Thumbnail
Τι συμβαίνει με τα κενά στην εκπαίδευση

Ενώ η αρμόδιοι φορείς της πολιτείας τοποθετούν τον αριθμό των κενών κάτω από 20.000 και άλλα συνδικαλιστικά στελέχη τον ανεβάζουν λίγο πάνω από 20.000, ο αιρετός ΠΥΣΠΕ, Γιώργος Χρόνης εξηγεί στο δελτίο ενημέρωσης του, για ποιο λόγο τα κενά θα είναι στην πραγματικότητα 27.000 πανελλαδικά στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση μαζί με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Διαβάστε παρακάτω αυτούσιο το ενημερωτικό δελτίο του Γιώργου Χρόνη

Οριστική τοποθέτηση εκπαιδευτικών των κλάδων Π.Ε. 70 και Π.Ε. 60 Γενικής Αγωγής που βρίσκονται στη διάθεση από μετάθεση, με συμπληρωματική δήλωση και χωρίς τη δήλωσή τους.

Αφορά 3 εκπαιδευτικούς Π.Ε. 60 και 8 εκπαιδευτικούς Π.Ε. 70 που είναι στο εξωτερικό και έχασαν την οργανική τους.

Οι 3 εκπαιδευτικοί Π.Ε. 60 τοποθετούνται σε νηπιαγωγεία( 15ο Περιστερίου, 20ο  Χαϊδαρίου( 2 ) ) που είχαν ζητήσει με αίτησή τους.

Δύο εκπαιδευτικοί Π.Ε. 70 τοποθετούνται σε δημοτικά( 1ο Περιστερίου, 1ο Καματερού ) που είχαν ζητήσει με αίτησή τους. Οι υπόλοιποι 6 εκπαιδευτικοί Π.Ε. 70 δεν είχαν ζητήσει σχολεία και τοποθετήθηκαν σε σχολικές μονάδες( 5ο Καματερού, 5ο Ιλίου, 12ο Αιγάλεω, 40ο Περιστερίου, 17ο Αιγάλεω, 19ο Περιστερίου ) χωρίς αίτησή τους.

Δεν υπήρξε ένσταση κατά των παραπάνω τοποθετήσεων.

 

Απόλυση εκπαιδευτικού Π.Ε. 70 λόγω σωματικής και πνευματικής ικανότητας.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του συμβουλίου και ζήτησε από το συμβούλιο να αποφασίσει την απόλυσή της για λόγους που ανέπτυξε. Το συμβούλιο αποφάσισε την απόλυσή της λαμβάνοντας υπόψη τη γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.  Απείχα, εκφράζοντας τη θέση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ότι η πολιτεία οφείλει με οποιονδήποτε τρόπο να αποκαθιστά εκπαιδευτικούς με προβλήματα υγείας και να μην τους απολύει.

Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.

Πρόκειται για εκπαιδευτικό Π.Ε. 11 από το 1ο Αιγάλεω.

Συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου σε εκπαιδευτικό.

Πρόκειται για εκπαιδευτικό Π.Ε. 60 από το 23ο Ιλίου.

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ( 26-8-2015 ).        Αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Παρουσίαση του Αποστόλη Κατσαούνου, διευθυντή του 13ου δημοτικού σχολείου Ιλίου, ως αναπληρωτή διευθυντή εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας.

Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.

Πρόκειται για εκπαιδευτικό Π.Ε 11 από το 5ο Περιστερίου με αμοιβή και για εκπαιδευτικό Π.Ε. 70 από το 10ο Ιλίου χωρίς αμοιβή.

Παράταση θητείας Προϊσταμένων μονοθέσιων Νηπιαγωγείων μέχρι 31-8-2015.

Τοποθέτηση αναπληρωτή Διευθυντή και αναπληρωτή Υποδιευθυντή στο 20ο δημοτικό σχολείο Ιλίου.

Λόγω του ότι ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου που επιλέχθηκε στις πρόσφατες κρίσεις των διευθυντών είναι διευθυντής εκπαίδευσης,  ορίστηκε αναπληρώτρια διευθύντρια η υποδιευθύντρια του σχολείου και αναπληρωτής υποδιευθυντής ο αρχαιότερος εκπαιδευτικός του σχολείου.

Χορήγηση μειωμένου ωραρίου σε εκπαιδευτικό Π.Ε. 70 που υπηρετεί στο 11ο Αιγάλεω λόγω αανπηρίας.

Συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου σε εκπαιδευτικό.

Αφορά εκπαιδευτικό Π.Ε. 60 από το 23ο Ιλίου.

Πανελλαδικά κενά εκπαιδευτικών:

Γιατί τα κενά θα είναι 27.000( πανελλαδικά στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση μαζί ) με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Αρκετοί συνάδελφοι επικοινωνούν μαζί μου θέλοντας να μάθουν πώς έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα κενά στα σχολεία μας θα φτάσουν-και ίσως να ξεπεράσουν- τα 27.000, τη στιγμή που οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας( υπουργείο παιδείας, περιφερειακοί διευθυντές) κατεβάζουν τον αριθμό κάτω από 20.000, αλλά και συνδικαλιστικά στελέχη ανεβάζουν τον αριθμό λίγο πάνω από 20.000.
Έχω αρκετές φορές-αποσπασματικά είναι η αλήθεια-αναφερθεί στο ζήτημα. Θα προσπαθήσω σήμερα να αναφερθώ εκτενέστερα και με επιχειρήματα.
Θυμόμαστε όλοι ότι η περσινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με 23.000 κενά. Αυτή δεν ήταν δική μου διαπίστωση ούτε άλλων συνδικαλιστικών φορέων. Ήταν διαπίστωση του τότε υπουργού παιδείας, του Λοβέρδου, που ξημεροβραδιαζόταν σε όλα τα Μ.Μ.Ε. και σε καθημερινή βάση έδινε και από μια συνέντευξη για να αναδείξει το πρόβλημα και παράλληλα να πείσει για τις προσπάθειες του υπουργείου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Αν και πέρσι προσλήφθηκαν περίπου 20.000 αναπληρωτές( 14.000 ΕΣΠΑ και 6.000 κρατικού προϋπολογισμού σε γενική αγωγή, ειδική αγωγή, παράλληλη στήριξη κ.λ.π. ) τα σχολεία λειτούργησαν με προβλήματα και χάθηκαν χιλιάδες διδακτικές ώρες μαθημάτων. Αυτό συνέβη γιατί τα κενά δεν καλύφτηκαν όλα ( η σχολική χρονιά τελείωσε με 3.000 κενά πανελλαδικά ), αλλά και γιατί οι 20.000 αναπληρωτές δεν παρουσιάστηκαν στα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου, αλλά τμηματικά καθ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Να σημειωθεί ότι αναπληρωτές προσλαμβάνονταν μέχρι και τις τελευταίες μέρες του Ιούνη.
Οι 20.000 αναπληρωτές με τη λήξη του σχολικού έτους απολύθηκαν, μόνιμοι διορισμοί δεν έγιναν, ούτε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων όπως τα προηγούμενα χρόνια, άρα τα 23.000 κενά παρέμειναν. Και όχι μόνο παρέμειναν, αλλά αυξήθηκαν λόγω των νέων συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών ξεπερνώντας τα 25.000. Αν τώρα υπολογίσουμε ότι κάθε Σεπτέμβρη έχουμε κατακόρυφη αύξηση αναρρωτικών αδειών και επαπειλούμενων αδειών καταλαβαίνετε για ποιο λόγο πιστεύω ότι τα κενά θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τα 27.000.
Και με ρωτούν οι συνάδελφοι: < Στο υπουργείο δεν τα γνωρίζουν αυτά; Και αν όχι οι υπουργοί, δεν τα γνωρίζουν οι σύμβουλοί τους >; Απαντώ ότι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι γνωρίζουν οι αρμόδιοι. Αυτό όμως που παρατηρώ είναι μια προσπάθεια από φορείς του υπουργείου και των περιφερειακών διευθύνσεων, αλλά και κυβερνητικών συνδικαλιστών να ωραιοποιήσουν την κατάσταση λέγοντας ότι θα καλυφτούν τα κενά στη Β/ΘΜΙΑ εκπαίδευση όσον αφορά τα μαθήματα των πανελλαδικών και τα κενά στην Α/ΘΜΙΑ όσον αφορά τα βασικά μαθήματα, ώστε να μην αντιδράσουν οι γονείς και για τα υπόλοιπα μαθήματα έχει ο Θεός. Θα καλυφτούν αργότερα-όσα καλυφθούν-μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Μέχρι τότε οι μαθητές θα σχολάνε νωρίτερα χωρίς βέβαια να έχει αποκλειστεί τελεσίδικα το σενάριο της αύξησης του διδακτικού ωραρίου. Προφανώς έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στο σχολείο υπάρχουν μαθήματα 2 ταχυτήτων και 2 προτεραιοτήτων. Με αυτή τη λογική βέβαια τα κενά από 27.000 κατεβαίνουν στα 15.000 που θα τα καλύψουν με τις 12.000 πιστώσεις αναπληρωτών ΕΣΠΑ που έχουν εξασφαλίσει και με ότι άλλες πιστώσεις εξασφαλίσουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα μαθήματα που θα χάσουν οι μαθητές, αλλά και για το ότι φέτος θα δουλέψουν λιγότεροι εκπαιδευτικοί από ό,τι πέρσι. Εξ ου και οι δηλώσεις φορέων της πολιτείας ότι οι συνδικαλιστές υπολογίζουν περισσότερα τα κενά επειδή νομίζουν ότι τα δημόσια σχολεία μπορούν να λειτουργούν σαν τα κολέγια. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αποσπάσεις και υπεραριθμίες στο ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα από τη Διεύθυνση όποιος εκπαιδευτικός ενδιαφέρεται για απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ μπορεί να υποβάλλει αίτηση στη Διεύθυνση. Πριν γίνουν οι αποσπάσεις θα προηγηθούν οι τοποθετήσεις όσων εκπαιδευτικών κριθούν υπεράριθμοι. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός των υπεράριθμων εκπαιδευτικών όπως και των κενών των σχολείων και των νηπιαγωγείων,  καθώς εκκρεμούν οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ που ενδεχομένως αλλάξουν τόσο των αριθμό των κενών όσο και τον αριθμό των υπεράριθμων. Θα πρέπει οι φορείς της πολιτείας να λάβουν υπόψη τους ότι με την έναρξη του σχολικού έτους έχουμε συνήθως αύξηση των αναρρωτικών αδειών και των επαπειλούμενων αδειών και να μη μετακινήσουν εκπαιδευτικούς χωρίς τη θέλησή τους από διεύθυνση σε διεύθυνση για την κάλυψη των κενών με τη δικαιολογία της υπεραριθμίας όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, καθώς με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα αυξηθούν τα κενά των σχολικών μονάδων, τα οποία πρέπει να καλυφθούν από τυχόν υπεράριθμους εκπαιδευτικούς της διεύθυνσης και όχι από αναπληρωτές.

«Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή υποψηφίων στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας».

Η προθεσμία για αιτήσεις λήγει την Πέμπτη 27-8-2015. Έχουν αναρτηθεί σχετικές οδηγίες στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης. Αφορά 4 σχολικές μονάδες( 5ο και ειδικό Αιγάλεω, 7ο και Νεστόρειο Ιλίου ).

                                                                   

                                                                 ΧΡΟΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                                                                                                                

                                                                          Αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Γ ΑΘΗΝΑΣ

                                                                                εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

                                                                          ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

                                                                                (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

                                                                           Τηλ.  6972363653        

                                                                         e-mail: [email protected]

                                                                                 Αναπληρωματικός: ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

                                                                            Τηλ.  6934197300

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
«Open Day – Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» το Σάββατο 20 Απριλίου στο Σύνταγμα
H ΔΥΠΑ έχει προχωρήσει φέτος στη διεύρυνση των εκδηλώσεων γνωριμίας με τις 50 ΕΠΑΣ και τις 30 ΣΑΕΚ που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να...
«Open Day – Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» το Σάββατο 20 Απριλίου στο Σύνταγμα
ελμεπα
ΕΛΜΕΠΑ: Το ΤΕΕ ζητά άμεση αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων των σχολών Μηχανικών
Tο θέμα αυτό αποτελεί σημαντικό «αγκάθι» για το Ίδρυμα καθώς εκκρεμούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων της Σχολής Μηχανικών που...
ΕΛΜΕΠΑ: Το ΤΕΕ ζητά άμεση αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων των σχολών Μηχανικών