Thumbnail
Β Σύλλογος ΠΕ Αν. Θεσσαλονίκης

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου στηρίζουμε το περήφανο και ανυπότακτο ΟΧΙ

στην πολιτική Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ.

Λέμε ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη ιστορική καμπή  και έχοντας επίγνωση του ρόλου μας ως εργαζόμενοι/ες και ως Δάσκαλοι/ες, οφείλουμε να πάρουμε θέση στις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες, γιατί δεν θέλουμε να αφήσουμε τις τύχες μας στους οικονομικούς και κοινωνικούς δολοφόνους της εποχής μας. Οφείλουμε να πάρουμε θέση γιατί θέλουμε να μπορούμε να διδάσκουμε τους μαθητές μας για τα μεγάλα κοινωνικά γεγονότα και τους αγώνες του λαού μας, όχι μόνο ως ηρωικές στιγμές της ιστορίας και του παρελθόντος, αλλά και ως σημερινές αποφάσεις, ως σημερινές πράξεις περηφάνιας, ελευθερίας, δημοκρατίας, δικαιοσύνης, αντίστασης και αγώνα.

Έχουν περάσει 5 χρόνια από την εξοντωτική επίθεση που εξαπέλυσαν ενάντια στην κοινωνία και το λαό, η Ε.Ε., το διεθνές τραπεζικό και τοκογλυφικό κεφάλαιο και το ΔΝΤ.

Τα 5 αυτά χρόνια πολιτικής των μνημονίων, οδήγησαν την κοινωνία και το λαό σε μια πρωτοφανή καταστροφή. Το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε 28%. Η ανεργία έφτασε στο 30%. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι οδηγήθηκαν στη μετανάστευση. Οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές εξαφανίστηκαν, ενώ εμφανίστηκαν άνθρωποι να τρώνε από τα σκουπίδια. Η παιδεία και η υγεία χτυπήθηκαν βάναυσα και έγιναν πεδίο κερδοσκοπίας και ταξικού διαχωρισμού. Οι εργασιακές σχέσεις μεταβλήθηκαν σε σχέσεις δουλείας και υποταγής. Η καταστολή έγινε καθημερινή ρουτίνα. Κάθε δημόσιο αγαθό μπήκε σε λίστες για να ξεπουληθεί. Η λαϊκή κυριαρχία πέρασε στα χέρια των eurogroup και της τρόικας. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, την ίδια τους τη ζωή.

Τα παραπάνω δεν συνιστούν µια πολιτική «έκτακτη» και «παροδική». Είναι µια πολιτική μόνιμου χαρακτήρα, απροσδιόριστης διάρκειας και αδιόρατου τέλους.

Γι’ αυτό και οι «θεσμοί» στις διαπραγματεύσεις που γίνονται εδώ και 5 μήνες με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, επιμένουν σε προτάσεις κοινωνικού κανιβαλισμού και συνέχισης της εξαθλίωσης και της λεηλασίας, και δείχνουν την βαθιά περιφρόνηση τους απέναντι στην θέληση του ελληνικού λαού. Η επιμονή όλων, από την Μέρκελ μέχρι τον Ομπάμα και από τον Γιουνκέρ μέχρι τον Ολάντ, στις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» δείχνει, ότι έχουν μια κοινή, βαθιά ταξική πολιτική για το ξεπέρασμα της κρίσης σε βάρος των εργαζόμενων και του λαού.

Στις κρίσιμες επόμενες μέρες και στο δημοψήφισμα στις 5 του Ιούλη ο κόσμος της εργασίας, οι εκπαιδευτικοί, έχουν χρέος να δηλώσουν δυνατά και αποφασιστικά ένα αγωνιστικό ΟΧΙ 

  • Στον εκβιασμό του μαύρου μετώπου (Ε.Ε.-κεφαλαίου- Δ.Ν.Τ.) και του πολιτικού τους προσωπικού για το νέο βάρβαρο μνημόνιο λαϊκής γενοκτονίας, μόνιμης επιτροπείας και ιμπεριαλιστικής ληστείας. Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης απέδειξε την αντιδραστική φύση της ΕΕ και της ευρωζώνης, που βάζουν πάνω από όλα τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των πολυεθνικών και του κεφαλαίου. Που δεν διστάζουν να εξαπολύουν μια αδίστακτη επίθεση τρομοκράτησης και υποταγής θέλοντας να συντρίψουν κάθε λαό που τολμά να τους αμφισβητεί.
  • ΟΧΙ και στην πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση: η πρόταση των 47+8 σελίδων ενσωματώνει σε αντιλαϊκή κατεύθυνση τις προτάσεις των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ. Αποδέχεται τις βασικές αντιδραστικές απαιτήσεις των δανειστών, περιλαμβάνει σκληρά μέτρα συνέχισης της φορολεηλασίας για τον λαό, ιδιωτικοποιήσεις, μέτρα σε όφελος των μεγάλων συμφερόντων, βαριά αντιασφαλιστικά μέτρα, ενώ δεν θίγει σε τίποτα τα συμφέροντα του κεφαλαίο, περιέχοντας απαράδεκτες υποχωρήσεις προς τη μνημονιακή λογική. Αυτή η τακτική μπορεί να οδηγήσει σε «συμφωνία» που θα είναι νέο μνημόνιο.
  • ΟΧΙ στην πληρωμή του ληστρικού δημόσιου χρέους, στα πρωτογενή πλεονάσματα και στη μόνιμη λιτότητα, στις ιδιωτικοποιήσεις, στη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και των χαρατσιών, στη φοροληστεία μέσω αύξησης εσόδων ΦΠΑ, στην άμεση ή έμμεση μείωση συντάξεων και μισθών, στην καταβαράθρωση της δημόσιας υγείας και παιδείας, στην ανεργία και τη δουλική εργασία, στη συνέχιση της ταπεινωτικής επιτροπείας και των κανόνων του Δημοσιονομικού Συμφώνου.
  • ΟΧΙ, απέναντι σε όσους εντός κι εκτός Ελλάδας, κονταίνουν κι άλλο τη δημοκρατία. Ενάντια στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, τους διακινητές του φόβου. Για το δικαίωμα των λαών να ορίζουν τις τύχες τους κι να αποφασίζουν γι αυτές κι όχι η μυστική διπλωματία των τεχνοκρατών και τα όργανα της ΕΕ Για να φουντώσουν οι αγώνες από ένα ταξικά ανασυγκροτημένο, εργατικό κίνημα και να οργανωθεί ο λαός για να ορίζει την τύχη του και να επιβάλλει τη θέλησή του. Να αποτύχει κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της λαϊκής οργής. 

      Για όλα αυτά ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στους δρόμους του αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης, για να ανοίξουμε το δικό μας δρόμο!

Μπροστά στις ιστορικές εξελίξεις, τις καθοριστικές αποφάσεις, καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν για να τερματίσουν τη μνημονιακή κοινωνική λεηλασία.

 Να διατρανώσουμε ένα περήφανο, ανυπότακτο «Όχι»  και στο δημοψήφισμα.

Για την νίκη των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας, για ένα διεθνιστικό μήνυμα αντίστασης, αξιοπρέπειας και απελευθέρωσης προς όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΑΠΗΤΟΣ Θ                               ΑΛΒΑΝΟΥΔΗ Ζ.


Β’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                 ΠΡΟΣ

« Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»               Τα μέλη του συλλόγου, το

   Δ.Σ. της ΔΟΕ, τον ΤΥΠΟ

b.syllogos.megas [email protected]

Πληροφορίες: Αγαπητός Θανάσης

τηλ. σχολείου: 2310310855 κιν.: 6976281776                           

e-mail: [email protected]

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)
Προαναγγελία δημοσίευσης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερομένους (φυσικά πρόσωπα) για την ένταξη σε «Μητρώο...
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)