Thumbnail
ΓΔΔΥ εναντίον συλλόγου ΥΠΠΟ για τις απεργίες

Ο Ενιαίος Σύλλογος Αττικής Στερεάς και Νήσων υπαλλήλων ΥΠΠO έκανε απεργιακή περιφρούρηση στην 48ωρη απεργία στο κτίριο της Μπουμπουλίνας, με αποτέλεσμα να μη μπει κανένας συνάδελφος για δουλειά και να μην προχωρήσουν οι διαπιστωτικές. Μετά το τέλος της 48ωρης, μετά από απόφαση της συνέλευσης, προκηρύσσει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προκειμένου στο Διοικητικό να μην εργάζονται οι υπάλληλοι που έχουν επιφορτιστεί με τη "μοριοδότηση".

Η Γενική Διευθύντρια Διοικητικού κα Μ. Παναγοπούλου

-Τη μέρα της απεργιακής περιφρούρησης, κάλεσε την αστυνομία και απείλησε απεργούς και τον πρόεδρο του Σωματείου με μήνυση για... παρεμπόδιση εργασίας!

-Την επομένη τηλεφώνησε σε συναδέλφους να τους πει ότι συμμετέχουν σε παράνομη απεργία (χωρίς να έχει προσφύγει το Υπουργείο καν στα δικαστήρια!)

-Εστειλε το συνημμένο έγγραφο, απειλώντας ευθέως τους απεργούς και όσους έχουν προκηρύξει την απεργία.

Σημειωτέον ότι είναι μέλος του Τριμελούς Υπηρεσιακού Συμβουλίου και βέβαια δεν πρόκειται να παραιτηθεί, όπως της ζητά η Συνέλευση του Ενιαίου (συνημμένη η απόφαση της ΓΣ)

Έγγραφο από την ΓΔΔΥ προς το Δ.Σ. του ενιαίου Συλλόγου του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο εγκαλεί το Δ.Σ. οτι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη στοιχειώδη λειτουργία των Υπηρεσιών του Υπουργείου εξαιτίας των απεργιών. 

Διαβάστε ΕΔΩ το έγγραφο και δείτε παρακάτω το κάλεσμα του συλλόγου σε απεργία 

Η Γενική Συνέλευση εκτιμά ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο ΥΠΠΟ αποτελούν σημαντική πολιτική και συνδικαλιστική παρακαταθήκη τόσο από πλευράς μαζικότητας όσο και των στόχων. Το προηγούμενο διάστημα οι κινητοποιήσεις μας ανέδειξαν και αποκάλυψαν το πραγματικό περιεχόμενο των «Οργανισμών».

Η Γενική Συνέλευση επιβεβαιώνει το ΤΡΙΠΤΥΧΟ των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά την προηγούμενη Γενική Συνέλευση και συγκεκριμένα :

Α) Την ανασύσταση του ΥΠΠΟ ως αυτόνομου Υπουργείου με όλο το προσωπικό, τις αρμοδιότητες και τους πόρους.

Β) Την απόσυρση του Σχεδίου Οργανισμού (είτε από πλευράς ΥΠΠΟ είτε από ΥΠΔΜΗΔ) διότι οδηγεί στη διάλυση του Υπουργείου, στην απόσπαση αρμοδιοτήτων και την παραχώρησή τους σε ιδιώτες  και αργά ή γρήγορα σε ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Αξιολογήσεις, πλεονάζον προσωπικό, μετακινήσεις προσωπικού, κινητικότητα, διαθεσιμότητα).

Γ) Την υπεράσπιση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ του Πολιτισμού από κάθε μορφή άμεσης ή έμμεσης ιδιωτικοποίησης.

Διεκδικούμε αυτόνομο Υπουργείο Πολιτισμού, με αυτοτελείς διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες, με διαφύλαξη όλων των αρμοδιοτήτων και όλων των θέσεων εργασίας, με χρηματοδότηση και επαρκή στελέχωση για να ανταποκριθεί στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και στη στήριξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Δεν μπαίνουμε σε καμιά συζήτηση χωρίς τις παραπάνω προϋποθέσεις. Άλλωστε, σκοπός της κυβέρνησης είναι οι Οργανισμοί να συρρικνωθούν εν κρυπτώ, χωρίς καμιά ουσιαστική συμμετοχή των υπαλλήλων που πραγματικά γνωρίζουν το αντικείμενο της εργασίας τους. Η αντιπρόταση από πολιτικής ηγεσίας οργανογράμματος που υπαγορεύεται από τη βασική επιλογή για μη αυτόνομο ΥΠΠΟ μας βρίσκει αντίθετους. Άλλωστε, δεν είναι παρά μία πρόταση που δεν δεσμεύει κανένα αφού η τελική θα διαμορφωθεί από τα ΥΠΑΙΘΠΑ και το ΥΔΜΗΔ!

Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει ότι με βάση τα παραπάνω δεν συμμετέχουμε και δεν νομιμοποιούμε στημένους διαλόγους για τον Οργανισμό. Δεν προσχωρούμε σε λογικές «μικρότερου κακού», ούτε προσχωρούμε σε κανένα παζάρι στο όνομα του ρεαλισμού. ΕΜΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ και στην ακύρωση κάθε διαδικασίας αξιολόγησης δομών και προσωπικού.

Καλούμε όλους τους φορείς του πολιτισμού να στηρίξουν τον αγώνα μας. Συντονιζόμαστε με τα Σωματεία του Δημοσίου σε κοινό αγώνα που θα προτρέψει την επιβολή της συρρίκνωσης του Δημοσίου  και τις 25.000 επικείμενες απολύσεις.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και τους άνεργους να στηρίξουν τον αγώνα μας γιατί ο πολιτισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό ακόμη πιο αναγκαίο να προσφέρεται σε όλους και σε όλες σε αυτήν την περίοδο της κρίσης.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ στην παράλογη απόφαση πώλησης του κεντρικού κτιρίου στην Μπουμπουλίνας από το ΤΑΙΠΕΔ, απόφαση που θα οδηγήσει το (πρώην) Υπουργείο Πολιτισμού να πληρώνει ενοίκιο για ένα κτήριο που είναι ιδιόκτητο! Τα ακίνητα του Υπουργείου Πολιτισμού να διατεθούν για τις ανάγκες του Πολιτισμού.

Η Γενική Συνέλευση εκτιμά ότι τα αιτήματα μας μπορούν να διατυπωθούν και να διεκδικηθούν αποφασιστικά ΜΟΝΟ μέσα από την ανατροπή της πολιτικής της συγκυβέρνησης και των Μνημονίων.  

Σήμερα οργανώνουμε και συνεχίζουμε τη δράση μας ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και των πολιτικών τους εκπροσώπων, της τρικομματικής κυβέρνησης, που στοχεύουν στην παραπέρα συμπίεση του κατώτατου μισθού , στις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα και στην κλιμάκωση των ιδιωτικοποιήσεων. Παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της  πολιτικής που αφανίζει τους εργαζόμενους και καθιστά τον πολιτισμό σε πεδίο ανάπτυξης για λίγους. Παλεύουμε ενάντια στην αλλαγή των δομών της δημόσιας διοίκησης που υπονομεύουν τομείς όπως υγεία, παιδεία , πολιτισμός. Επιδιώκουμε μέσα από τον αγώνα να γίνουν βήματα για τη συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από αυτή την πολιτική.

Όχι στις απολύσεις που οδηγεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Όχι στη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και στις μειώσεις των μισθών στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Απέναντι στην ΤΡΟΪΚΑ οι εργαζόμενοι διεκδικούν με τους αγώνες τους να επιβάλλουν μια άλλη πορεία και προοπτική ενάντια στη λιτότητα, στην εξαθλίωση, στην υποταγή και στο φόβο.

Η Γενική Συνέλευση ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

1.      24ωρη απεργία την ημέρα συζήτησης του Σχεδίου στην Κυβερνητική Επιτροπή. Κοινή κινητοποίηση και πορεία διαμαρτυρίας σε συντονισμό με τα άλλα Σωματεία του ΥΠΠΟ και του Πολιτισμού και των άλλων Υπουργείων, και ιδίως αυτών των οποίων τα οργανογράμματα συζητιούνται μαζί με το δικό μας, και με την ΑΔΕΔΥ.

2.      24ωρη απεργία και κινητοποίηση στη Βουλή αν τα οργανογράμματα εισαχθούν για ψήφιση στη Βουλή σε συντονισμό με άλλα σωματεία του Δημοσίου.

3.      Καλούμε την Τετάρτη 27/3 στις 1μμ στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ σύσκεψη σωματείων και ομοσπονδιών από τα Υπουργεία και άλλους φορείς για συντονισμό ενάντια στις συγχωνεύσεις, τους νέους οργανισμούς, το σχέδιο «Αθηνά».

4.      Αναλαμβάνουμε καμπάνια δημοσιοποίησης του αιτήματος για Αυτόνομο Υπουργείο Πολιτισμού με όλες τις αρμοδιότητες και τις θέσεις εργασίας. 

5.      Διοργανώνουμε συναυλία διαμαρτυρίας 2/4 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Βιντεοσκόπηση και προβολή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου.

6.      Προκήρυξη για μοίρασμα στο μετρό – συμπαράσταση και ενημέρωση των πολιτών.

7.      Τοπικές συνελεύσεις στους μεγάλους χώρους δουλειάς (ΕΑΜ, ΒΧΜ, Ακρόπολη, Καρύτση)

8.      Συμμετέχουμε στον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

9.      Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλούν σύλλογοι εκπαιδευτικών την Κυριακή 7/4 στις 6 μμ. στα Προπύλαια ενάντια στη διάλυση των κοινωνικών αγαθών: υγείας, παιδείας, πρόνοιας, πολιτισμού.

10.  Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Ενιαίου το α΄ δεκαήμερο του Απρίλη για προκήρυξη εκλογών πριν από το Πάσχα, στη βάση και του καταστατικού.

11.  Παραμένει η απεργιακή επιτροπή η οποία εκλέχτηκε στην προηγούμενη Γ.Σ.

12.  Διοργάνωση συνέντευξης ΤΥΠΟΥ όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις και αποφάσεις μας για αυτόνομο ΥΠΠΟ και Οργανογράμματα.

13.  Υπόμνημα που θα κατατεθεί μέσω του ΚΑΣ στους δημοσιογράφους που καλύπτουν τις συνεδριάσεις του.

14.  Υπόμνημα στους Διεθνείς Οργανισμούς (ICOM, Europa Nostra, κλπ)

15.  Η ΠΟΕΥΠΠΟ να ανοίξει Απεργιακό Ταμείο προκειμένου να στηριχθούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα