Thumbnail
Καταγγελία της ΕΛΜΕ Ροδόπης

Αριθ. Πρωτ.: 65

Κομοτηνή:  17 /12 /2014

Ε.Λ.Μ.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ 

Θ. Σοφούλη 6 Τ.Κ. 69100

[email protected]

elmerodopis.blogspot.com

Με αφορμή την προσωπική υπόθεση συναδέλφου ξανανοίγουμε το μεγάλο θέμα των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς του ΥΠΑΙΘ, το οποίο φαίνεται να είναι ένα από τα κάστρα του πελατειακού συστήματος. Συγκεκριμένα,  στην εγκύκλιο (Αρ. Πρωτ.: 95304/Δ1/19-6-2014/ΥΠΑΙΘ) το Υπουργείο καλεί τα ΑΕΙ και ΤΕΙ να λάβουν υπόψη τους για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών ως κριτήρια τις μεταπτυχιακές  σπουδές, την προηγούμενη εμπειρία στη θέση, τη γνώση νέων τεχνολογιών και ξένων γλωσσών και,  εφαρμόζοντάς την, το τμήμα ΤΕΦΑΑ (όπως και τα περισσότερα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ) κατάρτισε μια λίστα εκπαιδευτικών κατά αύξοντα αριθμό μορίων (επισυνάπτεται)  με λεπτομερή υπολογισμό όλων των παραπάνω κριτηρίων αλλά και των αναγκών του τμήματος. Μια τέτοια επίπονη διαδικασία 25 αιτούντων απόσπαση στο ΤΕΦΑΑ έρχεται μια υπουργική απόφαση εντελώς αναιτιολόγητα να την ανατρέψει σε μεγάλο βαθμό, αποσπώντας τον 19ο και τον 22ο, αλλά όχι τον 2ο και την 8η για παράδειγμα! Πραγματικό μνημείο αυθαιρεσίας  και ρουσφετολογικής πρακτικής των κυβερνώντων.

Εμείς ζητούμε αυτό που πάγια ζητά και η Ομοσπονδία μας: ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Συγκεκριμένα, ζητάμε οι αποσπάσεις να εγκρίνονται από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ ανάλογα με τον Φορέα), ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος –κατά το δυνατόν-  και ισότιμη μεταχείριση όλων.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΘΙΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

Παραθέτουμε την ανοικτή επιστολή του συναδέλφου και τη λίστα του ΤΕΦΑΑ.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ροδόπης

Ο Πρόεδρος                                  Η Γ. Γραμματέας

Ν. Δαπέργολας                            Μ. Σουλιώτη


Συνάδελφοι

Με αφορμή την επερχόμενη διαδικασία που το Υπουργείο ονόμασε <<αξιολόγηση>> παραθέτω ένα παράδειγμα προκειμένου να καταλάβουμε τι εννοεί.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος  το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης κατάρτισε τον πίνακα αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής που υπέβαλαν αίτηση απόσπασης στο Τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Η αξιολόγηση των υποψηφίων πραγματοποιήθηκε εκ μέρους της Γ.Σ. του Τμήματος με απόλυτη διαφάνεια και με συγκεκριμένη μεθοδολογία, όπως  η προϋπηρεσία, οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων και εκπαιδευτικής αναγκαιότητας καθώς και τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων (όπως ορίζει η Υπουργική εγκύκλιος), με στόχο τη βέλτιστη λειτουργία του Τμήματος και στη συνέχεια καταρτίστηκε η σχετική λίστα αξιολόγησης.

Με αφορμή την σκανδαλώδη παράκαμψή μου στη λίστα αξιολόγησης (όπου κατέχω τη δεύτερη θέση στη μοριοδότηση όπως μπορείτε να δείτε στο συνημένο ) κι επειδή μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει απάντηση στην αίτηση θεραπείας που έχω υποβάλει θα ήθελα να κάνω ορισμένες επισημάνσεις.

Η αίτησή μου απορρίφθηκε παρότι είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου με προϋπηρεσία 16 συνεχόμενων χρόνων στο ΤΕΦΑΑ και χωρίς το παραμικρό υπηρεσιακό ή άλλο παράπτωμα, ενώ ικανοποιήθηκαν αιτήσεις αρκετών ατόμων ανεπαρκών επιστημονικά αφού δεν διαθέτουν καθόλου επιπλέον σπουδές. Μεταξύ των αποσπασθέντων μάλιστα υπάρχουνε άτομα που δεν καταθέσανε ούτε καν πτυχίο ξένης γλώσσας!

Αντιθέτως, ικανοποιηθήκανε οι αιτήσεις γιά απόσπαση όλων όσων κατάγονται και υπηρετούνε στον νομό Έβρου, που κατά σύμπτωση είναι και η εκλογική περιφέρεια του υφυπουργού κ. Δερμεντζόπουλου. Μάλλον πρόκειται για απλή σύμπτωση αφού στην εγκύκλιο του Υπουργείου δεν αναφέρεται κάτι σχετικό με υφυπουργική συνεντοπιότητα.

Τελικά συνάδελφοι, ορισμένοι εκεί στο Υπουργείο μάλλον αντιλαμβάνονται κάπως <<διαφορετικά>> τις έννοιες της αξιοκρατίας της διαφάνειας ακόμη και της Δημοκρατίας.

Παραθέτω τη λίστα αξιολόγησης που με κρυστάλλινη διαφάνεια συνέταξε η Γ.Σ. του ΤΕΦΑΑ, όπου φαίνεται η μοριοδότηση των υποψηφίων.

Με τικ είναι όλοι όσοι πήρανε απόσπαση.

Γ.Κ. ΠΑΦΗΣ


 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα