Thumbnail
Ενωτικό Αριστερό Ψηφοδέλτιο - Δράμα 

ΔΑΚΕ Δ.Ε Δράμας προς αναπληρωτή εκπαιδευτικό – ταμία της ΕΛΜΕ:

Παραιτήσου απ’ το ΔΣ γιατί δεν εργάζεσαι!

Μνημείο αντισυναδελφικότητας  αποτελεί το αίτημα των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ Δ.Ε Δράμας (Αρναούτης – Ευμοιρίδης – Κάπος) προς την πρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΜΕ Δράμας να τεθεί σε συζήτηση το αίτημα υποχρέωσης σε παραίτηση του συναδέλφου αναπληρωτή Θεοχάρη Τάσου απ’ το ΔΣ της ΕΛΜΕ Δράμας του οποίου είναι οργανωτικός γραμματέας και ταμίας, με αιτιολογία ότι από 30/6 δεν εργάζεται ως καθηγητής.

Η κίνησή τους αυτή, την οποία στηρίζουν στο αναχρονιστικό άρθρο 12 του καταστατικού (…αποκλείονται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου να συμμετέχουν στο ΔΣ, να εκλέγονται αντιπρόσωποι στο συνέδριο κ.λπ)που ακόμα ισχύει στην ΕΛΜΕ Δράμας, θεωρούμε ότι έχει ταπεινότατα κίνητρα και είναι καθαρότατα εκδικητική προς το Ενωτικό Αριστερό Ψηφοδέλτιο (ΣΥΝΕΚ + ΠΑΡΕΜΒΆΣΕΙΣ +Ανένταχτοι) το οποίο οι συνάδελφοι ανέδειξαν πρώτο στις προηγούμενες εκλογές.

Η στενομυαλιά των Δραμινών συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ όμως και η πολιτική ένδειά τους που υπαγόρευσε αυτή την αψυχολόγητη ενέργεια,  αναδεικνύει αρνητικά πάρα πολλά ζητήματα που άπτονται της οπτικής που έχουν οι συγκεκριμένοι για το κίνημα των ενεργών και αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών.

Στο πρόσωπο του συναδέλφου αναπληρωτή στοχοποιείται όλο το τμήμα των επισφαλώς εργαζόμενων εκπαιδευτικών, αναπληρωτών, ωρομισθίων με πρόσληψη ή «μπλοκάκι», που αυτή τη στιγμή λόγω της χρόνιας έλλειψης διορισμών, έχει φτάσει να αγγίζει το ¼ του συνόλου των εκπαιδευτικών της χώρας.  Τη στιγμή που το κίνημα των μαχόμενων εκπαιδευτικών για τα δικαιώματα του κλάδου προσπαθεί να σπάσει την απάθεια των συναδέλφων και να φέρει όλους τους εκπαιδευτικούς κοντά στα συνδικάτα, τη στιγμή που γίνεται μια τεράστια προσπάθεια ενεργοποίησης των μη μόνιμων συναδέλφων, η αίτηση αυτή της ΔΑΚΕ Δράμας για παραίτηση του συναδέλφου απ’ το ΔΣ της ΕΛΜΕ, σταματάει στο ξεκίνημά της οποιαδήποτε τάση για συμμετοχή στα κοινά των επισφαλώς και όχι μόνο εργαζόμενων συναδέλφων.

Ανέκαθεν ένα απ’ τα ζητούμενα ήταν η ενότητα και η κοινή δράση του συνδικαλιστικού κινήματος.  Με την αίτηση όμως καθαίρεσης του συναδέλφου απ’  τη θέση του στο ΔΣ της ΕΛΜΕ αναδεικνύεται το εξής σημαντικό θέμα: στο μυαλό των εμπνευστών αυτής της ιδέας ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, η Πρώτη και Ανώτερη είναι αυτή των μόνιμων που έχουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα 12 μήνες το χρόνο και η Δεύτερη, η κατώτερη,  των αναπληρωτών και ωρομισθίων που έχουν δικαιώματα όσο διαρκεί η θητεία τους. Για να μη συμβαίνουν τέτοια τραγελαφικά και να σταματήσουν οι «έξυπνοι» συνάδελφοι να βάζουν ανάλογα προσκόμματα, στην απόφαση του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ στο πλαίσιο των αιτημάτων του κλάδου για τους αναπληρωτές  είχε συμπεριληφθεί η φράση: … «Μ’ αυτή τη λογική οι αναπληρωτές παραμένουν μέλη των ΕΛΜΕ». Στις 23/9/2015 μάλιστα, με βάση αυτή την απόφαση, δημοσιεύτηκε νέα απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ που προστατεύει τους συνδικαλιστές αναπληρωτές.

Έτσι έχουμε φτάσει στο σημείο σε πάρα πολλές ΕΛΜΕ, αλλά και Συλλόγους Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να εκλέγονται και να λειτουργούν με ασφάλεια και πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα στα ΔΣ πάρα πολλοί συνάδελφοι αναπληρωτές, χωρίς κανείς να αμφισβητήσει εκεί την εγκυρότητα της παρουσίας τους. Έχουμε φτάσει μάλιστα στην ευχάριστη θέση να έχουμε για πρώτη φορά στο ΔΣ της ΟΛΜΕ συνάδελφο αναπληρώτρια, ενώ δε μπορούμε να λησμονήσουμε τον πρώην πρόεδρο Θ. Κοτσυφάκη ο οποίος δεν εργάζονταν μιας και είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μαζί με πολλούς «άχρηστους» συναδέλφους, απ’ τη συγκυβέρνηση ΝΔ +ΠΑΣΟΚ.

Εν κατακλείδι μ’ αυτό το κείμενο θέλουμε να καταγγείλουμε τη  ΔΑΚΕ Δράμας για την απαράδεχτη ενέργειά της να αιτηθεί απ’ την πρόεδρο της ΕΛΜΕ συζήτηση με θέμα την απομάκρυνση του συναδέλφου Τάσου Θεοχάρη απ’ το ΔΣ, ελπίζοντας ότι αποτελεί προϊόν εμπάθειας  των τοπικών συνδικαλιστών και όχι επεξεργασμένη τακτική της παράταξης αυτής  πανελλαδικά. Επιφυλασσόμαστε για το μέλλον, γιατί πιθανόν (πάλι με βάση το άρθρο 12 του καταστατικού της ΕΛΜΕ) να μην του επιτραπεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές.

 

Ενωτικό Αριστερό Ψηφοδέλτιο - Δράμα 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα