Thumbnail
Αναμένεται συνωστισμός αριστούχων στις σχολές αιχμής

Σε ντόμινο που προκαλεί έκρηξη των βάσεων εισαγωγής σε αρκετές σχολές Πανεπιστημίων κα ΤΕΙ της περιφέρειας φαίνεται πως εξελίσσονται οι μετεγγραφές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, τα τελευταία στοιχεία και οι εκτιμήσεις κίνησης των βάσεων – θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα – οι βάσεις τραβούν ξανά την ανηφόρα. Στις κεντρικές σχολές αιχμής αναμένεται συνωστισμός αριστούχων και στις σχολές μεσαίας ζήτησης μεγάλη ζήτηση από υποψηφίους με μέσες βαθμολογίες.

Επιπλέον λόγων του νέου καθεστώτος των μετεγγραφών, πολλές σχολές της περιφέρειας θα σημειωθούν σημαντικές αυξήσεις καθώς τις δήλωσαν περισσότεροι υποψήφιοι από τις άλλες χρονιές με την προοπτική ότι σύντομα θα πάρουν μετεγγραφή  κοντά στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.

Συγκεκριμένα για το 1ο πεδίο θα υπάρξει μεγάλος συνωστισμός αριστούχων, αρκετά πιο πάνω σε σχέση με το 2013, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται αυξητική τάση. Στις σχολές μεσαίας ζήτησης θα υπάρξουν αυξομειώσεις, ενώ στα Παιδαγωγικά Τμήματα θα παρουσιαστεί ακόμα και πτώση. Η Νομική Αθήνας αναμένεται να αγγίξει τα 18.650 μόρια.

Στο 2ο και 4ο πεδίο, όπως έχε προκύψει από όλα τα ως τώρα στοιχεία, το «εισιτήριο» γίνεται όλο και πιο «ακριβό». Στις θετικές σχολές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι βάσεις θα κρατηθούν στα όρια του 2012, στις μεσαίες σχολές θα υπάρξει ανοδική τάση. Η αυξητική πορεία θα ανακοπεί κάπως από την αύξηση των προσφερομένων θέσεων (περίπου 20%) που πέρυσι δίνοντας σε ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια).

Στο 3ο πεδίο οι βάσεις των υψηλόβαθμων σχολών τραβούν την ανηφόρα επειδή αυξήθηκαν οι αριστούχοι. Η Ιατρικής Αθήνας εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 19.200 μόρια ενώ στις υπόλοιπες σχολές αναμένονται αυξομειώσεις, όχι πολύ σημαντικές.

Στο 5ο πεδίο, οι υποψήφιο από την περασμένη χρονιά μειώθηκαν κατά 20%. Είναι 4.500 λιγότεροι, Οι καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας καθ Μαθηματικά Γενικής Παιδείας δεν θα προκαλέσουν σημαντική άνοδο, αφού συμπιέζονται από τη μείωση των υποψηφίων και την αύξηση των θέσεων. Σε πολλές σχολές ίσως σημειωθεί και πτώση, όχι όμως στις σχολές υψηλής ζήτησης.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;