Thumbnail
Αυστραλία

Ο δικαστής ενέκρινε το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων δολλαρίων σε καθηγητή στην Αυστραλία για ψυχική ζημιά που υπέστη λόγω των μαθητών. Ο συγκεκριμένος καθηγητής υπέστη σοβαρή ζημιά στην υγεία του αφού αναγκάστηκε να διδάξει σε μαθητές με εξαιρετικά κακή συμπεριφορά. Ο Peter Doulis, 48 χρονών εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς έπαθε κατάθλιψη και μήνυσε το κράτος γιατί έδειξε αμέλεια και υπέστη διανοητική κατάρρευση αφού του είχαν "φορτώσει" αδικαιολόγητα μεγάλο φόρτο εργασίας σε "άγριες" τάξεις στο Werribee Secondary College από το 1998 έως και το 2004.

Ο 48χρονος καθηγητής υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να κάνει σε πολλές τάξεις μάθημα και σε δύσκολες τάξεις με μαθητές που έπασχαν από αυτισμό, δυσλεξία και με πολύ κακή συμπεριφορά.

Ο καθηγητής κέρδισε 1,2 εκατομμύρια δολλάρια που του ενέκρινε ο δικαστής και στο οποίο ποσό περιλαμβάνονται 300.000 δολλάρια για ψυχικό πόνο, και για την κατάθλιψη που έπαθε, 466.433 δολλάρια για διαφυγόντα κέρδη λόγω της ασθένειας και περίπου 500.000 δολλάρια για μελλοντική απώλεια εισοδήματος λόγω της περιπέτειάς του. Μένει όμως το δικαστήριο να αποφασίσει για το τελικό ποσό που θα του αποδοθεί.

Μετά από αυτή την πρωτοφανή δίκη και απόφαση το υπουργείο Παιδείας της Αυστραλίας ανησυχεί μήπως και το παράδειγμα του καθηγητή ακολουθήσουν και άλλοι εκπαιδευτικοί και δημιουργηθεί ένα κύμα μηνύσεων...

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα