Thumbnail
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Μαζική ήταν η ανταπόκριση γονιών από πολλές περιοχές της Αττικής, στο κάλεσμα της ΑΓΣΜΕ για παράσταση διαμαρτυρίας, χθες Τρίτη 27/5/14, έξω από το υπουργείο Παιδείας, ενάντια στις νέες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων και την Τράπεζα Θεμάτων. Ενώ, η αρχική θέση του Υπουργείου ήταν ότι δεν είχαν χρόνο για να μας δεχτούν, (όπως έκαναν και κατά την κινητοποίηση τη περασμένης Τετάρτης 21/5/14), τελικά η ηγεσία του υπουργείου υποχώρησε κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων.

Στην συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας, Σ. Κεδίκογλου, μια αντιπροσωπεία γονιών και εκπαιδευτικών ζήτησε να παρθούν πίσω όλες οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων και να ανασταλεί η εφαρμογή του συστήματος της εξέτασης των μαθητών της Α' Λυκείου μέσα από τράπεζα θεμάτων.

  • Σε ό,τι αφορά την τράπεζα θεμάτων, ο υφυπουργός απέκλεισε την αναστολή του μέτρου έστω για φέτος, παρά τις αντιδράσεις και τις προειδοποιήσεις για τις καταστροφικές συνέπειες του, που έχουν επισημάνει τόσο το οργανωμένο κίνημα όσο και επιστημονικοί φορείς – ενώσεις .
  • Σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις, ο υφυπουργός είπε ότι είναι ειλημμένη απόφαση (δημοσιεύτηκε ήδη το ΦΕΚ για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση), που στηρίζεται σε προτάσεις διευθυντών εκπαίδευσης και περιφερειακών διευθυντών. Αποκαλύπτονται έτσι τα ωμά προεκλογικά και μετεκλογικά ψέματα και η επικίνδυνη τακτική όλων των Δημάρχων που καθησυχάζουν τους γονείς ότι στην γειτονιά τους τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί…, θα τα τακτοποιήσουν όλα αυτοί …, δεν χρειάζεται κίνημα.  Επίσης, ο Υφυπουργός δήλωσε ότι έχει τεθεί σαν «οροφή» ο αριθμός 350 παιδιών ανά σχολείο και με βάση αυτό το κριτήριο γίνονται οι συγχωνεύσεις. Λες και όλα τα σχολεία έχουν ίδια δυνατότητα υποδοχής παιδιών, λες και τα παιδιά της περιφέρειας που ζουν σε αραιοκατοικημένες περιοχές δεν χρειάζονται σχολείο στην γειτονιά τους, λες και οι σχολικές υποδομές δεν είναι ήδη ακατάλληλες.

Καλούμε εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές να εντείνουν τον αγώνα τους τις επόμενες μέρες με παραστάσεις στις εκπαιδευτικές Διευθύνσεις – Περιφέρειες, με καταλήψεις δρόμων, σχολείων, πανεξορμήσεις σε όλες τις γειτονιές για τις εξελίξεις και τις συνέπειες που αυτές θα επιφέρουν.

Απαιτούμε:

  • Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων ή τμημάτων.
  • Να πάρουν πίσω την Τράπεζα θεμάτων
  • Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.  Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές.
  • Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των σχολείων.      

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά ! Με τον συλλογικό – οργανωμένο αγώνα μας μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας, από την αμορφωσιά και την εγκατάλειψη!


ΑΝΩΤΑΤΗ   ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ   ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ   ΕΛΛΑΔΑΣ   (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 2105242386, 210 3845434,  210 3835093   [email protected], www.goneis.org.

Αθήνα 28-05-2014

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

georgiadis
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»
«Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα,...
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»