Thumbnail
Β ΕΛΜΕ Πειραιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Το σημερινό σχολείο κάθε άλλο παρά τέλειο είναι.

     Αυτό δεν οφείλεται ούτε στους καθηγητές ούτε στις σχολικές μονάδες αλλά στην κεντρική εξουσία που θέλει να μεταφέρει στις πλάτες μας την ανικανότητα της.

     Αυτοί που σήμερα θέλουν την γνώμη μας, υποκριτικά το καλοκαίρι έβγαλαν αυθαίρετα στην διαθεσιμότητα 2500 συναδέλφους, τα πανελλήνια εξεταζόμενα μαθήματα   έμειναν χωρίς καθηγητές, μείωσαν τις ώρες σε πολλά μαθήματα και αύξησαν δύο ώρες το ωράριο μας.

Με ποιο σχέδιο έγιναν όλα αυτά ;

Με ποια αξιοκρατικά κριτήρια ;

Μετά από ποια μελέτη δεδομένων ήθελαν να καταργήσουν την Τεχνολογία;

   Αυτοί που σήμερα θέλουν την γνώμη μας δεν έχουν δώσει την παραμικρή σημασία όταν εντοπίστηκαν λάθη σε βιβλία, όταν υπάρχουν καθημερινά προβλήματα (προαύλιοι χώροι , θέρμανση, διαβάσεις , υλικοτεχνική υποδομή κλπ).

Η υποκρισία συνεχίζεται όταν λέει ότι με την ΑΕΕ θα αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό έργο.

Γιατί γίνεται η ΑΕΕ της σχολικής μονάδας;

Τι δεν γνωρίζει το Υπουργείο για τα σχολεία;

Δεν γνωρίζει την υποχρηματοδότηση των σχολείων που έφτασε το 40% εδώ και τρία χρόνια;

Δεν γνωρίζει τα κτίρια, την υποδομή;

Δεν γνωρίζει ότι πέρασαν τα Χριστούγεννα και ακόμα τα σχολεία δεν έχουν καθηγητές  διαφόρων ειδικοτήτων;

Δεν γνωρίζει την γραφειοκρατία που μας έχει επιβαρύνει με το my school;

ή θέλει να μας στραγγαλίσει σφίγγονται  και άλλο τον κλοιό;

   Όλα αυτά μας κάνουν καχύποπτους και πιστεύουμε ότι οι ποσοστώσεις από βαθμό σε βαθμό, η κατηγοριοποίηση των σχολείων σε καλά και κακά και η κατηγοριοποίηση των μαθητών, είναι ο προθάλαμος να ανοίξει η κερκόπορτα για τα υπόλοιπα, μετατάξεις συναδέλφων, απολύσεις, συγχωνεύσεις, καταργήσεις σχολείων. 

   Γιατί δεν μας αντιμετωπίζουν σαν λειτουργούς αλλά σαν αριθμούς. Γιατί ΑΕΕ έχει ένα σωρό χρήματα πίσω της, για ορισμένους βέβαια, μετά από το εφεύρημα των ΕΣΠΑ.

    Ζητάμε από τους Διευθυντές να μην γίνουν ΄΄πάροχοι εκπαιδευτικών υπηρεσιών΄΄, αλλά να είναι στο πλάι των συναδέλφων  γιατί από εμάς προέρχονται.

    Ζητάμε από τους σχολικούς συμβούλους να έχουν λόγο στους σχεδιασμούς να είναι αρωγοί του Παιδαγωγικού και Επιστημονικού  έργου των σχολείων και των εκπαιδευτικών και όχι μεταφορείς και ελεγκτές των κεντρικών αποφάσεων της Διοίκησης.

    Τέλος το Υπουργείο να μην έχει σαν στόχο την χειραγώγηση και τιμωρία των εκπαιδευτικών να μην είναι φερέφωνο της Τρόικας επιβάλλοντας τις επιταγές της, γιατί η βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου δεν μπορεί να έχει  στόχο την οικονομική εξαθλίωση μας ή τον υποχρεωτικό αποκεφαλισμό μας με ποσοστό.

Η Β΄ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (Σχολεία Κορυδαλλού)   καλεί όλους τους συναδέλφους να μην προχωρήσουν στην στελέχωση των ομάδων εργασίας και σύμφωνα με την απόφαση της ΟΛΜΕ   να υπογράψουν το παρακάτω πρακτικό.

(Δείγμα πρακτικού σας παραθέτουμε παρακάτω)

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Ο σύλλογος Διδασκόντων του ……………… δηλώνει ότι είναι αντίθετος με τη λεγόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων.

Η αξιολόγηση δεν έχει στόχο να γίνει ο εκπαιδευτικός και το δημόσιο σχολείο καλύτερο για να υπηρετήσει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Το σχολείο που διαμορφώνεται, μέσω και της αξιολόγησης, θα υποβαθμίσει παραπέρα την μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά, θα έχει σαν αποτέλεσμα το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών-μισθολογικών δικαιωμάτων αλλά και την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών. Δεν θέλουμε σχολεία και μαθητές πολλών ταχυτήτων, το δικαίωμα στην μόρφωση πρέπει να είναι ενιαίο για όλα τα παιδιά. Στην κατεύθυνση αυτή, με βάση την απόφαση του σωματείου μας και του κλάδου μας, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στην <<αυτοαξιολόγηση>> της σχολικής μονάδας και δε συγκροτούμε τις ομάδες εργασίες.


Β ΕΛΜΕ  Πειραιά

(σχολεία Κορυδαλλού)
Σολωμού  2-4  Κορυδαλλός  

ΤΚ  181-22
Τηλ. : 210 – 4951295

22-01-2014
Fax  : 210 – 4945670
[email protected]
belmepeiraia.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα