Thumbnail
ΔΑΚΕ ΔΕ Δράμας

Δ.Α.Κ.Ε  Καθηγητών  Δ.Ε

Συνάδελφοι,     

οι εκλογές για το ΔΣ της ΕΛΜΕ γίνονται σε μία κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο μας. Το τελευταίο διάστημα δεχτήκαμε συνεχή χτυπήματα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία έχει ξεκάθαρα υιοθετήσει μία επιθετική πολιτική σε βάρος των εκπαιδευτικών. Η αύξηση του ωραρίου, η υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα, οι διαθεσιμότητες και οι επικείμενες απολύσεις μέρους των σε διαθεσιμότητα συναδέλφων συνθέτουν μία εφιαλτική πραγματικότητα για τον κλάδο μας.

Απέναντι στην αδικαιολόγητη και άδικη πολιτική της κυβέρνησης, αντιπαρατίθεται η αριστερή πλειοψηφία της ΟΛΜΕ με τον άκρατο λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό ως παντιέρα αντίστασης. Ακολουθώντας την πολιτική του ΟΧΙ σε όλα και αρνούμενη να συζητήσει με το Υπουργείο Παιδείας το ζήτημα της αξιολόγησης, δίνει το μεγαλύτερο άλλοθι στην κυβέρνηση για να συνεχίσει την επιθετική πολιτική απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Είναι προφανές ότι η αριστερή πλειοψηφία στην ομοσπονδία, έχει καθαρά εκλογικές στοχεύσεις. Επιδιώκουν μία τυφλή σύγκρουση με την κυβέρνηση, έτσι ώστε να αποτελέσει η ΟΛΜΕ το όχημα για την ενίσχυση των εκλογικών ποσοστών κομμάτων, στις επόμενες Γενικές Εκλογές. Αδιαφορούν για την απομόνωση του κλάδου από την κοινωνία, η οποία δεν μπορεί να καταλάβει το ΟΧΙ σε όλα και την άρνηση κατάθεσης των δικών μας προτάσεων.

Η Δ.Α.Κ.Ε Καθηγητών Δ.Ε. το κρίσιμο αυτό διάστημα διαχειρίστηκε τα εκπαιδευτικά ζητήματα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Το γεγονός ότι εκφράζουμε τις φιλελεύθερες ιδέες για την εκπαίδευση και την κοινωνία, δεν μας εμπόδισε να συγκρουστούμε σκληρά με την κυβέρνηση κάθε φορά που θίγονταν τα δικαιώματα του κλάδου. Το προηγούμενο διάστημα η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε :

  • αντιστάθηκε στην υποχρεωτική μετακίνηση των εκπαιδευτικών και την αύξηση του διδακτικού ωραρίου
  • κατήγγειλε ως απαράδεκτη την πολιτική των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων στην εκπαίδευση
  • υποστήριξε την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου με παιδαγωγικά κριτήρια και αποκλειστικό στόχο τη βελτίωση και επιμόρφωση του εκπαιδευτικού, χωρίς τιμωρητικό χαρακτήρα
  • κατήγγειλε την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση του Υπουργείου Παιδείας και απέδειξε ότι στην πραγματικότητα είναι ένα σχέδιο μισθολογικής καθήλωσης των εκπαιδευτικών και υποβάθμισης της επιστημονικής μας οντότητας. 

Συνάδελφοι, αυτήν την περίοδο, επιτακτική είναι η ανάγκη, να στηριχτεί η δύναμη εκείνη που αποδεδειγμένα στηρίζει τον κλάδο με τις θέσεις της, χωρίς ακρότητες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Οι θέσεις της Δ.Α.Κ.Ε  Δ.Ε

 Διαθεσιμότητα ‐ Απολύσεις

Η Δ.Α.Κ.Ε Καθηγητών Δ.Ε κατήγγειλε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πολιτική των διαθεσιμοτήτων ‐ απολύσεων. Απορρίψαμε το κλείσιμο τομέων και ειδικοτήτων στην Τεχνική Εκπαίδευση. Πιστεύουμε βαθύτατα ότι σε περίοδο κρίσης επιβάλλεται η ενίσχυση της Παιδείας και της Υγείας.  Η αριστερή πλειοψηφία της ΟΛΜΕ με την έναρξη του σχολικού  έτους 2013‐14 επεδίωξε και πέτυχε να ψηφιστεί ένα απεργιακό πρόγραμμα διάρκειας το μήνα Σεπτέμβριο. Εμείς επισημάναμε την περιορισμένη δυνατότητα του κλάδου να αντέξει σε ένα παρατεταμένο απεργιακό αγώνα. Δυστυχώς η άφρων αυτή τακτική  της πλειοψηφίας, μετέτρεψε τον απεργιακό θρίαμβο των πρώτων τριών ημερών σε απεργιακή πανωλεθρία.

Αξιολόγηση

Η Δ.Α.Κ.Ε Καθηγητών Δ.Ε είναι υπέρ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, με καθαρά παιδαγωγικά κριτήρια και με στόχο τη βελτίωση του εκπαιδευτικού. Η κοινωνία δεν αντιλαμβάνεται την γενική άρνηση του αριστερού προεδρείου της ΟΛΜΕ για αξιολόγηση. Απορρίπτουμε όμως κατηγορηματικά το σχέδιο μισθολογικής καθήλωσης των εκπαιδευτικών που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Αρνούμαστε τον τρόπο προαγωγής των εκπαιδευτικών με προαποφασισμένες ποσοστώσεις. Απορρίπτουμε την διαπόμπευση που επιχειρείται με τη λίστα των ανεπαρκών εκπαιδευτικών. Η ψευδεπίγραφη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών έχει ένα και μόνο στόχο, την περιστολή του μισθολογικού κόστους. Δημιουργεί απαράδεκτες παθογένειες στα σχολεία (κλίμα τρομοκρατίας και καχυποψίας) και επιχειρεί να διαιρέσει τον κλάδο. Σε αυτήν την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση θα αντισταθούμε με κάθε μέσο.

 

Νέο σύστημα πρόσβασης ‐ Τράπεζα Θεμάτων

Η Δ.Α.Κ.Ε Καθηγητών Δ.Ε είναι αντίθετη στο νέο σύστημα Εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Διαφωνούμε με την επιβολή εξετάσεων πανελλαδικού τύπου και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Το νέο σύστημα είναι αντιπαιδαγωγικό και εξουθενώνει οικονομικά τις ελληνικές οικογένειες που ενώ μαστίζονται από την οικονομική κρίση υποχρεώνονται να καταθέτουν το υστέρημα τους στους μηχανισμούς της παραπαιδείας. θεωρεί ωστόσο ότι πρέπει να υπάρχει Τράπεζα Θεμάτων η οποία όμως να μη συνδέεται με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και η οποία θα αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για καθηγητές και μαθητές.

Τεχνική Εκπαίδευση

Όλες οι Αριστερές παρατάξεις στην ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ, ΠΑΜΕ, Παρεμβάσεις) μιλούν για ενιαία 12χρονη παιδεία.

Τι εννοούν με αυτό;

Προτείνουν: 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλες και όλους. Ενιαίο λύκειο θεωρίας και πράξης και μεταλυκειακή δημόσια τεχνολογική εκπαίδευση. Η δήλωση «μεταλυκειακή δημόσια τεχνολογική εκπαίδευση» είναι ξεκάθαρη και σημαίνει κατάργηση της Τεχνικής Εκπαίδευσης από το σχολικό δίκτυο και ένταξή της στη Δια Βίου Μάθηση. Τέλος θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι κατάργηση της Τεχνικής Εκπαίδευσης από τη λυκειακή βαθμίδα σημαίνει, εκτός των άλλων, απολύσεις, διαθεσιμότητες ή μετατάξεις των εκπαιδευτικών της πολύπαθης Τεχνικής Εκπαίδευσης! 

Η Δ.Α.Κ.Ε Καθηγητών Δ.Ε διαφωνεί  και στηρίζει τους δύο πυλώνες της Ανώτερης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πιστεύει σε μία αναβαθμισμένη Τεχνική Εκπαίδευση, η οποία θα χορηγεί ισότιμο τίτλο σπουδών με τα Γενικά Λύκεια αλλά και πιστοποίηση των τεχνικών δεξιοτήτων. Όσον αφορά τη μεταδευτεροβάθμια μαθητεία, η Δ.Α.Κ.Ε Δ.Ε δεν είναι αντίθετη. Επιβάλλεται όμως οι μαθητευόμενοι να αμείβονται αξιοπρεπώς, να έχουν αποδεκτές συνθήκες εργασίας και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Συνάδελφοι, η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη και η επιλογή σας αποφασιστική. Ψηφίστε ‐ στηρίξτε τις δυνάμεις της υπευθυνότητας, της πρωτοπορίας και της δημιουργικότητας.

 

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ  Δ.Α.Κ.Ε  Καθηγητών Δ.Ε.

Το ψηφοδέλτιο

ΔAKE ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

 

 

 

 

 

1.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ

 

2.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

 

3.

ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

 

4.

ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

5.

ΚΑΠΠΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

6.

ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

7.

ΤΟΛΙΟΣ

ΗΛΙΑΣ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  1. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  2. ΠΑΠΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα