Thumbnail
ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ συνεδριάζει από την Πέμπτη 27/3 το μεσημέρι για να πάρει θέση για τη στάση που θα κρατήσει ο Κλάδος μετά τη νέα αντιδραστική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, που βγήκε στις 24/3. Να θυμίσουμε ότι με την εγκύκλιο αυτή το Υπουργείο ουσιαστικά αναθέτει στους διευθυντές των σχολείων να συγκροτήσουν αυτοί τις ομάδες εργασίας ακόμα και ενάντια στη θέληση του Συλλόγου Διδασκόντων και ζητώντας για εκφοβισμό από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να του αποστείλουν μέχρι τις 11/4/2014 τα σχολεία που δεν έχουν ολοκληρώσει τις ομάδες εργασίας.

Ενώ και η συγκεκριμένη εγκύκλιος δείχνει τις δυσκολίες της κυβέρνησης να προωθήσει τον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση, λόγω της μεγάλης αντίστασης της βάσης του Κλάδου, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ όχι μόνο δε στέκεται στο ύψος των απαιτήσεων, αλλά φαίνεται να τα διπλώνει. 

Οι δυνάμεις που ως τώρα συντάχτηκαν [ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ- ΕΡΑ] στο ζήτημα αυτό (με το κείμενο υπογραφών, σχέδια πρακτικού, συνέντευξη τύπου…), ενώ στην ουσία συμφωνούν, τώρα κωλυσιεργούν και πάνε να τα διπλώσουν! Ενώ οι χρονικές προθεσμίες τρέχουν, αυτοί χρονοτριβούν! Αντικειμενικά αυτό διευκολύνει τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας και αφήνει απροστάτευτους τους συναδέλφους στους εκβιασμούς του Υπουργείου και των στελεχών του. 

Τους προειδοποιούμε ότι δεν θα δεχτούμε να γίνει ούτε ένα βήμα πίσω από τις αποφάσεις που πήραν οι Σύλλογοι Διδασκόντων ενάντια στη συμμετοχή τους στις ομάδες εργασίας και στην αυτοαξιολόγηση!

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών αντιπάλεψε από την αρχή συνολικά τον αντιδραστικό μοχλό της αξιολόγησης, συνδέοντάς τον με το νέο σχολείο και τις σημερινές ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας που θέλει φτηνό εργατικό δυναμικό, γι’ αυτό η αξιολόγηση αποτελεί στρατηγικό ζήτημα για ΕΕ-κεφάλαιο-κυβερνήσεις. Στη βάση αυτή, ακουμπώντας και στην αγωνιστική στάση της βάσης του Κλάδου, καταθέσαμε από την Πέμπτη 27/3 στο ΔΣ της ΔΟΕ την παρακάτω πρόταση, που συνοψίζεται σε τέσσερα σημεία:

• Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να επιβεβαιώσουν την απόφασή τους για μη συγκρότηση ομάδων εργασίας.

• Καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές να πάρουν θέση. Είναι ώρα να συνταχθούν με τους συναδέλφους, να ακουμπήσουν στις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και των σωματείων, να μη γίνουν βαστάζοι της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

• Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν καθαρό ότι δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους σε ομάδες εργασίας, γιατί ως εκπαιδευτικοί αντιλαμβάνονται ότι ο αντιδραστικός μηχανισμός της αξιολόγησης θα πετάξει έξω από το σχολείο εκπαιδευτικούς και μαθητές, γι’ αυτό στηρίζουν τις συλλογικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και των Σωματείων τους.

• Καλούμε τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και τις ΕΛΜΕ να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην αξιολόγηση και τις αντιδραστικές αλλαγές στο σχολείο, που επιδιώκουν κυβέρνηση και ΕΕ.

Κάθε αντίθετη εξέλιξη ή καθυστέρηση στο να βγει απόφαση βάζει πλάτη στο πέρασμα αυτής της αντιεκπαιδευτικής λαίλαπας. Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση κάθε δύναμης στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν απάντηση με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια την Κυριακή 30/3 ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο, την Τρίτη 1/4 ενάντια στις αποφάσεις του ΕΚΟΦΙΝ, στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων και στη Γενική Απεργία στις 9 Απρίλη.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ,

Δριμάλα Θεοδώρα – Ζορμπάς Αχιλλέας

28/3/2014

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε ομόφωνα ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της...
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
εκπαιδευτικος
Απίστευτο: Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός κλειδώθηκε με τους μαθητές σε τάξη για να αξιολογηθεί! Έκαναν… άσκηση σεισμού για να τους βγάλουν
Απίστευτο περιστατικό σε γυμνάσιο των Χανίων
Απίστευτο: Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός κλειδώθηκε με τους μαθητές σε τάξη για να αξιολογηθεί! Έκαναν… άσκηση σεισμού για να τους βγάλουν
Εφετείο
Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που μπήκε σε σχολείο και τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και διευθυντή
Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, αλλά και παράβαση του νόμου περί όπλων...
Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που μπήκε σε σχολείο και τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και διευθυντή