Thumbnail
Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΤΗΛΑ ΔΕΛΕΑΡ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Στις καθιερωμένες ενημερώσεις των σχολικών συμβούλων για τη νέα χρονιά αλλά και από άλλους δρόμους «πληροφορημένων» στελεχών διοχετεύτηκε στα σχολεία, με κέντρο εκπομπής το ίδιο το Υπουργείο, η απατηλή εικόνα μιας αξιολόγησης που προχώρησε απρόσκοπτα, που ετοιμάζεται να ολοκληρωθεί με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, πως επίκειται κατάργηση των ποσοστώσεων και πως η εθελοντική συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτή τη φάση είναι η μεγάλη τους ευκαιρία για να ξεφύγουν από τη βαθμολογική και μισθολογική στασιμότητα.

Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για τον αμοραλισμό και την κατάντια σχολικών συμβούλων που, χωρίς ίχνος παιδαγωγικής, επιστημονικής και συναδελφικής αξιοπρέπειας, δεν ψέλισαν μια χρονιά τίποτα για το σφαγείο που οδηγείται ο κλάδος και κάνουν τους κήνσορες και τους τιμητές των σκληρών αγώνων που δίνει το εκπ. κίνημα, ενώ σήμερα κάνουν τον αναμεταδότητη της χοντρής προπαγάνδας του Υπουργείου, ψαρεύοντας εθελοντές συναδέλφους για την αξιολόγηση και χτίζοντας την καριέρα τους στην πλάτη ενός ολόκληρου κλάδου που οδηγείται στον επαγγελματικό του αφανισμό. Απαντάμε στα ψέμματα:

Όχι μόνο δεν προχώρησε απρόσκοπτα η αξιολόγηση, αλλά η κυβέρνηση, ητημένη πολλές φορές στη διάρκεια της περσινής χρονιάς από την αντίστασή μας- με τελευταία πράξη τα ακυρωθέντα σεμινάρια επιμόρφωσης των διευθυντών, προχώρησε μέσα στο καλοκαίρι σε μια παρωδία ενεργειών, με επιμόρφωση μέσω e-mail και γελοίες διαδικασίες αξιολόγησης-εξπρές των Συμβούλων, των Περιφερειαρχών και των Δ/ντών εκπαίδευσης, που όλοι αρίστευσαν! Ο στόχος είναι  είναι να διεκπεραιώσουν εικονικά όλα τα βήματα, για να φτάσουν στο κύριο πιάτο που είναι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που από πέρυσι ήθελαν το γευτούν και ακόμα τίποτα!

 

Οι ποσοστώσεις- λαιμητόμος του Π.Δ.152 για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών όχι μόνο δεν καταργήθηκαν, αλλά ενισχύονται περισσότερο από την ανθρωποφαγική λογική του υποχρεωτικά κρινόμενου ως ανεπαρκές και προς απόλυση για το  15% του προσωπικού στο Δημόσιο. Ταυτόχρονα ο νέος Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας προβλέπει ότι ο εκπαιδευτικός που δύο φορές θα αξιολογηθεί αρνητικά, απολύεται.

 

Ποιον κοροϊδεύουν τάζοντας αυξήσεις-αν συμμετέχει στην αξιολόγηση και ποιον νομίζουν πως θα ξεγελάσουν κρύβοντας με επιμέλεια ότι με τον λεόντειο μνημονιακό  νόμο 4046/2012, το άρθρο 4 και την ερμηνευτική εγκύκλιο που τον συνοδεύει παγώνουν οι αυξήσεις μισθών, ενώ παγώνουν και οι ωριμάνσεις ώσπου να πέσει η ανεργία στη χώρα κάτω από το 10%!!! (σήμερα 27,2) και όταν, όπως γνωρίζουμε όλες και όλοι καλά, καμία αλλαγή βαθμού  δε γίνεται και μόνο τα ΜΚ δίνονται μέχρι στιγμής ακώλυτα;

Σε κάθε σχολείο, να βάλουμε φρένο στην απατηλή προπαγάνδα, να ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους: Κανένα κίνητρο δεν έχει κανείς να συμμετέχει εθελοντικά στην αξιολόγηση. Αντίθετα ανοίγει την πόρτα για την ομηρία, τις απολύσεις και τη σφαγή των αμνών στον κλάδο. Κανείς εθελοντής! Συνεχίζουμε τον αγώνα, ενωτικά, μαζικά και αποφασιστικά να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και την επαγγελματική μας υπόσταση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση εγγραφής σε μητρώο Εμπειρογνωμόνων για υποστήριξη του ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου
Αιτήσεις υποβάλλονται από 22/04/2024 και ώρα: 15:00 έως 13/05/2024 και ώρα 15:00
ΙΕΠ: Πρόσκληση εγγραφής σε μητρώο Εμπειρογνωμόνων για υποστήριξη του ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου