Thumbnail
Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

[email protected]

[email protected]
http://b-elme-dwd.blogspot.gr/

23/06/2014

Ανακοίνωση για τον αυταρχισμό της αυτοαξιολόγησης

   Χωρίς σταματημό συνεχίζεται η προσπάθεια τρομοκράτησης σε βάρος συναδέλφων που αρνήθηκαν να ενταχθούν στις ομάδες εργασίας για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Η άρνησή τους, τεκμηριωμένα αιτιολογήθηκε ως άρνηση να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία που θα φέρει κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, παραπέρα απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης, θα οδηγήσει στη μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση χιλιάδων συναδέλφων σε πρώτη φάση και στη συνέχεια σε νέες απολύσεις. Νέο επεισόδιο αυταρχισμού αποτελεί η υποχρεωτική ένταξη αυτών των συναδέλφων, με πράξη διευθυντή, στις ομάδες εργασίας. Κάποιοι διευθυντές σχολικών μονάδων, είτε πιεζόμενοι από τη διοίκηση και σχολικούς συμβούλους, είτε από υπερβάλλοντα ζήλο, τοποθετούνται απέναντι από τους συναδέλφους και το εκπαιδευτικό κίνημα. Χαρακτηριστική περίπτωση οι πράξεις των διευθυντών του Γυμνασίου Λ.Τ. Λειψών, του ΕΠΑΛ Καλύμνου, του 2ου Γυμνασίου Καλύμνου, με τις οποίες εντάσσουν ετεροχρονισμένα υποχρεωτικά  συναδέλφους στις ομάδες εργασίας, παρά το γεγονός ότι είχαν συγκροτηθεί και λειτουργούσαν οι ομάδες. Επίσης στο 2ο ΓΕΛ Καλύμνου ο διευθυντής υποχρεωτικά όρισε τους συναδέλφους σε ομάδες εργασίας. Τέλος στο Γυμνάσιο Αγαθονησίου ο διευθυντής όρισε συνάδελφο σε ομάδες εργασίας παρουσιάζοντάς το ως απόφαση συλλόγου.

Οφείλουμε όμως και να χαιρετίσουμε τη στάση άλλων διευθυντών που παρά τις πιέσεις που δέχονται, αρνούνται να εκβιάσουν και να εξαναγκάσουν τους συναδέλφους τους. Μάλιστα κάποιοι διευθυντές με ηθικό σθένος, παραμερίζοντας τις προσωπικές συνέπειες, τάχθηκαν στην πράξη μαζί με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς – συναδέλφους που μάχονται ενάντια στην αξιολόγηση – διάλυση του δημόσιου σχολείου και του εργασιακού μεσαίωνα.

Γίνεται ολοφάνερο ότι οι αντιλαϊκές πολιτικές, δεν ανέχονται την παραμικρή φωνή αντίστασης, απεχθάνονται κάθε στάση αξιοπρέπειας. Ας είναι σίγουροι ότι το επόμενο διάστημα το οργανωμένο και ανυπότακτο εργατικό κίνημα, θα τους χαλάσει τα σχέδια, με διαρκείς αγώνες κόντρα στον αυταρχισμό και στις πολιτικές που ρημάζουν την ζωή μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                      Η Γραμματέας

Ρούσσος Μιχάλης      Ρώϊμπα Φωτεινή      

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά