Thumbnail
ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αχαΐας:

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αχαῒας:  Απάντηση στην ανακοίνωση

του "Αριστερού Ενωτικού Σχήματος" (ΣΕΠΕ Πάτρας)

Νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός στα όρια του …αυριανισμού!

   Το "Αριστερό Ενωτικό Σχήμα" (ΣΥΡΙΖΑ), μία μέρα πριν τις εκλογές του Συλλόγου και μετά από τετράμηνη "σιγή" (βλ. εκλογές 25ης Γενάρη), σε δύο ανακοινώσεις του κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι "έφτασε στο σημείο να αβαντάρει ανοιχτά τη ΔΑΚΕ με ίδιες θέσεις για να μην αλλάξει το καταστατικό του Συλλόγου", λέγοντας μάλιστα ότι "Η  αλλαγή  καταστατικού  του  συλλόγου έχει σταματήσει,  επειδή  η ΔΑΚΕ  και  το  ΠΑΜΕ  θεωρούν  συνδικαλιστικά  ορθό  ότι:  ο/η  πρόεδρος  του  συλλόγου  μπορεί  να  είναι  και  αιρετός, ενώ οι  υπόλοιπες  παρατάξεις  υποστηρίζουν  το  ασυμβίβαστο. Ή  ΠΑΠΑΣ  ΠΑΠΑΣ  Ή  ΖΕΥΓΑΣ  ΖΕΥΓΑΣ. Εδώ ταιριάζει το: ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !!!"

   1. Αν και είναι προφανής η φτηνή ψηφοθηρική τακτική να τσουβαλιάσουν το ΠΑΜΕ με τη ΔΑΚΕ, οφείλουμε να απαντήσουμε ότι βασικός λόγος που δεν έγινε ακόμη η αλλαγή του καταστατικού του Συλλόγου είναι η διαφωνία των άλλων παρατάξεων με την πρόταση του ΠΑΜΕ να ενσωματωθεί στο καταστατικό η απόφαση της 83ης Γ.Σ. της ΔΟΕ για τα στελέχη της Εκπαίδευσης (δε μπορούν να είναι μέλη του Σωματείου οι Περιφερειακοί Διευθυντές, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Σχολικοί Σύμβουλοι και όσοι Διευθυντές σχολικών μονάδων συμμετέχουν στην αξιολόγηση).

   2. Βρήκαν λοιπόν το θέμα του "ασυμβίβαστου μεταξύ αιρετού και Προέδρου του Συλλόγου" (που για μας είναι εντελώς δευτερεύον) για να κάνουν ανοίκεια επίθεση στο ΠΑΜΕ. Στο συγκεκριμένο ζήτημα, που προέκυψε μετά από πρόταση της ΠΑΣΚ, η θέση του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. ήταν:

   α) Το συγκεκριμένο "ασυμβίβαστο" είναι θέμα "πολιτικού πολιτισμού" που πρέπει να το λύνει η κάθε παράταξη και να μη βάζει το ίδιο πρόσωπο σε πολλές θέσεις. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπει το καταστατικό κάποιον να είναι υποψήφιος αιρετός, αλλά μετά να του απαγορεύει να πάρει τη θέση για την οποία εκλέχτηκε. Δεν είναι δηλαδή δυνατόν να τους βάζουμε στα ψηφοδέλτια για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια μόνο και μόνο για να παίρνουν …τα ψηφαλάκια!

   β) Πώς είναι δυνατόν να μας ενοχλεί το συγκεκριμένο ασυμβίβαστο και να μη μας ενοχλεί η δυνατότητα που δίνει το καταστατικό να γίνει πρόεδρος του Συλλόγου ο Διευθυντής Εκπαίδευσης ή Περιφερειακός Διευθυντής! Είναι δυνατόν να είναι πρόεδρος του Συλλόγου ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης; Το ερώτημά μας παρέμεινε αναπάντητο.

   3. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση του Αριστ. Εν. Σχήματος, αν και πρωτοφανώς "κίτρινη", δε μας προκαλεί έκπληξη. Είναι τέσσερις μήνες τώρα που ακολουθούν πιστά τα χνάρια του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Τέσσερις μήνες τώρα δεν έχουν πει λέξη (πόσο μάλλον ανακοίνωση) για την αντιλαϊκή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από τη νέα συγκυβέρνηση. Ούτε λέξη για τη διατήρηση των εφαρμοστικών νόμων, ούτε λέξη για το τρίτο "μνημόνιο" που ετοιμάζονται να μας ξεφουρνίσουν! Αντίθετα, από κοινού με τις άλλες παρατάξεις στο Δ.Σ. (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, Ανεξάρτητη Κίνηση):

   α) Καταψήφισαν το κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς  όλους τους βουλευτές, για τη στήριξη στη Βουλή της πρότασης κατάργησης των εφαρμοστικών νόμων.

   β) Καταψήφισαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για καταδίκη της πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Ο εκπρόσωπός τους μάλιστα, (υποψήφιος για το ΚΥΣΠΕ …με τις Παρεμβάσεις !) στο Δ.Σ. κυριολεκτικά …οργίασε με την επιχειρηματολογία του, δίνοντας πάτημα και στις υπόλοιπες παρατάξεις!

   γ) Καταψήφισαν το αγωνιστικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά και έφτιαξαν με τις άλλες παρατάξεις ένα χλιαρό κειμενάκι που …μόνο το Μάη δεν καλούσε να πιάσουμε!

   Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουν τις πρακτικές του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού. Τους καλούμε να καταδικάσουν ΚΑΙ με την ψήφο τους στις εκλογές τον παλιό και το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Αυτή η καταδίκη θα είναι ένα βήμα για την αλλαγή των συσχετισμών του κινήματος, ένα βήμα για τους αγώνες που έχουμε ανάγκη, για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

 

                                                                                                                                        Πάτρα 3-6-2015

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πρυτ
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
Με ανάρτησή του ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε για όσα ειπώθηκαν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
ypoyrgeio paideias
Εγκύκλιος για μετατάξεις εκπαιδευτικών σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους και σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε άλλους εκπαιδευτικούς...
Εγκύκλιος για μετατάξεις εκπαιδευτικών σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους και σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.
πιερρακακης πειραματικο αλεξανδρούπολης
Κυριάκος Πιερρακάκης: Επίσκεψη στο 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
«Η πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr είναι ένα από τα εργαλεία της στρατηγικής μας, που εξασφαλίζει ότι κάθε περιστατικό βίας και εκφοβισμού στο σχολικό...
Κυριάκος Πιερρακάκης: Επίσκεψη στο 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης