Thumbnail
Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσ/νίκης            Θεσ/νίκη 16-9-2014

      Π. Κορομηλά 51. τκ: 54622        Προς : Δ/νσεις,

      Τηλ.-τηλ/τυπία: 2310-240698     Σχολεία, ΜΜΕ

      http://aelmethe.blogspot.com

Κάλεσμα για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα 12 π.μ.

Το προηγούμενο διάστημα στο όνομα της κρίσης πάρθηκαν μέτρα που μας εξαθλίωσαν. Για την επίθεση που δεχτήκαμε, δεν είμαστε προετοιμασμένοι, οργανωμένοι. Πρέπει να ανασυνταχθούμε. Εργαζόμενοι και συνδικάτα, άνεργοι, νεολαία, γυναίκες, συνταξιούχοι να προετοιμαστούμε για νέα, σκληρή σύγκρουση με τους σχεδιασμούς και την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Η επίθεση αφορά τους πάντες! Ήρθε η ώρα να δοθεί συνολική-καταιγιστική-ενωτική-ταξική απάντηση. Με τους αγώνες μας να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Αγώνες επιθετικοί, μαζικοί, συνεχείς, καλύτερα οργανωμένοι! Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση! Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται! Ούτε η σιωπή, ούτε η αναμονή, ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές θα προσφέρουν λύτρωση ή άμεση ανακούφιση. Η απάντηση μας να κορυφωθεί με μεγάλο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ 12π.μ

Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στην σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα! Αυτή η μάχη, μας χωρά και μας αφορά όλους! Πριν απ’ όλα χωράει τον άνεργο που οδηγείται στην εξαθλίωση, τον εργαζόμενο που είδε τον μισθό του να κάνει φτερά, τον εργαζόμενο που δεν πληρώνεται κανονικά, που εξαναγκάζεται να εργαστεί σε συνθήκες μαύρης εργασίας χωρίς ένσημα, τον εργαζόμενο που δουλεύει χωρίς μέτρα ασφαλείας επειδή αυτά «κοστίζουν». Χωράει τον συνταξιούχο που καταδικάζεται να ζήσει με ένα ξεροκόμματο, τον εργαζόμενο που εξαναγκάζεται να δουλεύει μέχρι να πεθάνει.

Η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς. Αυξάνονται οι μακροχρόνια άνεργοι, η νεανική ανεργία φουντώνει. Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι βρίσκονται εκτός προστασίας, χωρίς επίδομα, χωρίς βοήθεια. Αμέτρητα προγράμματα έρχονται για να μας ξεγελάσουν με μια προσωρινή και ελάχιστη ανακούφιση σαρώνοντας τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς. Η ανεργία δεν αφορά μόνο τους ανέργους. Αφορά συνολικά τους εργαζόμενους. Στην πλειοψηφία των εργατικών λαϊκών οικογενειών υπάρχουν άνεργοι αλλά και όσοι έχουν εξασφαλίσει ένα κουτσουρεμένο μεροκάματο σήμερα κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο ανά πάσα στιγμή. Αφορά και τους συνταξιούχους που με την πενιχρή τους σύνταξη βοηθάνε τα άνεργα παιδιά τους.

Ουσιαστική προστασία των ανέργων ΤΩΡΑ!

  • Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης

Το λαϊκό εισόδημα πλήττεται συνεχώς! Η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, η διάλυση των συλλογικών συμβάσεων είναι ο κεντρικός δρόμος για  την έξοδο από την κρίση. Οι ατομικές συμβάσεις πρέπει να αποκρουστούν. Κάθε εργαζόμενος θα βρίσκεται εκτεθειμένος στις ορέξεις της εργοδοσίας που με αποκλειστικό κριτήριο τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας θα φοβίζει, θα εκβιάζει με μισθούς ξεροκόμματα, θα απολύει ελεύθερα, δε θα αποζημιώνει, θα τσακίζει επιδόματα και δικαιώματα. Η στρατηγική του κεφαλαίου δεν ξεχωρίζει κλάδους, δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι μαζί με όσους δεινοπαθούν από την πολιτική των μονοπωλίων πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους σχεδιασμό έχοντας ως άξονα τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, για δωρεάν υγεία, παιδεία και καθολική ασφάλιση. Να μην παραιτηθούμε από τους σταθερούς όρους εργασίας, από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αυξήσεις εδώ και τώρα στους μισθούς, στα μεροκάματα, στις συντάξεις.

  • Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση με επαναφορά στα 751 ευρώ βασικό μισθό για όλους, ως βάση για αυξήσεις. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νομοί.
  • Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις
  • Όχι στον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία

Το γκρέμισμα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ! Στόχος των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών και του κράτους τους είναι να απαλλαγούν από το δήθεν κόστος της κοινωνικής ασφάλισης, από την όποια υποχρέωση έχουν απέναντι στους μοναδικούς παραγωγούς του πλούτου, τους εργαζόμενους και τους απόμαχους της δουλειάς.

Να μην επιτρέψουμε να γκρεμίσουν το όποιο ασφαλιστικό δικαίωμα απέμεινε! Να μην επιτρέψουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα να παραδοθούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων, των εμπόρων της υγείας. Κανένας δεν πρόκειται να μείνει ανέγγιχτος από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Μας θέλουν τελείως απροστάτευτους, φτηνούς και εκμεταλλεύσιμους, να μας χρησιμοποιούν όπως και όποτε θέλουν προς όφελος της κερδοφορίας τους.

Να μην το επιτρέψουμε!

Εδώ και τώρα:

  • Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
  • Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
  • Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.

Στο χώρο της Παιδείας η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών πλήττονται ασταμάτητα. Στοχεύουν στη διαπαιδαγώγηση νέων ανθρώπων που θα εργάζονται με όρους γαλέρας χωρίς καμιά προσδοκία από τη ζωή. Διεκδικούμε άμεσα:

  • Χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλίζεται η κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά, να μη χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα, με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται ως ωρομίσθιοι, αναπληρωτές ή με άλλη σχέση ελαστικής εργασίας
  • Όχι στις απολύσεις, όλοι οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα να γυρίσουν στην εργασία τους.
  • Να μην περάσει η αξιολόγηση, εργαλείο εκφοβισμού και απολύσεων.
  • Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εμβολιασμοί για όλα τα παιδιά. Ένα δωρεάν γεύμα στο σχολείο.
  • Μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους και τις οικογένειές τους (επίδομα ενοικίου και θέρμανσης, δωρεάν μετακίνηση κ.α.).
  • Καμία σύμπτυξη-συγχώνευση σχολείων και τμημάτων, να παρθούν πίσω οι συμπτύξεις-συγχωνεύσεις
  • 15 νήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α και Β τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο και καθηγητή στις υπόλοιπες τάξεις. Εξασφάλιση ασφαλούς δωρεάν μεταφοράς για όλα τα παιδιά.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά

Είναι ώρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης!

Η ανάπτυξη που προσδοκούν προϋποθέτει την εξαθλίωση και την ανέχεια της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, τη δουλειά-σκλαβιά με μισθούς πείνας, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα μέχρι τα βαθιά γεράματα. Απέναντι στην επίθεση βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων και κυβέρνησης ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση του αγώνα, η αντίσταση στην επέκταση της ελαστικότητας και στη μείωση των μισθών, η κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, η υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων. Να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας παντού! Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα!  Να αποβάλλουμε από τα σωματεία μας τους ξεπουλημένους και συμβιβασμένους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Οι κατακτήσεις στο παρελθόν έγιναν με αγώνες, με αίμα, με θυσίες. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιδιωτική ιατρική
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω
Ιδιωτική Ιατρική Σχολή πήρε την πρώτη έγκριση - Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω