Thumbnail
Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή

Καλλιθέα,  10-10-2014Αριθ. πρωτ.:  14035

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΙΔΡΥΜΑ

ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΗ

ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ  

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 151

176 10 ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΠΡΟΣ

Όλους τους εκπαιδευτικούς και 

διοικητικούς υπαλλήλους 

της Σιβιτανιδείου Σχολής

Η Διοίκηση του Ιστορικού Σιβιτανιδείου Ιδρύματος έλαβε γνώση του περιεχομένου της με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2014 Ανακοίνωσης-Καταγγελίας της ΕΛΜΕΣΙ, την οποία χωρίς να κοινοποιήσει στη Διοίκηση, ως όφειλε, την ανήρτησε απευθείας στο Διαδίκτυο.

     Ασφαλώς υπήρξε και υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις αληθινές προθέσεις των διοικούντων την ΕΛΜΕΣΙ,  όταν μάλιστα με τέτοιου είδους Ανακοινώσεις – καταγγελίες αντί να συμβάλλουν στις λύσεις των ποικίλων και ζωτικών προβλημάτων της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων (ΣΔΣΤΕ), φέρουν αντίθετα αποτελέσματα και συνάμα προσπαθούν να αποπροσανατολίζουν τους συναδέλφους τους χωρίς στην ουσία να παρέχουν σ’ αυτούς πραγματική στήριξη. Έτσι, προξενούν σύγχυση και συνακόλουθα βλάβη στην όλη λειτουργία του Ιδρύματός μας.

     Συγκεκριμένα καταγγέλλουν και μάλιστα ανύπαρκτες «προθέσεις» της Διοίκησης της ΣΔΣΤΕ με αναφορές σε ζητήματα, στα οποία το ΔΣ και η ΕΕ του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος έχουν λάβει σαφείς, ξεκάθαρες και απόλυτα διαφανείς θέσεις, που είναι σε πλήρη γνώση των συνδικαλιστών της ΕΛΜΕΣΙ.

     Ειδικότερα:

  1. Ενώ γνωρίζουν την τιτάνια προσπάθεια και συνακόλουθα το απτό και φανερό αποτέλεσμα της Διοίκησης και κυρίως του Προέδρου του Δ.Σ Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, του μέχρι πρότινος Προέδρου του ΝΣΚ κ. Ιωάννη Σακελλαρίου, του Αντιπροέδρου αυτού, του Προέδρου της ΕΕ,  των λοιπών μελών και του Γενικού Διευθυντή,  για να μην υποστεί το Ίδρυμα συρρίκνωση  και οποιαδήποτε άλλη βλάβη και ήδη απέτρεψαν την διαθεσιμότητα-απόλυση 25 συναδέλφων τους – εκπαιδευτικών, ηθελημένα το παραγνωρίζουν ή το υποβιβάζουν, σιωπούν ύποπτα και συνάμα μέμφονται την Διοίκηση.  Γιατί άραγε;

  2. Ενώ γνωρίζουν τις τεράστιες δυσκολίες, που υπάρχουν στον οικονομικό τομέα λόγω της δημοσιονομικής κρίσης,  που έχει πλήξει και την ΣΔΣΤΕ και συνάμα την μέγιστη και εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια της Διοίκησης να μην απολέσει  την εργασία του ούτε ένας εργαζόμενος και το πέτυχε πανηγυρικά, εν τούτοις κατηγορούν κακόπιστα την Διοίκηση.  Αλήθεια, γιατί;

  3. Ενώ θα έπρεπε να υποστηρίζουν με κάθε τρόπο την συμμετοχή της ΣΔΣΤΕ στην επαγγελματική κατάρτιση και συνάμα στην αναβάθμισή της  καθώς και την με κάθε τρόπο διατήρησή της και  μάλιστα να την αναγάγουν σε σημείο αναφοράς για την ΣΔΣΤΕ,  πέραν της κατά νόμο τυπικής παρεχόμενης εκπαίδευσης, εν τούτοις και χωρίς συνδικαλιστική νομιμοποίηση,  την «χτυπούν» μέχρις ακυρώσεώς της. Και το περίεργο είναι πως γνωρίζουν ότι τα όργανα της Διοίκησης του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος έχουν εκφρασθεί υπέρ της καθιέρωσης της παροχής δωρεάν κατάρτισης,  υποβάλλοντας προ τούτο σχετικά αιτήματα προς το Υ.ΠΑΙ.Θ, με ταυτόχρονη όμως επιμέλεια και έννοια για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και ακυρωθεί στην ουσία η παροχή επαγγελματικής κατάρτισης σε μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων. Για το λόγο  αυτό καθόρισε αναγκαστικά και προσωρινά ελάχιστα  όρια διδάκτρων, για τα λειτουργικά έξοδα και μόνο και όχι για λόγους κερδοσκοπικούς, όπως αφήνουν να εννοηθεί, με ρητή δέσμευση να τα επιστρέψει στους καταρτιζόμενους μερικά ή ολικά και ανάλογα με το ποσό της επιχορήγησης για το σκοπό αυτό από το Υ.ΠΑΙ.Θ.

  4. Έτσι και ενώ θα έπρεπε η ΕΛΜΕΣΙ, αν είχε αληθινή πρόθεση να στηρίξει αυτό που διατυμπανίζει (δωρεάν παροχή κατάρτισης), να κινηθεί με νόμιμα μέσα, να υποβάλλει και αυτή σχετικό αίτημα και τελικά νομίμως να διεκδικήσει μαζί με την Διοίκηση της ΣΔΣΤΕ την χρηματοδότηση και των δαπανών κατάρτισης (ΙΕΚ, ΣΕΚ κ.λπ), πέραν εκείνης της εξασφαλισμένης για την εκπαίδευση, εν τούτοις στρέφεται κακόπιστα και με διάθεση αντιπαλότητας κατά των διοικούντων του  Κοινωφελούς Σιβιτανιδείου Ιδρύματος.

  5. Τέτοιες πρακτικές - τακτικές και μάλιστα σε τόσο κρίσιμους καιρούς για τη χώρα και τη Σιβιτανίδειο Σχολή, ελέγχονται ως μη παραδεκτές και συνάμα μη επιτρεπτές και υπεύθυνες, γιατί πλήττουν καίρια το κύρος του ιστορικού μας Ιδρύματος με άμεσο κίνδυνο να επιφέρουν ανεπανόρθωτη βλάβη, τόσο στους εργαζόμενους συναδέλφους τους (εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους), όσο και κυρίως στους μαθητές – σπουδαστές και καταρτιζομένους.

  6. Τελικά, κύριοι, διερωτάται κανείς οι νόμοι θεσπίζονται για να τους εφαρμόζουμε κατά το δοκούν;  Δηλαδή, όποτε αποκτούν προσωπικό και κλαδικό χαρακτήρα εξυπηρέτησης καλώς έχει, όταν όμως είναι για το γενικότερο συμφέρον, για την στήριξη της ίδιας της υπόστασης της Σιβιτανιδείου Σχολής και συνάμα για την επιβίωση οικογενειών, είναι παράνομοι και ανάλγητοι αυτοί που τους εφαρμόζουν;

Η Διοίκηση του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος αποδεδειγμένα παράγει σημαντικό έργο για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της  Σιβιτανιδείου Σχολής και αυτό είναι πασιφανές στους νηφάλιους, ειλικρινείς και υπεύθυνους,  που κατοικούν εντός και εκτός των «τειχών».

Ο καθένας ας αναλογιστεί τις ευθύνες του!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της

Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής

Τεχνών και Επαγγελμάτων

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές