Thumbnail
Αστυνομικοί σακάτεψαν στο ξύλο ψυχικά διαταραγμένο άτομο πριν από επτά χρόνια

Παραμένουν στο Σώμα και η δίκη τους διαρκώς αναβάλλεται

   

Της Μαρίας Δήμα

Ακόμα μία αναβολή της δίκης τους κατάφεραν χθες να εξασφαλίσουν από το Πρωτοβάθμιο Κακουργοδικείο της Αθήνας οι τέσσερις αστυνομικοί που σακάτεψαν στο ξύλο ψυχικά διαταραγμένο άτομο.

Αν και έχουν περάσει επτά ολόκληρα χρόνια από τη διάπραξη του… εγκλήματος και το θύμα της πρωτοφανούς αστυνομικής βίας σήμερα δεν μπορεί ούτε να μιλήσει, το κώλυμα στο πρόσωπο ενός εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων οδήγησε και πάλι στην αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, αυτή τη φορά για τις 14 Ιανουαρίου του 2015. Η τραγική ιστορία συμβαίνει τον Μάιο του 2007 στην Καλλιθέα, όταν ο Χρήστος Χρονόπουλος, με φανερή ψυχική διαταραχή, παρενοχλεί θαμώνες καφετέριας.

Ειδοποιείται η αστυνομία και ο «ταραξίας» συλλαμβάνεται. Δύο ώρες αργότερα, ο ίδιος άνθρωπος, που δεν είχε κανένα πρόβλημα σωματικής υγείας, έδινε μάχη για τη ζωή του στην εντατική του νοσοκομείου, όπου οδηγήθηκε σε ημικωματώδη κατάσταση από βαρύτατα τραύματα που του κατάφεραν τέσσερις αστυνομικοί μέσα στο τμήμα.

Για τον ξυλοδαρμό του ψυχικά ασθενούς Χρήστου Χρονόπουλου, ο οποίος έμεινε «φυτό» από το ξύλο που έφαγε στο Α.Τ. Καλλιθέας, οι τέσσερις αστυνομικοί (οι οποίοι σήμερα συνεχίζουν να υπηρετούν στο Σώμα) αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της διακεκριμένης σωματικής κάκωσης που είχε ως αποτέλεσμα βαριά σωματική βλάβη μετά από αμετάκλητο βούλευμα κι αφού προηγουμένως δύο δικαστικά συμβούλια εξέδιδαν απαλλακτικά βουλεύματα για τους ένστολους, κάνοντας λόγο για… αυτοτραυματισμό του κρατούμενου!

Οι αστυνομικοί, τελικά, οδηγήθηκαν στο εδώλιο χάρη στην αποφασιστικότητα μιας εισαγγελέως που εξέδωσε παραπεμπτικό βούλευμα, σύμφωνα με το οποίο οι αστυνομικοί πρέπει να λογοδοτήσουν γιατί: «Ως υπάλληλοι, στα καθήκοντα των οποίων αναγόταν η φύλαξη και η επιμέλεια κρατουμένων, ενεργώντας από κοινού, χτύπησαν με πρόθεση επανειλημμένως τον προσαχθέντα Χρήστο Χρονόπουλο σε πολλά σημεία του σώματός του με θλώντα αμβλέα όργανα, προκαλώντας του βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, εξαιτίας της οποίας υπέστη μεγάλη έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, βραδυψυχισμό, μετατραυματική αμνησία, επιληπτικές κρίσεις».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ποινική δίωξη στους αστυνομικούς-βασανιστές ασκήθηκε ύστερα από δύο χρόνια (!) και αφού υπέβαλε μήνυση ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Θ. Μαντάς.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα