Thumbnail
Απάντηση ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Σε ό,τι αφορά το δημοσίευμα του alfavita.gr με τίτλο «ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ένας οργανισμός με δύο μέτρα και δύο σταθμά», το οποίο υπογράφει ο κ. Νίκος Κόκκης, η Διοίκηση του Ιδρύματος αναφέρει τα εξής:

Στο κείμενο του κ. Κόκκη, η μόνη ακριβής πληροφορία είναι ίσως ότι το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ενημερώνουμε την ιστοσελίδα σας και τον συντάκτη της συγκεκριμένης ανάρτησης ότι το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης ακολουθεί πιστά όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το Νόμο σε ό,τι αφορά την πρόσληψη και την πληρωμή, τόσο των μόνιμων υπαλλήλων του όσο και των ωρομίσθιων συνεργατών του.

Σχετικά διευκρινίζουμε σε ό,τι αφορά στην πληρωμή των εκπαιδευτών, για τα δεδουλευμένα του κάθε εκπαιδευτή τηρούνται απαρέγκλιτα οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Συγκεκριμένα,  παρεμβάλλεται η αποστολή των παραστατικών και των παραδοτέων τους (υπογραφές εκπαιδευομένων, υπογραφές εκπαιδευτών)  και ο έλεγχος και η πιστοποίησή τους από τους κατά τόπους  υπεύθυνους και σε κεντρικό επίπεδο, όπως απαιτείται σε κάθε συγχρηματοδοτούμενο έργο.

Το Ίδρυμα μάλιστα προχώρησε σε προχρηματοδότηση των έργων, ύψους €2.500.000, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης των χρονικών  καθυστερήσεων που δεν οφείλονται σε αυτό αλλά στις επιβαλλόμενες γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες που προβλέπονται από το ΕΣΠΑ και αφορούν στη ροή χρηματοδότησης.

Σχετικά με την ασφάλισή τους, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 25 του ν. 3846/2010 (ΦΕΚ 66/Α/11-5-2010):«Οι απασχολούμενοι με σύμβαση έργου σε φορείς του δημόσιου τομέα, για δράσεις που χρηματοδοτούνται ή συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλους διεθνείς, δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε.».

 

Αναφορικά με την «γενναιοδωρία» του Ιδρύματος, σε επιμορφώσεις μόνιμου προσωπικού των «Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας» αποκαθιστούμε την αλήθεια αναφέροντας πως σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και η επιμόρφωση των στελεχών των ΣΔΕ και ειδικότερα των αποσπασμένων εκπαιδευτικών οι οποίοι διδάσκουν για πρώτη φορά σε ΣΔΕ καθώς και των νέων Διευθυντών των ΣΔΕ για το διοικητικό και το εκπαιδευτικό πλαίσιο του έργου καθώς και η επικοινωνία και η συνδιαμόρφωση μιας κοινής στρατηγικής παρακολούθησης και αναβάθμισης των ΣΔΕ. 

Προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι μεταξύ των όσων «καταγγέλλονται» για το Ίδρυμα είναι και η «ιδιαίτερα απαιτητική προκήρυξη» για την πρόσληψη εκπαιδευτών. Δίνει την εντύπωση ο κ. Κόκκης με το άρθρο του, ότι θα επιθυμούσε να ισχύουν χαμηλότερου επιπέδου προδιαγραφές για την πρόσληψη εκπαιδευτών.

Το άρθρο επιχειρεί την παραπληροφόρηση και τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων στο σημείο στο οποίο αναφέρεται στη δήθεν παροχή μπόνους στο διοικητικό του προσωπικό. Διευκρινίζουμε ότι ποτέ δεν δόθηκε μπόνους €50 σε όλο το διοικητικό προσωπικό, αλλά δωροεπιταγή ύψους €50, στα ανήλικα παιδιά των εργαζομένων, ο αριθμός των οποίων είναι πολύ συγκεκριμένος, δηλαδή συνολικά 50 παιδιά. Η τελική δαπάνη, που αποτέλεσε «το αποκορύφωμα της προκλητικής συμπεριφοράς του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.» ανήλθε στο ποσό των €2.500.

Οι ανυπόστατοι χαρακτηρισμοί όπως «αμαρτωλό ΙΝΕΔΙΒΙΜ», προκαλούν μόνο προβληματισμό για τα κίνητρα και τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από το άρθρο.

Θα παρακαλούσαμε στο εξής τους συντάκτες σας να είναι περισσότερο ενημερωμένοι σε ό,τι αφορά στο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και τις δραστηριότητές του.

Συμπλήρωσε στην Carrefour τα στοιχεία σου και κέρδισε δωροεπιταγή 200€

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καθηγητές μουσικής
Μουσικά Σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου - Δείτε λεπτομερώς
Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025
Μουσικά Σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου - Δείτε λεπτομερώς
ypaith.jpg
Τοποθέτηση σε κενές θέσεις Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης - Δείτε αναλυτικά
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τοποθέτηση σε κενές θέσεις Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης
Τοποθέτηση σε κενές θέσεις Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης - Δείτε αναλυτικά
kallitexnika_mathimata_art.jpg
Καλλιτεχνικά Σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α' Γυμνασίου - Αναλυτικές πληροφορίες
Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025
Καλλιτεχνικά Σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α' Γυμνασίου - Αναλυτικές πληροφορίες