Thumbnail
Στην Αθήνα το σημείο συνάντησης είναι στις 4 το απόγευμα έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ Στην Θεσσαλονίκη το σημείο συνάντησης στις 4 το απόγευμα στο κτήριο της τηλεόρασης της ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.) 
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, 104 32, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 210 5242386

[email protected], www.goneis.org

Αθήνα, 7-11-2013

 «ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ» ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ !

Μετά το «ΜΑΥΡΟ» στην ΕΡΤ πριν από λίγους μήνες, η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. έδωσε ένα ακόμα δείγμα της νομιμότητας που ευαγγελίζεται. Έδωσε εντολή στα ΜΑΤ, πριν χαράξει η σημερινή μέρα, να εκκενώσουν το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Τέτοιες «δουλειές» γίνονται πάντα νύχτα. Οι εργαζόμενοι που περιφρουρούσαν το κτίριο αντιμετωπίστηκαν ως τρομοκράτες. Τους πέταξαν έξω από το κτήριο κάνοντας χρήση χημικών, τέσσερα συνδικαλιστικά στελέχη τους προσήχθησαν στην αστυνομία και κατόπιν κλείδωσαν την κεντρική είσοδο της ΕΡΤ με χειροπέδες!

Η σημερινή επίδειξη δύναμης της κρατικής βίας και τρομοκρατίας, της πολιτικής του «ΝΟΜΟΥ και της ΤΑΞΗΣ» δεν είναι καινούργια και δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Είναι η βία που έχουν γευτεί όλοι όσοι αγωνίζονται για ζωή με δικαιώματα και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις μαζικές απολύσεις, το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών μονάδων της χώρας (ενέργεια, αμυντικά συστήματα, λιμάνια, νερό) και την εμπορευματοποίηση των πιο βασικών κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, πρόνοια). Είναι η βία που και εμείς ως γονείς και ως εργαζόμενοι έχουμε γνωρίσει καλά. Σέρνουν ανήλικα παιδιά στα κρατητήρια όταν τολμούν να αμφισβητήσουν το «νέο σχολείο» που τα αφήνει αμόρφωτα, τιμωρούν τους εκπαιδευτικούς που σηκώνουν το ανάστημα τους στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, ανακρίνουν γονείς σαν κοινούς εγκληματίες γιατί συμπαραστέκονται στα παιδιά τους.

Η ΑΣΓΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλεί τους εργαζομένους να μη φοβηθούν, με οργανωμένο αγώνα, μαζικό, με αντοχή και συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε στη βαρβαρότητα και το πισωγύρισμα. Καλούμε όλους τους γονείς χέρι – χέρι με τα παιδιά τους να δώσουν το παρόν τους στις συγκεντρώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης που καλούν τα Σωματεία των εργαζομένων της ΕΡΤ, σε όλη την Ελλάδα:

Στην Αθήνα το σημείο συνάντησης είναι στις 4 το απόγευμα έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Στην Θεσσαλονίκη το σημείο συνάντησης στις 4 το απόγευμα στο κτήριο της τηλεόρασης της ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού

Να είμαστε όλοι «σε ετοιμότητα», γιατί μετά την ΕΡΤ ακολουθούν απολύσεις στα ΕΑΣ και σε άλλες κρατικές επιχειρήσεις, οι κατασχέσεις και η πτώχευση των λαϊκών οικογενειών.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα