνομικών στο Μισούρι στην περιοχή του Σεντ Λούις κοντά στο Φέργκιουσον στο οποίο συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το φόνο του 18χρονου Αφροαμερικάνου.

Σύμφωνα με το CNN πρόκειται για έναν 23χρονο αφροαμερικανό.

 Ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Σέντ Λούις, Σαμ Ντότσον, δήλωσε πως ο ύποπτος φερόταν παράξενα πηγαίνοντας πάνω κάτω στο δρόμο.
Όταν οι αστυνομικοί τον πλησίασαν ο 23χρονος κατευθύνθηκε προς το μέρος τους και έβγαλε ένα μαχαίρι, σύμφωνα με την αστυνομία και φώναξε στους αστυνομικούς: «Πυροβολήστε με τώρα. Σκοτώστε με».

ΤΡΙΤΗ 19/8

Την εθνοφρουρά κάλεσε χθες ο κυβερνήτης του Μιζούρι Τζέι Νίξον, προκειμένου να βοηθήσει στην αποκατάσταση της τάξης στο Φέργκιουσον, όπου οι βίαιες συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών συνεχίζονται εννέα ημέρες μετά τον φόνο του 18χρονου μαύρου Μάικλ Μπράουν από τον λευκό αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον. 

Μόνο σήμερα έγιναν 31 συλλήψεις στο Φέργκιουσον, μεταξύ των συλληφθέντων υπήρχαν και άνθρωποι από τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια που πήγαν για συμπαράσταση

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας που ανακοινώθηκαν χθες, ο Μπράουν δέχθηκε έξι σφαίρες, εκ των οποίων μία εισήλθε από την κορυφή του κεφαλιού.

Tonight Amnesty International condemned the United States. Let me repeat that. Tonight Amnesty International condemned the United States.

— Will McAvoy (@WillMcAvoyACN) August 19, 2014
Σε τηλεοπτική συνέντευξη, η μητέρα του εφήβου, Λέζλι Μακ Σπάντεν, είπε ότι η ειρήνη μπορεί να αποκατασταθεί «με δικαιοσύνη, με το να συλληφθεί αυτός ο άνθρωπος και να λογοδοτήσει».

Getty Images photographer Scott Olson, who was just arrested, has taken some of the most iconic photos of #Ferguson. pic.twitter.com/Z7EW3Vz0hJ

— Will McAvoy (@WillMcAvoyACN) August 18, 2014
Οι εικόνες πάνοπλων ανδρών των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που πυροβολούν εναντίον διαδηλωτών με πλαστικές σφαίρες και οι καταγγελίες για χρήση βίας εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών οδήγησαν τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν να ζητήσει αυτοσυγκράτηση. 

31 arrested in Ferguson tonight including people from New York and California, says Capt. Ron Johnson

— Jon Swaine (@jonswaine) August 19, 2014
 
Οι διαδηλωτές ζητούν, μεταξύ άλλων, την παραίτηση του τοπικού εισαγγελέα από την υπόθεση. Ο εισαγγελέας ΜακΚάλοχ κατάγεται από οικογένεια αστυνομικών ΚΑΙ έχει ιστορικό καθώς και παλιότερα δεν θεώρησε ότι συντρέχει λόγος να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος δύο αστυνομικών που έριξαν 21 σφαίρες σε αυτοκίνητο στο πλαίσιο σύλληψης για κατηγορία σχετιζόμενη με ναρκωτικά, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο μαύρων.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/8

Με έξι σφαίρες εκτέλεσαν τον 18χρονο οι αστυνομικοί στο Φέργκιουσον του Μιζούρι. Ο ιατροδικαστής δημοσιοποίησε αποκαλυπτικό σκίτσο του θύματος με τις σφαίρες στο σώμα του. Κοιτώντας κανείς το σκίτσο καταλαβαίνει ότι πρόκειται για δολοφονία.

Michael Brown Preliminary Autopsy Diagram

Tο βράδυ της Κυριακής η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από πυρά αστυνομικού.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η αστυνομία κινήθηκε στο χώρο των συγκεντρωμένων διαδηλωτών με θωρακισμένα οχήματα και έριξε δακρυγόνα προς το σημείο όπου οι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης παρακολουθούσαν και κάλυπταν τη συγκέντρωση.
Η αστυνομία υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε τα δακρυγόνα για να διαλύσει τους συγκεντρωθέντες που παραβίασαν το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο και τέθηκε σε εφαρμογή για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/8

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Μιζούρι των ΗΠΑ Τζέι Νίξον υπέγραψε το Σάββατο διάταγμα με το οποίο κηρύσσεται κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πόλη Φέργκιουσον, προκειμένου να κατασταλούν οι βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν εκεί μετά τον θάνατο του νεαρού μαύρου από τα πυρά ενός αστυνομικού.

alfavita.gr

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κυβερνήτης Νίξον επέβαλε επίσης απαγόρευση κυκλοφορίας στο Φέργκιουσον από τα μεσάνυχτα ως τις 05:00 καθημερινά, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την αποκατάσταση της τάξης στην πόλη.
Πρόκειται προφανώς για κλιμάκωση του αυταρχισμού σε βάρος των ανθρώπων που διαμαρτύρονται για τον άδικο χαμό του 18χρονου άοπλου μαύρου Μάικλ Μπράουν το περασμένο Σάββατο από πυρά αστυνομικού, επειδή περπατούσε στο δρόμο και εμπόδιζε την κυκλοφορία, σύμφωνα με την επίσημη αιτιολογία της αστυνομίας. 
Embedded image permalink
Ωστόσο συνεχίστηκαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, αν και με μικρότερη ένταση, λόγω και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που επέβαλε η αστυνομία, οι διαμαρτυρίες για τη δολοφονία του 18χρονου αφροαμερικανού από αστυνομικό, την περασμένη εβδομάδα. Στις βίαιες διαδηλώσεις έρχονται να προστεθούν οι προκλήσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν. 
View this content on IJReview's website
Με αφορμή τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον, έκανε την επανεμφάνισή της η ναζιστική συμμορία Κου Κλουξ Κλαν της Νότιας Καρολίνα, η οποία στην ιστοσελίδα της δημοσίευσε σειρά ρατσιστικών σχολίων κατά του Μπράουν, χαρακτηρίζοντας τον «έναν μαύρο αλήτη», ενώ δεν δίστασε να αποκαλέσει «ήρωα» στον αστυνομικό που τον πυροβόλησε.
View this content on The Guardian's website
Μάλιστα η ναζιστική συμμορία δήλωσε πως ξεκινά διαδικτυακό έρανο προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την ενίσχυση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον νεαρό αφροαμερικανό.
Είναι χαρακτηριστικό το μήνυμα που υποστηρίζει ότι έλαβε μέσω email η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων SPLC που εδρεύει στην Αλαμπάμα από την ΚΚΚ:
«Κάνουμε έρανο για τον αστυνομικό που πυροβόλησε αυτόν τον αλήτη. Είναι ήρωας! Χρειαζόμαστε και άλλους αστυνομικούς που είναι πρόθυμοι να βάλουν στη θέση τους τους μαύρους αλήτες που ελέγχονται από τους Εβραίους. Οι περισσότεροι αστυνομικοί είναι δειλοί και δεν κάνουν τίποτα, την ίδια στιγμή που το 90% των εγκλημάτων σε λευκούς τα διαπράττουν μαύροι».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιασωνας
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα
Ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας και συνοδηγός του οχήματος επιχείρησε με την κατάθεσή του να αποδώσει εμμέσως ευθύνες στο νεαρό οδηγό της μηχανής
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα