Thumbnail
Τα καλέσματα ΟΛΜΕ - ΔΟΕ

Γενική Απεργία την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου

Βρισκόμαστε στον πέμπτο χρόνο των μνημονίων. Η συγκυβέρνηση και όσοι την στηρίζουν Ε.Ε. και ΔΝΤ, προσπαθούν να  πείσουν ότι η τρόικα φεύγει και τα μνημόνια τελείωσαν. Όλοι όμως ξέρουν ότι μένουν σταθεροί και ισχύουν. Οι 400 νόμοι των μνημονίων, το 50% της μείωσης των μισθών, η διάλυση της δημόσιας δωρεάν υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης οι αλλαγές των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση προς τα πάνω οι απολύσεις των συναδέλφων μας, η απαγόρευση των προσλήψεων και όχι μόνο.

Η ανεργία χτυπάει κόκκινο φτάνοντας στο 30% ακόμα και με τα μαγειρεμένα νούμερα τους . Αλλά και αυτοί που δουλεύουν, βρίσκονται μόνιμα με την απειλή της απόλυσης, ενώ πάρα πολλοί είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Η Ελλάδα αναδείχθηκε σε πρωταθλήτρια στην παιδική φτώχεια, καθώς ξεπερνάει το 36% σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF. Αυτό είναι το περίφημο «πρωτογενές πλεόνασμα» για το οποίο τόσο πολύ καμαρώνει η κυβέρνηση. Κάθε «επικαιροποίηση», κάθε νέα διαπραγμάτευση που κάνουν με τους δανειστές, μετατρέπεται σε εφιάλτη για την κοινωνική πλειοψηφία, καθώς πολλαπλασιάζουν με ταχύτατα τα αντεργατικά μέτρα. Σε αντίθεση μα τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, τα μέτρα κάθε νέας διαπραγμάτευσης αποδεικνύονται χειρότερα απ’ τα προηγούμενα.

Παρακάτω δημοσιεύουμε τα καλέσματα των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

ΟΛΜΕ: Στις 27 Νοέμβρη απεργούμε!

Αγώνας για

    Την υπεράσπιση του Δημόσιου και Δωρεάν Σχολείου
    Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς
    Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους

 Συνάδελφε,

 Μάταια προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει ότι το τέλος των Μνημονίων και της κρίσης έφτασε. Όλες οι διακηρύξεις περί «εξόδου από την κρίση» και «επιστροφής στην ανάκαμψη», ή ακόμα και περί «αποχώρησης του ΔΝΤ», αποδεικνύονται θέατρο σκιών. Η ΕΕ και το ΔΝΤ επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της σκληρής και παρατεταμένης λιτότητας, της βαθιάς φτώχειας και ανεργίας, της διάλυσης όλων των κοινωνικών δομών θα συνεχιστεί και μάλιστα με αμείωτη ένταση. Η κυβέρνηση επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινωνία και τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι το τέλος των Μνημονίων πλησιάζει, για να συνεχίσει την επόμενη μέρα να εφαρμόζει την ίδια και απαράλλαχτη αντιλαϊκή πολιτική.


Η εκπαίδευση, συνεχίζει να μετράει τις πληγές της από τα αδιάκοπα χτυπήματα της βάρβαρης πολιτικής. Βρισκόμαστε ήδη στο μήνα Νοέμβριο και τα σχολεία και οι μαθητές στενάζουν από τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς. Ο υπουργός Παιδείας με απόλυτα ιταμό τρόπο και παίζοντας τα δικά του προσωπικά επικοινωνιακά παιχνίδια, δηλώνει ότι θα προσλάβει «εθελοντές», δηλαδή απλήρωτους και ανασφάλιστους εκπαιδευτικούς, καταπατώντας και ευτελίζοντας κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος. Για πολλοστή χρονιά οι δεκάδες χιλιάδες μαθητών μας, αναγκάζονται να στοιβάζονται σε υπερμεγέθη τμήματα εξ’ αιτίας των συγχωνεύσεων τμημάτων στο όνομα της «οικονομίας του προσωπικού», αδιαφορώντας πλήρως για τις παιδαγωγικές ανάγκες και τις εκπαιδευτικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διδάσκονται τα παιδιά μας. Η εφαρμογή του νόμου για το «νέο Λύκειο» που τώρα μπαίνει στη δεύτερη χρονιά υλοποίησής του, αποδεικνύει αυτό που έγκαιρα ολόκληρος ο εκπαιδευτικός κόσμος είχε επισημάνει, ότι πρόκειται για ένα σύστημα ακόμα πιο ταξικό, πιο σκληρό για τη νέα γενιά, την οποία θα εκδιώξει βίαια από την εκπαίδευση για να την παραδώσει στην πρόωρη κατάρτηση και στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της μαθητείας, της απλήρωτης και μαύρης εργασίας.

Συνάδελφε,

 Η πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ θέτει σε πλήρη αμφισβήτηση συλλογικά εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών. Η εφαρμογή της λεγόμενης αξιολόγησης τόσο στην εκπαίδευση όσο και συνολικά στο Δημόσιο τομέα, θα έχει ως συνέπεια το τσάκισμα των συλλογικών εργασιακών σχέσεων, νέες απολύσεις, την επιβολή φτώχειας διαρκείας για την πλειοψηφία των εργαζομένων στο Δημόσιο. Ακόμα θα σηματοδοτήσει τη συρρίκνωση και την αντιδραστική αναδιάρθρωση των κοινωνικών δομών του Δημοσίου (Παιδεία – Υγεία – Πρόνοια) ώστε να υπηρετεί ακόμα καλύτερα τις συμφέροντα του κεφαλαίου σε αντίθεση με τις λαϊκές ανάγκες. Ταυτόχρονα οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών και τα δημοσιεύματα για «νέο μισθολόγιο» στο Δημόσιο τομέα, θα σηματοδοτήσουν νέες δραματικές μειώσεις στους μισθούς όλων των εργαζομένων. Καμία αυταπάτη δεν μπορεί να υπάρξει ότι οι εκπαιδευτικοί θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους, παρά τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.


Στόχος τους είναι να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στους κλάδους των εργαζομένων στο Δημόσιο ώστε να βρουν καλύτερο έδαφος για να εφαρμόσουν την πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Συνάδελφε,

 Απέναντι στην βάρβαρη αυτή πολιτική υπάρχει απάντηση. Είναι ο μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας των εργαζομένων και όλου του λαού. Στις 27 Νοέμβρη απεργούμε! Μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην εργασία και στη μόρφωση των παιδιών μας. Μαζί με τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά και όλο το λαό, να πιάσουμε το νήμα των μεγάλων αγώνων της προηγούμενης περιόδου για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, διεκδικώντας άμεσα:

 

  •            Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Όχι στις διαθεσιμότητες! Καμία απόλυση συναδέλφου
  •           Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας
  •            Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών εδώ και τώρα!
  •            Να καταργηθεί ο νόμος για την Αξιολόγηση
  •           Να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος για το Λύκειο!
  •            Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο που να χωρά όλα τα παιδιά!


 Όλοι στην πανεργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη!

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια όλης της χώρας!
 

ΔΟΕ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

   Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν μαζικά και  δυναμικά στη  Γενική Απεργία ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ στις 27 Νοεμβρίου.
   Είναι κορυφαίας σημασίας το να αποτελέσει η απεργία αυτή τον καταλύτη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών Κυβέρνησης και Τρόικας καθώς και των σχεδιασμών για την εφαρμογή νέων, ακόμη πιο  αντιδραστικών μέτρων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Η ακραία λιτότητα, η συρρίκνωση μισθών (με εργαλείο το «νέο μισθολόγιο» που σχεδιάζουν), συντάξεων και των κοινωνικών δικαιωμάτων της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης,  η βαθιά ανθρωπιστική κρίση, η ανεργία, η φτώχεια, οι απολύσεις, οι φοροεπιδρομές καθώς η διάλυση των εργασιακών σχέσεων με τον, ολοένα αυξανόμενο, αυταρχισμό και περιορισμό της συνδικαλιστικής ελευθερίας και δράσης πρέπει να βρουν απέναντί τους ενωμένο και αποφασισμένο τον κόσμο της εργασίας.
  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συμμετέχει στην απεργία της 27ης Νοεμβρίου προτάσσοντας το πλαίσιο αιτημάτων του Κλάδου :

•            Κατάργηση όλου του θεσμικού πλαισίου που διέπει την αξιολόγηση. Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική διαδικασία εφαρμογής της αξιολόγησης - χειραγώγησης. Να ξεκινήσει άμεσα ουσιαστικός διάλογος για την αξιολόγηση με σεβασμό από την πολιτεία των θέσεων του Κλάδου.
 

  •     Ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.
  •     Πραγματοποίηση, άμεσα, μόνιμων διορισμών στη εκπαίδευση.

 

  •     Αποκατάσταση της αδικίας, που επί χρόνια υφίστανται οι αδιόριστοι επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ καθώς και οι συνάδελφοι των οποίων η προϋπηρεσία είναι ικανή για το διορισμό τους. Απαιτούμε άμεσο, μόνιμο διορισμό τους.
  •     Αποκατάσταση των αδικιών που δημιούργησαν οι μετατάξεις σε βάρος των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής και Αγγλικής Γλώσσας.
  •     Οργανικές θέσεις σε όλους τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
     
  •     Κατάργηση του Ν. 4093/2012 (Μεσοπρόθεσμο) και των Ν. 4111/13 (νόμος Μανιτάκη) και 4057/12.
  •     Το Υπουργείο παιδείας να αποσύρει άμεσα τη συγκεκριμένη απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη Δημοκρατία, εγκύκλιό του, με την οποία επί της ουσίας, επιβάλλεται πειθαρχική ποινή πριν την εκδίκαση και την οριστική καταδίκη του εκπαιδευτικού.
  •     Την επαναφορά των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα Πειθαρχικά Συμβούλια
  •     Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.
  •     Έκτακτο κονδύλι για να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.
  •     Ορθολογική κατανομή των κοινοτικών πόρων ιδιαίτερα για θεσμούς που αφορούν στην Π.Ε., τη σημασία και την αξία της οποίας όλοι αναγνωρίζουν και αποδέχονται.
  •     Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών για πληρωμή λειτουργικών εξόδων σχολείων, π.χ. οργάνωση ολοήμερου, εκπαιδευτικές εκδρομές κτλ.
  •     Κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών των σχολείων.
  •     Αναβάθμιση των θεσμών αντισταθμιστικής αγωγής.
  •     Μισθοί αξιοπρεπούς διαβίωσης για τον εκπαιδευτικό.
  •     Άμεση και ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών στα εισαγωγικά κλιμάκια.
  •     Απόσυρση όλων των μνημονιακών περικοπών.
  •     Αφορολόγητο στα 12.000€.
  •     Κατάργηση του Νόμου 4024/2011.
  •     Χορήγηση ενοικίου στους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους μας.
  •     Επίδομα θέρμανσης για όλους τους χαμηλόμισθους.
  •     Επίδομα παραμεθορίου περιοχής και στους ωρομίσθιους.
  •     Μέτρα στήριξης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
  •     Καμία περικοπή στις συντάξεις, άρση των μειώσεων που επιβλήθηκαν με τις μνημονιακές πολιτικές.
  •     Πλήρης σύνταξη για τους εκπαιδευτικούς στα 35 χρόνια υπηρεσίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, με υπολογισμό της σύνταξης στα 35/35.

 

  •     Αποκατάσταση όλων των αδικιών στο εφάπαξ, στα επίπεδα των χρόνων πριν τη ληστρική επιδρομή του μνημονίου.
  •     Αποκατάσταση των αποθεματικών των ταμείων στα προ του υποχρεωτικού κουρέματος των ομολόγων επίπεδα.
  •     Άμεση καταβολή των συντάξεων (βασική και επικουρικά ταμεία).
  •     Να λήξει η ομηρία των συναδέλφων αναπληρωτών της Ειδικής Αγωγής.
  •     Να γίνει τώρα διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους αποφοίτους των Π.Τ.Ε.Α.
  •     Άμεση πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού σε όλες τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε
  •     Επιμόρφωση, εισαγωγική και δια βίου σε θέματα και μεθόδους ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης για όλο το προσωπικό.
  •     Λήψη μέτρων για την μεταφορά των μαθητών στα ειδικά σχολεία.
  •     Οι υπηρεσιακές μεταβολές να γίνονται μόνο από το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. και το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε με παράλληλη κατάργηση των ΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ.
  •     Επαναλειτουργία μετεκπαίδευσης για τη Γενική και την Ειδική Αγωγή.


 Όλοι μαζί οι  εργαζόμενοι στο Δημόσιο με τις κινητοποιήσεις μας διεκδικούμε:
 

  •        Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις - Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Καμία σύνδεση μισθού και βαθμού.
  •     Ακύρωση της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου» μετατροπής των συμβάσεων. Αποτροπή των απολύσεων και κατάργηση των ν. 4250/2014 και 4281/2014.
  •     Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων και κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας.
  •     Μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
  •     Υπεράσπιση του δημόσιου ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος δημόσιας υγείας.
  •     Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, φορολογίας με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
  •     Υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
  •     Διεκδικούμε ανατροπή των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών και νόμων.


Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την ημέρα της απεργίας σε όλη την Ελλάδα. Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ.

 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ : ΜΟΡΦΩΣΗ  ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘ
Μέχρι πότε οι αιτήσεις αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε περιοχές/ΚΕΔΑΣΥ/ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ
Πρόσκληση μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε...
Μέχρι πότε οι αιτήσεις αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε περιοχές/ΚΕΔΑΣΥ/ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ
πιερρακακης
Πιερρακάκης: Ερχεται «Εθνικό Απολυτήριο», αναμόρφωση πλαισίου εκδρομών και «ψηφιακές τάξεις» σε δυσπρόσιτα σχολεία
Άρθρο του υπουργού Παιδείας για τις παρεμβάσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης
Πιερρακάκης: Ερχεται «Εθνικό Απολυτήριο», αναμόρφωση πλαισίου εκδρομών και «ψηφιακές τάξεις» σε δυσπρόσιτα σχολεία