Thumbnail
Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ Γ΄Δ/ΝΣΗΣ Δ.Ε ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ κ. Ζαφειρακίδη

Την Τρίτη 2-6-15 πραγματοποιήθηκε στη Γ΄ Δ/νση Δ.Ε Αθήνας συνάντηση των τριών ΕΛΜΕ της περιοχής μας με το διευθυντή εκπαίδευσης Γ. Ζαφειρακίδη, με θέματα τη συγκρότηση των τμημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια και τους πίνακες κενών και πλεονασμάτων που θα σταλούν στην Περιφέρεια.

Να αρχίσουμε με την προσβλητική συμπεριφορά του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε μέλη των Δ.Σ των ΕΛΜΕ Αιγάλεω και Ιλίου και σε εκπροσώπους σχολείων των περιοχών αυτών που ήρθαν να διαμαρτυρηθούν για τη μείωση του αριθμού των τμημάτων τους. Φαίνεται ότι η «απόσυρση» από τις υψηλές θέσεις της ιεραρχίας δημιουργεί εκνευρισμό..

Στο Περιστέρι προβλήματα ανακύπτουν στα 7ο και 13ο ΓΕΛ και στο 15ο  Γυμνάσιο που εμφανίζονται με ένα λιγότερο τμήμα, πολύ περισσότερα σε Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Καματερό, Ίλιο. Επιμείναμε και στις 3 περιπτώσεις να αλλάξει προς το θετικότερο ο προγραμματισμός και αυτό θα παλέψουμε να γίνει πραγματικότητα από το Σεπτέμβρη, γιατί εκτιμούμε ότι υπάρχουν όλες οι σχετικές προϋποθέσεις [αριθμός μαθητών και το αντίστοιχο προσωπικό].

Όσον αφορά στα κενά και πλεονάσματα επιμείναμε να δοθούν οργανικές θέσεις με λιγότερες από 12 ώρες, να υπολογιστούν τα πραγματικά κενά και όχι να συντάσσονται πλασματικοί πίνακες που, εκτός των άλλων, οδηγούν το Σεπτέμβρη-Οκτώβρη να ψάχνουμε για εκπαιδευτικούς, να στριμώχνονται 26-27 μαθητές στην τάξη, το 30% τουλάχιστον των μονίμων εκπαιδευτικών να δουλεύουν σε 2-3 ή και περισσότερα σχολεία κλπ, κλπ δεινά που αντιμετωπίζουμε ολοένα και πιο οξυμένα από χρονιά σε χρονιά. Κι ενώ επίκεινται αλλαγές αναλυτικών και ωρολογίων προγραμμάτων και δεν συμπεριλαμβάνονται τα ΕΠΑΛ και ΕΚ.

Και δεν ξεχνάμε ούτε τα 1500 συγχωνευμένα ή κλειστά σχολεία, την μη εφαρμογή της νομοθεσίας για τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, την πολιτική των μηδενικών διορισμών, αλλά και όλα όσα έβγαλαν τους εκπαιδευτικούς στο δρόμο την προηγούμενη περίοδο. Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής οδήγησε τους περίπου 3800 συναδέλφους μας σε αναγκαστική μετάταξη, υπό την απειλή της διαθεσιμότητας και της απόλυσης το καλοκαίρι του 2013, αλλά  2500 στη διαθεσιμότητα. Με την επιστροφή των διαθέσιμων συναδέλφων μας, την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και το πάγωμα της αξιολόγησης, αποδείχτηκε ότι τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς μάχη και αγώνα και ότι είναι μπροστά μας οι νέες συγκρούσεις για τα μισθοδοτικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και η μάχη για ένα πραγματικά δωρεάν δωδεκάχρονο δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά.

Καλούμε τα στελέχη εκπαίδευσης να λάβουν επιτέλους υπόψη τους τις συλλογικές αποφάσεις των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, να αρνηθούν το μνημονιακό κόλαφο για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στην ΕΛΜΕ για να πάρουμε πίσω όσα μας λεηλάτησαν, για να ζούμε και να διδάσκουμε με ψηλά το κεφάλι.

Διεκδικούμε άμεσα: μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, να μην συμπτυχθούν τα τμήματα, την επαναφορά στο κανονικό του ωραρίου μας.

 Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ.jpg
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα
«Ναι αγαπημένη μου. Πολύ πριν να σε συναντήσω, εγώ σε περίμενα. Πάντοτε σε περίμενα».
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα