Thumbnail
Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων ΠΕ στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Ν. Αδαμόπουλου και Π. Βαϊνά 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΑΪΝΑ ΠΑΝΤΕΛΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΙΣ 16/7/15

Στις 16/7, μια μέρα μετά την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και το μεγάλο απογευματινό συλλαλητήριο (που γνώρισε άγρια καταστολή) συνεδρίασε η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ για να εξετάσει με ποιον τρόπο θα κλιμακωθούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ προτείναμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 22/7, που θα ψηφίζεται το δεύτερο νομοσχέδιο, και παλαιικό  συλλαλητήριο την ίδια μέρα.

Την πρόταση μας για απεργία ψήφισαν μόνο οι εκπρόσωποι του ΜΕΤΑ και ο Ντριβαλάς (ΠΑΣΚΕ , ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ τοποθετήθηκαν ενάντια σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση, ενώ η ΑΝΑΤΡΟΠΗ δήλωσε πως θα ψήφιζε απεργία αν ήταν ομόφωνη απόφαση).

Ταυτόχρονα θέσαμε την αναγκαιότητα να πάρει γενικότερες πρωτοβουλίες συσπείρωσής και συντονισμού η ΑΔΕΔΥ μπροστά στην προδοτική σιωπή της ΓΣΣΕ και την εκκωφαντική απουσία των συνδικάτων του ιδιωτικού τομέα. Προτείναμε να συγκληθεί νέα σύσκεψη με ομοσπονδίες, σωματεία, συνταξιούχους και νεολαία τη Δευτέρα 20/7 για την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων.

Για το θέμα της σύσκεψης υπήρξε σφοδρή αντίδραση από ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο να κληθούν πρωτοβάθμια σωματεία, ενώ το ΠΑΜΕ δεν πήρε θέση. Επειδή δεν πλειοψηφούσε καμία πρόταση για τη ζήτημα, το ΜΕΤΑ μετακινήθηκε στο να κληθούν μόνο ομοσπονδίες από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κάτι που τελικά ήταν και η απόφαση.

Επίσης θέσαμε ζήτημα να πάρουν θέση όλες οι παρατάξεις για το θέμα της ρήξης με ευρωζώνη και ευρωπαϊκή ένωση (παρόλο που υπάρχει σχετική απόφαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ που όμως αμφισβητούν ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ).

Θεωρούμε πως είναι υποκριτικό πια να λένε κάποιοι ανατροπή των μνημονίων και παράλληλα πάση θυσία μέσα σε ευρώ και ΕΕ και δηλώσαμε πως υπάρχει άμεση ανάγκη να τοποθετηθεί ξεκάθαρα η ΑΔΕΔΥ υπέρ της ρήξης και της εξόδου από Ευρώ και ΕΕ.

Είναι πλέον ολοφάνερο πως οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ ( μετονομαστήκανε τώρα σε ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ) με την διευκόλυνση που τους παρέχει  με την στάση του το ΠΑΜΕ προσπαθούν να μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια και αγωνιστική πρωτοβουλία ενάντια στο μνημονιακό διευρυμένο πλέον μαύρο μέτωπο  του ΝΑΙ και τη υποταγής.

                                                               Οι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ

      Αδαμόπουλος Νίκος

Βαϊνάς Παντελής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα