Thumbnail
Τι είπε ο υπ. Παιδείας για τις μετατάξεις από ΔΕ στην ΠΕ

Για τις μετατάξεις από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην πρωτοβάθμια κατόπιν ερωτήσεως ακροάτριας: Η κα Νατάσα Κατσούλια, προ δύο εβδομάδων που μιλούσαμε βγήκε στην εκπομπή σας. Υπό την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου υπήρχε μια διαδικασία μετατάξεων καθηγητών από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια για να γίνουν δάσκαλοι δηλαδή, επειδή η Πρωτοβάθμια έχει μεγαλύτερες ανάγκες. Και με βάση ο καθένας τα προσόντα του από αυτούς που αιτήθηκαν, έγιναν οι επιλογές.

Στις επιλογές υπήρξαν ενστάσεις από 300 περίπου άτομα πρώτον γιατί δεν τους πήραν καθόλου, δεύτερον γιατί δεν τους πήραν στην πρώτη τους επιλογή και πήραν άλλους με λιγότερα μόρια. Και οι μεν και οι δε ισχυρίζονται ότι παρατύπως προηγήθηκαν άλλοι που είχαν λιγότερα προσόντα από αυτούς. Μία απ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι η κα Νατάσα Κατσούλια η οποία σας τηλεφώνησε..
Ενδιαφέρθηκα την ίδια μέρα. Είναι ένα μεγάλο πολιτικό θέμα για μας, το λύσαμε όμως και θα σας πω ποια είναι η λύση, διότι είναι 300 άτομα και διότι έγιναν διαδικασίες για τη δική τους επιλογή από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και οι Υπηρεσίες δεν το είχαν υπ' όψιν τους.
Δηλαδή στις Υπηρεσίες που απευθύνθηκα για να δουν τις ενστάσεις μου είπαν ότι αφού δεν έχουν κάνει τίποτα σε σχέση με τις επιλογές, πώς θα δούμε τις ενστάσεις; Και στο ερώτημα «πώς έγιναν αυτά αφού δεν έγιναν από σας» η απάντηση ήταν πως έγιναν από έναν σύμβουλο του Υπουργείου που ήταν τότε εδώ. Και πάντως μου είπαν ότι οι ίδιες δεν έχουν καμία ανάμειξη και δεν επιθυμούν καθόλου ν’ αναμιχθούν διότι δε θέλει κανένας υπάλληλος του Υπουργείου να υποστεί τις αγωγές από τους διαμαρτυρομένους.
Πήραμε λοιπόν εμείς τις ενστάσεις και αποφασίσαμε να τις κάνουμε δεκτές. Δηλαδή όσες περιπτώσεις έχουν πραγματικά δίκιο, τις δεχόμαστε. Δε μπορούμε να τους εντάξουμε τώρα, να τους βγάλουμε τώρα από τη Δευτεροβάθμια που έχουμε τόσα προβλήματα με τα κενά και να τους πάμε στην Πρωτοβάθμια που έχει κι αυτή κενά.
Αλλά έχουμε περίπου 45 περιπτώσεις που θέλουν να γυρίσουν πίσω στη Δευτεροβάθμια. Έχουμε περιπτώσεις που ζητούν να μπουν κι αυτοί, θα μπουν κι αυτοί, θα τους προσθέσουμε, ειδικά σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη. Άρα λοιπόν εμείς όσους είναι Μακεδονία και Αττική θα τους φέρουμε 100%. Και τους άλλους θα τους φέρουμε και θα δούμε και τα θέματα της δεύτερης επιλογής και αυτούς που λένε ότι αδικήθηκαν ως προς την πρώτη τους επιλογή και θα τα δούμε και με το κριτήριο της δικαιοσύνης, αλλά και με το κριτήριο των αναγκών που έχουμε ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Άρα η απάντηση στην κα Κατσούλια είναι ότι το κάναμε αυτό».
 
Από τη συνέντευξη Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;