Thumbnail
Το εξπρές του επιθεωρητισμού και  δήθεν μισθολογική εξέλιξη μέσω της αξιολόγησης

Το εξπρές του επιθεωρητισμού και  δήθεν μισθολογική εξέλιξη μέσω της αξιολόγησης

Το υπουργείο Παιδείας προωθεί την έναρξη της αξιολόγησης 12.000 διευθυντών και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014. Μετά θα έχουν σειρά και οι 115.000 εκπαιδευτικοί.

ΕΡΕΥΝΑ Του Χρήστου Κάτσικα

Τη στιγμή που χιλιάδες κενά συνεχίζουν να υπάρχουν στα σχολεία όλης της Ελλάδας, τμήματα συμπτύσσονται με 27-28 παιδιά και ολοήμερα σχολεία αναστέλλουν τη λειτουργία τους εξαιτίας των μηδενικών διορισμών και της υποχρηματοδότησης του δημόσιου σχολείου, το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να προωθήσει, με διαδικασίες εξπρές, τον νέο επιθεωρητισμό, ξεκινώντας άμεσα τις διαδικασίες αξιολόγησης των διευθυντών και των προϊσταμένων των σχολικών μονάδων.

Σε εγκύκλιο που προωθεί ανακοινώνεται η έναρξη της αξιολόγησης των 12.000 διευθυντών σχολικών μονάδων, οι διαδικασίες της οποίας πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014. Σε πρώτη φάση η αξιολόγηση αφορά τις κατηγορίες: α. Ασκηση διοικητικού και οργανωτικού έργου, β. Ασκηση του έργου της εποπτείας και της αξιολόγησης, και γ. Επιστημονική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Η αγωνία του υπουργείου να αποδείξει ότι η πολιτική του προωθείται απρόσκοπτη, χωρίς αντιστάσεις, παρά το γεγονός ότι ένας αριθμός διευθυντών δεν έχει κάνει καν την εξ αποστάσεως επιμόρφωση, το οδηγεί να παρακάμψει ακόμη και το ίδιο το δημιούργημά του: το Π.Δ 152/2013 που περιλαμβάνει σαφώς και την αξιολόγηση του παιδαγωγικού έργου του διευθυντών και προϊσταμένων νηπιαγωγείων. Διαδικασία ασφαλώς πολύ πιο σύνθετη και μακρόχρονη.

Οι διαδικασίες εξπρές, οι οποίες απαξιώνουν το «εμβριθές επιστημονικό έργο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)», στην πράξη εκφράζουν τις πραγματικές πολιτικές προθέσεις του υπουργείου: να καμφθεί κάθε αντίσταση από τη μεριά των περίπου 115.000 εκπαιδευτικών και να επιταχυνθεί η ατομική αξιολόγησή τους – η μοναδική τελικά που ενδιαφέρει το υπουργείο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα