Thumbnail
Άτοκα δάνεια κατα συρροή για τους βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος

Άτοκα δάνεια φαίνεται πως έχουν λάβει οι "αντισυστημικοί" Χρυσαυγίτες βουλευτές σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ". Ύστερα από την αποκάλυψη της εφημερίδας για τους πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής Η. Παναγιώταρος, Ν. Μίχος, Δ. Κουκούτσης, Κ. Μπαρμπαρούσης και Χρ. Αλεξόπουλος που "βούτηξαν τα χέρια τους στο βάζο με το μέλι των βουλευτικών προνομίων άλλη δύο αιτήθηκαν και έλαβαν από τη Βουλή περίπου 10 με 15.000 ευρώ. Πρόκειται για τον στενό συνεργάτη και πρώην «γαμπρό» του Νίκου Μιχαλολιάκου, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, και τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Αντώνη Γρέγο, οι οποίοι έλαβαν τα χρήματα από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Βουλής. Οι δόσεις για το άτοκο δάνειο θα παρακρατούνται από τη βουλευτική τους αποζημίωση -όπως και των υπολοίπων- για την επόμενη τετραετία, χωρίς φυσικά να επιβαρύνονται με τόκους, όπως συμβαίνει για όλους τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς.

Το πρόφιλ του νεοναζιστικού κόμματος χτιζόταν στην συστηματικές καταγγελίες που έκανε περι  «σύστηματος της κλεπτοκρατίας μέσα στο άντρο της απάτης και της διαφθοράς του» με ερωτήσεις στην Βουλή όπως αυτές του Ηλία Κασιδιάρη περί των προνομίων των «εθνοπατέρων» και άλλα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ οτν Φεβρουάριο του 2013, ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέθετε ερώτηση στη Βουλή καταγγέλλοντας το καθεστώς των άτοκων δανείων που δίνονται στους βουλευτές, ενώ μόλις τέσσερις μήνες μετά, επτά (τότε) βουλευτές του κόμματος έμπαιναν στη μακρά λίστα των δανειοδοτούμενων βουλευτών (ξεπερνούν τους 100). Μάλιστα είναι -υποτίθεται- τόσο «σκληρή» η γραμμή του κόμματος απέναντι στα άτοκα δάνεια αλλά και τα παντός είδους προνόμια που έχουν οι εθνοπατέρες που λαμβάνουν περίπου 6.500 ευρώ «καθαρά» τον μήνα ο καθένας, που την ερώτηση Κασιδιάρη την έχουν ακόμα αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.

    Oπως ανέφερε ο ερωτών βουλευτής «καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα προνόμια που απολαμβάνουν οι βουλευτές. Προνόμια που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη λιτότητα που επιβάλλεται στον απλό Eλληνα και την κατάργηση κάθε δομής κοινωνικού κράτους λόγω μνημονίου».

«Η διατήρηση του θεσμού της χορήγησης δανείων με προνομιακούς όρους σε πρώην και νυν βουλευτές από το ταμείο αλληλοβοήθειας βουλευτών, προκαλεί τη δικαιολογημένη οργή των συμπολιτών μας», συμπληρώνει ο προφυλακισμένος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Και συνεχίζει: «Τη στιγμή που οι στρόφιγγες των τραπεζών έχουν κλείσει για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, οδηγώντας στη οικονομική καταστροφή χιλιάδες Eλληνες, οι βουλευτές έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν άνευ προϋποθέσεων και με ταχύτατες διαδικασίες δάνεια με μηδενικό σχεδόν επιτόκιο. Πρόκειται σαφώς για ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο της Βουλής, το οποίο πρέπει να λάβει τέλος το συντομότερο δυνατόν», καταλήγει.
Από τις καταγγελίες των προνομίων στις 'αρπαχτές' των άτοκων δανείων


Οχι μόνο δεν έλαβε τέλος η χορήγηση των δανείων, αλλά επτά συνάδελφοί του λίγους μήνες μετά έκαναν χρήση και με το παραπάνω. Αίσθηση πάντως προκαλούν και τα ερωτήματα που υπέβαλε ο κ. Κασιδιάρης στους υπουργούς Οικονομικών και Επικρατείας. Και ειδικότερα το…κλείσιμο του ερωτηματολογίου που αναφέρει «για ποιο λόγο η τρόικα, η οποία διατάσσει το πετσόκομμα των αποδοχών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ''παρέλειψε'' να επιβάλει την κατάργηση του σκανδαλώδους αυτού προνομίου των βουλευτών», διερωτάται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα