Thumbnail
Ενα γράμμα μιας 25 χρονης πια  στη δασκάλα της

            Μπορεί να λέω μερικά αντικομφορμιστικά σε συζητήσεις μου για τα σχολεία -συχνά πυκνά-, αλλά το παίζω περισσότερο δικηγόρος του διαβόλου όταν τονίζω ότι τα σχολεία δεν είναι απαραίτητα για την μόρφωση του καθενός, καθώς δεν λειτουργούν όλοι το ίδιο πετυχημένα όταν βάζεις τις γνώσεις σε καλούπια. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν θα μιλούσα ποτέ έτσι αν γνώριζα ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σε όλο τον κόσμο ήταν σαν την δασκάλα που είχα 4 χρόνια στο δημοτικό, από την Τρίτη μέχρι και την Έκτη, την κυρία Σ.Π . σε ένα σχολείο της Καλαμάτας.

            Σε αυτήν χρωστώ τη μισή μου διάθεση για ζωή. Μας έδειξε ότι είναι αποδεκτό να συγκινούμαστε, να αισθανόμαστε πράγματα που δεν ταιριάζουν με το μάθημα και ότι είναι απαραίτητο να κινούμαστε εκτός της τάξης για να μαθαίνουμε σωστά.

            Κάναμε τέσσερα θεατρικά μαζί της, ολόκληρες επιθεωρήσεις που τις έγραφε για εμάς ο συγγραφέας πατέρας της. Την τελευταία, μάλιστα, την παρουσιάσαμε σε μουσική σκηνή και όλοι νιώθαμε σταρ. Κάναμε πρόβες συνέχεια πριν τα Χριστούγεννα, απογεύματα, βράδια και την ώρα του μαθήματος. Σταματούσε το μάθημα μία στο τόσο να φτιάξουμε πράγματα και ύστερα να μιλήσουμε για αυτά.

             Μας πήγαινε εκδρομές έστω για μια ώρα στη θάλασσα και ύστερα μας έβαζε εκθέσεις με θέμα 'Τι έκανα σήμερα στην παραλία'. Παιδιά που δεν ήταν καλοί μαθητές, όταν ανακάλυπτε ένα ταλέντο τους τους εκθείαζε μπροστά σε όλη τη τάξη. Την προπαίδεια την μάθαμε όλοι νερό με παιχνίδι του στυλ 'Αγόρια Vs Κορίτσια' μιας και σε εκείνες τις ηλικίες αυτό ήταν αρκετό για να μπριζώσουμε όλοι και να βάλουμε τα δυνατά μας.

             Παίρναμε μέρος σε διαγωνισμούς δημιουργίας επιτραπέζιων παιχνιδιών και μια φορά κερδίσαμε και βραβείο επιτροπής. Με το 'Χαλαμπουμπού' ήταν ή με το 'Γαλαξίας αξίας σε τιμή ευκαιρίας'; Θα σας γελάσω. Αλλά δεν με ενδιαφέρει.

             Με ενδιαφέρει που δεν ήξερα ότι τα θυμόμουν όλα αυτά μέχρι που άρχισα να μιλάω για την Σ.. Δεν ζήλεψε κανένας μαθητή κανέναν, ήμασταν όλοι αγαπημένοι και αν ποτέ την στενοχωρήσαμε θέλω τώρα να της ζητήσω συγγνώμη. Ελπίζω η κυρία Σ. να ξέρει ότι τα παιδικά μου χρόνια ήταν και τα πιο ευτυχισμένα της ζωής μου εξαιτίας της.

                                                                                                            Ξ.   Γ-.Ν.

                                                                                                            25 χρονών

                                                                                                            11/9/2014

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllipsi.jpg
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο
Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για το περιστατικό – Τρίωρη στάση εργασίας αύριο για τους εκπαιδευτικούς
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο