Thumbnail
ΔΑΚΕ

Η ΔΑΚΕ καθηγητών ΔΕ εύχεται καλή αρχή σε όλες και όλους τους συναδέλφους.

Οι δεκάδες χιλιάδες μαχόμενοι λειτουργοί της Δ/θμιας εκπαίδευσης καλούνται για μια ακόμη χρονιά, μέσα από αντίξοες συνθήκες να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της παιδείας. 

Παρά την αύξηση του ωραρίου μας, την κατάργηση μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών δομών  και την αριθμητική αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, εξακολουθούν και υπάρχουν χιλιάδες κενά. Καταρρίπτεται λοιπόν η θεωρία  της πληθώρας των καθηγητών στη δημόσια εκπαίδευση και επιτακτική είναι η ανάγκη για μόνιμους διορισμούς.

Επιπλέον οι μισθοί πείνας και ο τιμωρητικός εγκλωβισμός μακριά από την μόνιμη κατοικία, όσων οι εκπαιδευτικές ανάγκες επιτρέπουν την μετακίνηση τους, έχουν εξαθλιώσει τον κλάδο μας. 

Για τη ΔΑΚΕ καθηγητών αποτελεί στρατηγική επιλογή η προάσπιση της προσωπικότητας και της επιστημονικής οντότητας κάθε συνάδελφου.

Δηλώνει ότι θα αντιταχθεί σθεναρά σε φαινόμενα  αυθαιρεσίας και αυταρχισμού στο όνομα της «αξιολόγησης» και θα απαιτήσει την ακώλυτη βαθμολογική εξέλιξη όλων.

Είναι αυτονόητο ότι αυτή την ιδιαίτερη για την εκπαιδευτική κοινότητα χρονική περίοδο, η σκέψη όλων μας στρέφεται στους χιλιάδες απόντες συναδέλφους της τεχνικής εκπαίδευσης. Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας που βρίσκονται σε Διαθεσιμότητα και αγωνιζόμαστε να μην απολυθεί κανείς.

Στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς η ΔΑΚΕ δεσμεύεται να συνεχίσει να βρίσκεται στην πρωτοπορία των αγώνων διεκδικώντας μια παιδεία με αρχές , άξιες, ιδανικά. Μια παιδεία με ανθρώπινο πρόσωπο.
 

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

                  Δημήτρης Πεππές Νικόλαος Παπαχρήστος

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

georgiadis
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»
«Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα,...
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»