Thumbnail
Ανεξάρτητη ριζοσπαστική παρέμβαση

Οι εκπαιδευτικοί, το προηγούμενο διάστημα, δώσαμε αποφασιστικά τη  μάχη ενάντια στην αξιολόγηση και πετύχαμε μια σημαντική νίκη, αφού μπορέσαμε να μπλοκάρουμε την υποταγή της εκπαίδευσης στο μηχανισμό του ανταγωνισμού, των αξιολογητών και των δυνάμεων της αγοράς. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί σε κάθε προσπάθεια επαναφοράς της αξιολόγησης, όπως κι αν παρουσιαστεί.

Σήμερα, προβάλλουμε ένα συνολικό πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων, για την ανάταξη του δημόσιου σχολείου, για την αποκατάσταση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, για το δημοκρατικό σχολείο των όλων και των ίσων.

Οι δυο αιχμές που πρέπει να βάλει το κίνημα την επόμενη περίοδο κατά τη γνώμη μας είναι:

  • Η ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη
  • Οι μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών

Η διέξοδος σε αυτά τα προβλήματα, έρχεται σε αντιπαράθεση με την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας που σε κάθε μας αίτημα αντιπαραθέτει τις «δεσμεύσεις με τους εταίρους». Προϋποθέτει ένα κίνημα που θα διεκδικεί σχολείο, δουλειά και ζωή στα μέτρα των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι στα μέτρα της κρίσης τους.

Σπάμε τα δεσμά χρέους, Ε.Ε., ΔΝΤ και μνημονίων…

Κάθε μέρα που περνάει, οι «δανειστές», η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, σε κάθε κυβερνητική υποχώρηση, ορθώνουν νέους εκβιασμούς, διατυπώνουν νέες απαιτήσεις. Τα θέλουν όλα! Απέναντι σε ένα λαό που μάτωσε και πάλεψε για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, που με την ψήφο του στις 25 Γενάρη, ανέτρεψε τις κυβερνήσεις των μνημονίων και καταδίκασε τα κόμματα που εδώ και χρόνια καταδυναστεύουν τις ζωές μας και τον τόπο μας, υψώνουν τον εφιάλτη ενός νέου κοινωνικού αφανισμού. Απαιτούν εδώ και τώρα, νέα μνημόνια, νέα μέτρα κοινωνικής καταστροφής, μειώσεις συντάξεων και μισθών, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις.

Ο λαός μας, με ξεκάθαρο τρόπο πρέπει να απορρίψει τα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς της ΕΕ. Η συμφωνία κυβέρνησης – EUROGROUP δεν κινείται στην παραπάνω κατεύθυνση, δεν υπηρετεί τους στόχους του κινήματος και των λαϊκών αγώνων του προηγούμενου διαστήματος. Το ίδιο και η απόφαση της κυβέρνησης να συγκεντρώσει τα ρευστά διαθέσιμα των φορέων και οργανισμών του Δημοσίου (από δήμους και νοσοκομεία μέχρι ασφαλιστικά ταμεία και πανεπιστήμια) στην Τράπεζα της Ελλάδας είναι απαράδεκτη γιατί είναι στα μέτρα των πιστωτών: αυτό που εξυπηρετεί είναι η αποπληρωμή του χρέους, δηλαδή, η συνέχιση της εξαθλίωσης του λαού.

Όμως, μετά από πέντε χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, είναι πια φανερό ότι, το χρέος και το ευρώ, αξιοποιούνται ως αποτελεσματικά εργαλεία για την επιβολή της ισοπέδωσης των λαϊκών δικαιωμάτων. Μετά από μια ατελείωτη σειρά μνημονίων και δανειακών συμβάσεων και ενώ

  • η ανεργία στις νέες ηλικίες έφτασε το ασύλληπτο 60%,
  • οι μισθοί μας εξανεμίστηκαν,
  • τα λαϊκά εισοδήματα καταληστεύτηκαν με τις συνεχείς φοροεπιδρομές,
  • διαλύθηκε η δημόσια υγεία και ασφάλιση,
  • καταργήθηκαν εργασιακά δικαιώματα – κατακτήσεις αιώνων

παρ’ όλες τις εξαναγκαστικές «θυσίες» στο βωμό της ιερής αγελάδας του ευρώ και στο όνομα της μείωσης του χρέους, αυτό εκτοξεύτηκε στα 324 δις ευρώ, δηλ. στο 180% του ΑΕΠ!

Απέναντι στους νέους εκβιασμούς, στα νέα δεσμά που ετοιμάζονται για τον κόσμο της εργασίας, πρέπει να συγκροτηθεί ένα ευρύ κοινωνικό πολιτικό μέτωπο που θα διεκδικεί ξανά το χαμένο πλούτο, θα αρνείται το χρέος, θα απαιτεί τη διαγραφή του και θα επιβάλει την παύση πληρωμής του.

Ένα μέτωπο σύγκρουσης και ρήξης με ΕΕ και ΔΝΤ, σύγκρουσης και ρήξης με το κοινωνικό μπλοκ της ολιγαρχίας του πλούτου, των ιδιοκτητών των ΜΜΕ και του πολιτικού προσωπικού τους.

Αλλάζουμε  τη  ΔΟΕ

Από τη στάση και την ψήφο καθένα/καθεμιάς μας θα κριθούν :

  • Αν η ΔΟΕ θα αποκτήσει θέσεις και αιτήματα που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Αν η ΔΑΚΕ και η ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ), θα συνεχίσουν να έχουν την πλειοψηφία και να ελέγχουν απόλυτα το ΔΣ της ΔΟΕ και τα επόμενα δύο χρόνια.
  • Αν το εκπαιδευτικό κίνημα, θα συμβάλλει στην άνθιση των αγώνων για κοινωνική δικαιοσύνη.

Στηρίζουμε την Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση

Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση είναι ένα ανεξάρτητο, αγωνιστικό σχήμα που συμμετέχει στο δίκτυο των Παρεμβάσεων - Κινήσεων - Συσπειρώσεων. Είμαστε αμετανόητοι αντίπαλοι του κομματικού, κατεστημένου, γραφειοκρατικού συνδικαλισμού και ιδιαίτερα, του κυβερνητικού συνδικαλισμού που, όχι λίγες φορές:

  • έσυρε τον κλάδο σε εξευτελιστική υποταγή στο εκάστοτε κυβερνητικό κόμμα.
  • υπηρέτησε τις κυρίαρχες πολιτικές για την κοινωνία και το σχολείο
  • διαμόρφωσε μια κάστα κομματικών συνδικαλιστών μακριά και ενάντια στις αγωνίες της ζωντανής εκπαίδευσης και ευνόησε τις πελατειακές σχέσεις.

Υπηρετούμε ένα διαφορετικό μοντέλο συνδικαλιστικής δράσης:

  • Tην ανάγκη ενότητας πάνω σε ένα αγωνιστικό, ριζοσπαστικό περιεχόμενο για το σχολείο και την κοινωνία, σε αντιπαράθεση με την κυρίαρχη παιδαγωγική και τις αντιλαϊκές πολιτικές.
  • Την ανάγκη για ένα συνδικαλιστικό κίνημα ταξικό, ανεξάρτητο από κράτος, κυβέρνηση και κόμματα, που θα υπηρετεί τις ανάγκες του δημόσιου σχολείου, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
  • Που αγωνίζεται για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς εξουσία ανθρώπου πάνω σε άλλους ανθρώπους.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ

ΓΙΑ ΤHN 84η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ

Αγιάννης  Νίκος   ( δάσκαλος)

Δαούλα  Κατερίνα   ( δασκάλα )

Κονταξή Μαργαρίτα  ( αγγλικών )

Κοσμοπούλου  Φωτεινή  ( δασκάλα )

Πρίντζιου Σταθούλα ( νηπιαγωγός )

Σεφεριάδου  Ελένη  ( πληροφορικής )

Συννεφακοπούλου  Κυριακή  ( δασκάλα )

Τσάνης  Φάνης  ( δάσκαλος)

Φωτίου  Γιώργος  ( γυμναστής )

Χριστοδούλου Αστέριος  (δάσκαλος)

 

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου Πέμπτη 4 Ιουνίου στο 25ο Δημοτικό Σχολείο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα