Thumbnail
Δείτε Βίντεο

Στο σχετικό event, το οποίο έλαβε χώρα στο Σαν Φρανσίσκο, η εταιρεία επεσήμανε ότι στόχος είναι το όλο «πακέτο» να είναι οικείο τόσο στους χρήστες των Windows 8 όσο και των Windows 7. Υπολογίζεται πως 1,5 δισ. άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούν το δημοφιλές λειτουργικό της Windows

Στα αποκαλυπτήρια του επόμενου λειτουργικού της, Windows 10, προχώρησε η Microsoft.

Το όνομα του νέου λειτουργικού αποτελεί από μόνο του έκπληξη, καθώς συνιστά «άλμα» σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, τα Windows 8. Θα τρέχει σε ένα μεγάλο εύρος συσκευών, από τηλέφωνα και tablets μέχρι PC και Xbox, με εφαρμογές οι οποίες θα πωλούνται από ένα συγκεκριμένο κατάστημα.

Σημαντικό χαρακτηριστικό των Windows 10 είναι η «ολική επαναφορά» του μενού της «έναρξης» (Start Menu), η αφαίρεση του οποίου στα Windows 8 είχε προκαλέσει αντιδράσεις στον κόσμο της τεχνολογίας.

Επίσης, στο μενού υπάρχουν ως βασικό  χαρακτηριστικό τα πλακίδια- παρόμοια με αυτά που υπάρχουν στο interface των Windows 8- μέσω των οποίων ο χρήστης λαμβάνει ενημερώσεις από εφαρμογές, όπως email, μηνύματα στο Facebook κ.α.

Γενικότερα, στο σχετικό event, το οποίο έλαβε χώρα στο Σαν Φρανσίσκο, η εταιρεία επεσήμανε ότι στόχος είναι το όλο «πακέτο» να είναι οικείο τόσο στους χρήστες των Windows 8 όσο και των Windows 7.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η «συμπεριφορά» του λειτουργικού θα εξαρτάται από το είδος της συσκευής στην οποία χρησιμοποιείται. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα παράθεσης «live tiles» για να διευκολύνεται η χρήση τους σε υβριδικά συστήματα (laptop-tablet), μέσω κέρσορα ή δακτύλου.

Aπό τη χθεσινή παρουσίαση στο Σαν Φρανσίσκο του νέου λειτουργικού συστήματος

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Mashable, θα υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ tablet και mouse and keyboard mode. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται το task view, για την υποστήριξη πολλαπλών desktops, και το Snap Assist, που επιτρέπει τη διαχείριση apps από αυτά. Επίσης έχει υπάρξει βελτίωση και στην command prompt.

Σύμφωνα με το BBC, η Microsoft θα προσφέρει ένα «technical preview» των Windows 10 μέσα στην εβδομάδα σε έναν αριθμό από «early adopters», που θα τρέχει σε laptops και desktops. Θα ακολουθήσει έκδοση για computer servers.

Όπως αναφέρει το Mashable, η ευρεία διάθεση των Windows 10 θα ξεκινήσει κατά τα τέλη του 2015. Όσον αφορά στην επιλογή του «10» αντί του αναμενόμενου «9» στο όνομα του λειτουργικού, η γενικότερη εντύπωση στον ειδικό Τύπο είναι ότι με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία επιδιώκει να δημιουργήσει την αίσθηση μιας «νέας αρχής».

Όπως αναφέρθηκε, η Microsoft έδωσε έμφαση στο ότι πάνω από 1,5 δισ. άνθρωποι χρησιμοποιούν σήμερα τα Windows, ωστόσο αναγνωρίζει ότι πλέον έχει έρθει η ώρα για μια «νέα εποχή».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κολωνος
Δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου» (Βίντεο)
«Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν»
Δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου» (Βίντεο)
πανεπιστημιο κρητης
Παν. Κρήτης: Επίσκεψη του Earth Commons Institute for the Environment and Sustainability του Πανεπιστημίου Georgetown
Επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων για το περιβάλλον
Παν. Κρήτης: Επίσκεψη του Earth Commons Institute for the Environment and Sustainability του Πανεπιστημίου Georgetown