Thumbnail
Απάντηση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ  ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ

1. ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

2. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

Κατήγγειλα επαναλαμβανόμενη ανεπιθύμητη και αδικαιολόγητη συμπεριφορά “συναδέλφου”, συνδεόμενη άμεσα με το φύλο μου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παραβίαση της αξιοπρέπειάς μου κι την δημιουργία εξευτελιστικού και ταπεινωτικού περιβάλλοντος στον εργασιακό μου χώρο αλλά και εκτός αυτού. Σας ερωτώ ευθέως. Ποια ήταν η στάση σας σε αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα που εγώ βίωσα κατά εξακολούθηση από “συνάδελφο” και μάλιστα με την άμεση  συνέργεια του τότε διευθυντή μου  μέσα στον χώρο εργασίας μου που είναι το σχολείο; Τι μέτρα πήρατε;

Με το υπ’αριθμ. Πρωτ. 6/01-08-2014 έγγραφο-επιστολή διαμαρτυρίας το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας, υπογεγραμμένο από την τότε πρόεδρο Κατιμερτζή Μαγδαληνή και γραμματέα Χαϊλατζίδου Γνωσούλα, αναφέρονται σε «δήθεν κατηγορίες» και καλούν τον Διευθυντή Εκπαίδευσης να θέσει την υπόθεση στο αρχείο. Παρά το γεγονός ότι απέστειλα άμεσα στο Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Πιερίας την από 01/09/2014 Εξώδική Πρόσκληση – Γνωστοποίηση και ενώ θεωρούσα ότι η συκοφάντηση μου είχε λήξει, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, ανήρτησε την 07-10-2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,  με την οποία τα περιεχόμενα της καταγγελίας μου φέρονται πάλι ως «δήθεν» και ζητάει η υπόθεση να μπει αρχείο χωρίς να παραπεμφθεί στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, δηλώνει πως κλιμάκιο της θα  συναντηθεί με τους “διωκόμενους” και θα πραγματοποιήσει  παράσταση διαμαρτυρίας για τη δίωξη τους. Μάλιστα,  επιβραβεύοντας ακόμα περισσότερο παρόμοιες συμπεριφορές  δηλώνουν χωρίς ντροπή, ηθική-νομική και οικονομική συμπαράστασή προς τον “διωκόμενο”  συνάδελφο.

Σας ερωτώ λοιπόν. Ποιοι ήταν τελικά οι διωκόμενοι; Αυτοί ή εγώ που πέρα από την επαναλαμβανόμενη, αναξιοπρεπή συμπεριφορά την οποία βίωσα στον χώρο εργασίας μου, δέχτηκα στη συνέχεια την άδικη και κακόβουλη επίθεση από εσάς;

Με συκοφαντήσατε όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά σε πανελλαδικό,  παρουσιάζοντας δημόσια τις κατηγορίες μου ως “δήθεν” και μάλιστα κατ’ επανάληψη , προσπαθώντας  να δημιουργήσετε κλίμα εκφοβισμού και να μπει η υπόθεση στο αρχείο, παρά το γεγονός πως η διεξαγωγή της Ε.Δ.Ε. απέδειξε ότι τα περιεχόμενα στην αναφορά καταγγελία μου πραγματικά περιστατικά, ήταν πέρα για πέρα αληθή.

Σε συνέχεια της άδικης και κακόβουλης αυτής επίθεσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας με το από 07-12-2014 έγγραφο του, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης στον “διωκόμενο” συνάδελφο και δηλώνει τη στήριξη και συμπαράσταση του προς  αυτόν, στον  οποίο  σύλλογο σημειωτέον είχε κοινοποιηθεί η από 11-10-2014 ΑΝΑΦΟΡΑ μου στην οποία αναφέρεται το πόρισμα της ΕΔΕ και αποδεικνύονται πως οι αναφορές-καταγγελίες  μου, στηριζόμενες σε πλείστες μαρτυρικές καταθέσεις, είναι πέρα για πέρα αληθείς. Στα πλαίσια της προστασίας και διαφύλαξης  της προσωπικότητας μου, απευθύνθηκα με φυσική παρουσία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας, διερωτώμενη πώς να είναι δυνατόν να γνωρίζει το πόρισμα της ΕΔΕ από την ΑΝΑΦΟΡΑ την οποία κοινοποίησα και πάρα ταύτα  αντί να μεριμνήσει για την πρωτογενή πρόληψη παρόμοιων συμπεριφορών, προβαίνει σε απαράδεκτη επίθεση προς το πρόσωπο μου. Με έκπληξη ενημερώθηκα από τον πρόεδρο του συλλόγου Λάμπρου Βασίλειο, πως ουδέποτε έλαβαν την συστημένη επιστολή με την οποία κοινοποίησα την ΑΝΑΦΟΡΑ μου, ούτε παρέλαβαν το Fax μου (ως δεύτερη επιλογή κοινοποίησης από μέρους μου), ούτε το email μου προς το επίσημο mail του Συλλόγου (ως τρίτη επιλογή κοινοποίησης από μέρους μου). Σε ερώτηση μου πως είναι δυνατόν να μην  έχουν λάβει ούτε την κοινοποίηση μου μέσω των προσωπικών emails των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου (ως τέταρτη επιλογή κοινοποίησης από μέρους μου), η γραμματέας του συλλόγου  κ. Χαϊλατζίδου Γνωσούλα απήντησε «το έλαβα αλλά νόμιζα πως ήταν για προσωπική ενημέρωση».

Τελικά τι συνέβαινε; Δεν γνωρίζατε την υπόθεση και το πόρισμα της ΕΔΕ ωστόσο με συκοφαντήσατε κατ’ επανάληψη δηλώνοντας ως «δήθεν» τις κατηγορίες μου (τις οποίες δεν γνωρίζατε) ή τελικά γνωρίζατε πολύ καλά αλλά προσπαθήσατε η υπόθεση να μπει αρχείο προστατεύοντας τα συμφέροντα κάποιων;;;;;;;;;;; ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ 

Ακόμα και η αιρετός Βάσου Φρειδερίκη τάχθηκε υπέρ των προαναφερόμενων απαράδεκτων  και ανάρμοστων συμπεριφορών, υπερασπιζόμενη ενεργά τους φιλικά προσκείμενους σε τέτοιες ενέργειες.

Η δικαιοσύνη όμως δεν άργησε. Η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου αποτέλεσε  καταπέλτης για τις πράξεις των “διωκόμενων”. Ευχαριστώ θερμά τα μέλη του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου καθώς με την συγκεκριμένη απόφαση δεν δικαιώνομαι απλώς αλλά αποτελεί σταθμό καθώς για πρώτη φορά μπαίνει φραγμός σε παρόμοιες ανάρμοστες  συμπεριφορές. Ευχαριστώ όχι μόνο για την αποκατάσταση του δικαίου αλλά και την αποκάλυψη της αλήθειας καθώς μέσα από την απόφαση προβάλλεται η πρόδηλη αντιφατικότητα του πορίσματος της ΕΔΕ, το οποίο ενώ αναγνωρίζει πως τα περιεχόμενα στην αναφορά καταγγελία μου πραγματικά περιστατικά, ήταν πέρα για πέρα αληθή , ωστόσο φροντίζει ο Τσαπαλιώκας Αλέξανδρος να “πέσει στα μαλακά” .Aλλά πίστευα πάντοτε πως μια ειλικρινής  συγνώμη θα μου ήταν αρκετή να βιώσω την δικαίωση  κάτι που ποτέ δεν έλαβα  ακόμα και σήμερα, επειδή πιστεύω πως η ατιμωρησία είναι κακός σύμβουλος σε κάθε παρανομούντα άνθρωπο, πιστεύω πως η ποινή αυτή θα αποτρέψει να βιώσει  παρόμοια προσβολή και άλλο άτομο . Επιτέλους, δεν επιλέγεται η ατιμωρησία η οποία οδηγεί σε ασυδοσία, αλλά η δικαιοσύνη! Ευχαριστώ τον Διευθυντή  Π.Ε. Πιερίας ο οποίος ενήργησε απόλυτα σύννομα καθώς και  τους μάρτυρες που δεν φοβήθηκαν να καταθέσουν τα όποια αληθινά περιστατικά συμβάλλοντας στην αποκάλυψη της αλήθειας και  στην απόδοση δικαιοσύνης.

Από την ΤΥΡΕΛΗ ΒΑΪΑ

Κατερίνη 02/06/2015
Προς:

1.Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας

2.

Κοιν:
1. Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας
2. Υπουργείο Παιδείας

3. Σχολικές Μονάδες

Απάσπασμα από την από 07/10/2014 δημοσίευση της ΔΟΕ σε ΜΜΕ:

« …Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., καταδικάζει, για άλλη μια φορά, τις αλλεπάλληλες πειθαρχικές διώξεις εις βάρος συναδέλφων από τον Διευθυντή Π.Ε. Πιερίας…Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.:

  • Δηλώνει την ηθική, νομική και οικονομική (στα πλαίσια της απόφασης της Γ.Σ.) συμπαράστασή του προς τον διωκόμενο συνάδελφο.

  • Κλιμάκιό του θα επισκεφθεί την Πιερία προκειμένου να συναντηθεί με το Δ.Σ. του Συλλόγου και τους διωκόμενους συναδέλφους.

  • Θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

  • Καλεί τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας να παρέμβει στη Διεύθυνση Π.Ε. Πιερίας και να σταματήσει άμεσα το κύμα διώξεων σε βάρος συναδέλφων για ανυπόστατες «κατηγορίες».

  • Θα  προβεί σε όλες τις  απαραίτητες ενέργειες για την αμέριστη στήριξη τόσο του  συγκεκριμένου συναδέλφου όπως  και κάθε εκπαιδευτικού που διώκεται άδικα.

Από τη Δ.Ο.Ε.

…» ΠΗΓΗ http://www.alfavita.gr/arthron/πειθαρχικές-διώξεις-εκπαιδευτικών-στην-πιερία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

agelada.jpg
Παγκόσμια εγρήγορση - Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων
Ο ΠΟΥ ζητά εγρήγορση μετά τον εντοπισμό του ιού H5N1 στο γάλα αγελάδων
Παγκόσμια εγρήγορση - Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων
patra_ksilodarmos
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο
«Άλλος επεξεργάστηκε το βίντεο και έγραψε υπότιτλους», λέει ο πατέρας του 7χρονου που ξυλοκόπησε 9χρονο
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο