Thumbnail
ΕΛΜΕ Κ-Ι

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

e-mail: [email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Αυτή την περίοδο κυβέρνηση και Τρόικα ετοιμάζουν νέα σαρωτικά μέτρα στην ασφάλιση και στο μισθό, νέα άγρια φοροληστεία. Κυριολεκτικά σχεδιάζουν έναν ακόμα οδοστρωτήρα σε ό, τι έχει απομείνει όρθιο.

Πρέπει να σημάνει συναγερμός. Ξεσηκωμός παντού.

Μπορούμε να ορθώσουμε τείχος λαϊκής αντίστασης στη νέα λαίλαπα! Από εμάς εξαρτάται.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ προσπάθησε όλο το προηγούμενο διάστημα να ενημερώσει τους συναδέλφους, έκανε ό, τι μπορούσε για να οργανωθεί η αντίσταση και ο αγώνας, να προετοιμαστούν οι εργαζόμενοι για σύγκρουση και σκληρή αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική. Στη βάση αυτή, δώσαμε τη δική μας συνδρομή στην οργάνωση της λαϊκής αντίστασης μέσα από το μεγάλο, πανελλαδικό συλλαλητηρίου που έγινε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ στις 1 Νοέμβρη, που συνδιοργάνωσαν πάνω από 1000 σωματεία-φορείς. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ πρωτοστάτησε για την επιτυχία της Απεργίας στις 27 Νοέμβρη. Στο Νομό υπήρξαν σχολεία που έκλεισαν καθολικά ενώ η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 50%.

Οι αγώνες αυτοί έφεραν και κάποια αποτελέσματα, έστω και μικρά. Καθυστέρησαν την αξιολόγηση, πολλά σχολεία, με τη συμβολή του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, δεν συγκρότησαν "ομάδες εργασίας", ενώ όλο και περισσότερο διευρύνεται ο αριθμός εκείνων που μέσα από τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, απορρίπτουν τη λεγόμενη αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ δρα σταθερά από κοινού με την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων γονείς, τα Μαθητικά Συμβούλια, οργανώνει αγώνες για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ σηκώνει μεγάλο φορτίο για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων και την ασφάλεια των μαθητών, παίρνει πρωτοβουλίες για μέτρα που αφορούν τους σεισμόπληκτους μαθητές. Στηρίζει την επιτροπή των νέων εκπαιδευτικών - αναπληρωτών – ωρομισθίων, συντονίζεται με άλλα σωματεία του δημόσιου για τα ζητήματα αυτά. Είναι σε διαρκή επαφή με το ταξικό κίνημα του ιδιωτικού τομέα, το ΕΚΚΙ, την ΠΑΣΕΒΕ, στηρίζει μια σειρά πρωτοβουλίες (ΔΕΗ, Προϋπολογισμός, ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, πρόσφυγες κοκ). Έχει μεγάλη σημασία ότι με απόφαση ΓΣ διαγράφηκαν από μέλη τα πρώτα βιολιά της αξιολόγησης, τα κρατικά στελέχη.

Ωστόσο, η ίδια η ζωή απέδειξε ότι τα βήματα αυτά που έγιναν δεν ήταν αρκετά για να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, να αποσπάσουμε κατακτήσεις, να τους ανατρέψουμε.

Είναι επείγον, αν θέλουμε να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, η κατάσταση αυτή να αλλάξει. Το κίνημα να ορθώσει ανάστημα στην αντιλαϊκή πολιτική, να δείξει την τεράστια δύναμή του, να μας φοβηθούν. Εδώ βρίσκεται η διέξοδος και η ελπίδα. Μόνο ο οργανωμένος αγώνας, η λαϊκή ενότητα, η συμμαχία μας με τους γονείς, τους μαθητές, η ανυποχώρητη πάλη μπορεί να ανακόψει την επίθεση. Δεν υπάρχει άλλη λύση.

Γι' αυτό το κίνημα παλεύουμε. Να γιατί πρέπει να γίνει πλατιά συνείδηση στον κλάδο το τι αγώνες χρειάζονται, τι κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα, για να αλλάξουν τα πράγματα προς όφελός μας, για να αναμετρηθούμε με όλους αυτούς που κάνουν τη ζωή μας μαύρη και το μέλλον αβέβαιο. 

ü Κίνημα που αποδέχεται σαν δεδομένους τους αντιλαϊκούς νόμους και τα μέτρα που πάρθηκαν ή κίνημα που παλεύει για την επαναφορά των μισθών και των συντάξεων, των αποθεματικών των Ταμείων, του εφάπαξ, την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και του "Νέου Σχολείου";

ü Κίνημα που παλεύει να ενώσει τους εκπαιδευτικούς με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους εργατοϋπάλληλους, τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τη μαθητική νεολαία, όπως έγινε την 1η Νοέμβρη με το πανελλαδικό συλλαλητήριο ή κίνημα που μας διασπά και μας απομονώνει από τους συμμάχους μας;

ü Κίνημα που αποδέχεται τη στρατηγική της Ε.Ε., που αναγνωρίζει το χρέος, συζητά πως αυτό θα γίνει "βιώσιμο", όπως κάνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή με ποιον τρόπο θα πληρώσει ο λαός ένα χρέος που δεν είναι δικό του ή κίνημα που καλεί το λαό να αρνηθεί να πληρώσει το χρέος της πλουτοκρατίας, των τραπεζιτών, που απαιτεί τη μονομερή διαγραφή του;

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

Σήμερα, είναι φανερό ότι τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό. Είτε με κρίση, είτε με ανάπτυξη, είτε με τη μορφή των Μνημονίων, είτε χωρίς αυτά, όποιο κι αν είναι το μείγμα διαχείρισης της κρίσης και του χρέους, τα αντιλαϊκά μέτρα θα παραμείνουν και θα προστίθενται συνεχώς κι άλλα. Εξάλλου, το ίδιο γίνεται και σε άλλες χώρες της Ε.Ε, που δεν έχουν Μνημόνια. Γι’ αυτό κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, που αποδέχονται το χρέος ή μέρος αυτού, την Ε.Ε., τους λεγόμενους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και το λεγόμενο Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ε.Ε. δεν κάνουν καμιά κουβέντα για επαναφορά των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια, προσπαθούν με ψίχουλα και αυταπάτες να μας εξαπατήσουν.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

Τα σωματεία πρέπει να γίνουν πραγματικά κάστρα του αγώνα και όπλο στα χέρια μας. Μακριά από τις λογικές της ανάθεσης να πάρουν στην πλάτη τους πραγματική αναγέννηση του κινήματος. Όμως σε αυτή την προσπάθεια για την ανασύνταξη του κινήματος υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες και μια σειρά εμπόδια.

Πρώτα και κύρια από το ίδιο το αστικό Κράτος, την αντιλαϊκή πολιτική, την υλοποίηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στα σχολεία και στην κοινωνία.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το πρόβλημα. Εμπόδια και δυσκολίες προσθέτουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, που θέλουν το κίνημα απλώς να διαμαρτύρεται για τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά να μην παλεύει να απαλλαγούμε από τις αιτίες που τη γεννούν. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά είναι οι ίδιες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που αντί να οργανώνουν τον αγώνα, τον αποδιοργανώνουν.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι δυνάμεις του παλιού και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Ας αναρωτηθεί κανείς: Γιατί οι δυνάμεις αυτές συκοφάντησαν και υπονόμευσαν το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 1 Νοέμβρη, που διοργάνωσαν πάνω από 1000 σωματεία-φορείς και πήραν μέρος χιλιάδες εργαζόμενοι; Πολύ απλά γιατί εχθρεύονται το περιεχόμενο που είχε, τα συνθήματά του, όπως «διεκδικούμε την επιστροφή των απωλειών, δεν αφήνουμε τις τύχες μας σε παλιούς και νέους κυβερνητικούς σωτήρες, ο λαός στο προσκήνιο, σύγκρουση και ανατροπή κάθε αντιλαϊκής πολιτικής».

Ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι «ουρές» του θέλουν ένα κίνημα που να βάζει πλάτη για να αλλάξει ο κυβερνητικός διαχειριστής. Τα προβλήματα όμως του λαού δεν λύνονται με εναλλαγές κυβερνήσεων. Και μάλιστα από ένα κόμμα, που κάθε μέρα προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, δίνει συνεχώς εξετάσεις στο σύστημα, κάνει τη μία κωλοτούμπα πίσω από την άλλη. Έχουμε άλλωστε πλούσια πείρα. Αλλαγές κυβερνήσεων ζήσαμε πολλές, αλλά τα προβλήματά μας δεν λύθηκαν.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

Υπάρχει λύση και διέξοδος! Να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να αντισταθούμε, να παλέψουμε για επιστροφή των απωλειών, για άμεσα μέτρα ανακούφισης εδώ και τώρα.

·      Δεν παραιτούμαστε από τον αγώνα μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν μόρφωση, υγεία, ελεύθερο χρόνο, διακοπές κ.α.

·      Σήμερα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, παραγωγικές, επιστημονικές και τεχνολογικές, για μια τέτοια φιλολαϊκή ανάπτυξη. Υπάρχει τεράστιος συσσωρευμένος πλούτος, όμως αυτός είναι συγκεντρωμένος σε μια χούφτα επιχειρηματικών ομίλων. Η λύση βρίσκεται σε ένα κίνημα που παλεύει για να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας, η λαϊκή συμμαχία εργατοϋπαλλήλων, φτωχών αγροτών, μικροεπαγγελματιών, γυναικών, κάθε νέου και νέας, ώστε όλοι μαζί να τους εμποδίσουμε, να τους σταματήσουμε, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, Μνημόνια και αφεντικά.

Αυτή είναι η γραμμή πάλης της ΕΛΜΕ-ΚΙ κι αυτό το κίνημα είναι που έχουμε ανάγκη σήμερα!

Τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση και η ΕΕ με αιχμές το ασφαλιστικό και το νέο μισθολόγιο, υπονομεύουν παραπέρα το μέλλον της νεολαίας, ξεζουμίζουν συνολικά τους εργαζόμενους μέχρι τα βαθιά γεράματα.

·      Αν τα μέτρα προχωρήσουν ή όχι, θα εξαρτηθεί από τη στάση μας!

·      Αν θα δεχτούμε να σφαγιαστούμε για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών ή θα διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

·      Κανένας δεν επιτρέπεται να περιμένει τη σφαγή του!

·      Δεν υποτασσόμαστε στις αξιώσεις της κυβέρνησης, των μονοπωλίων, της ΕΕ!

·      Δε θα παραιτηθούμε από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή!

·      Να βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς για την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης!

·      Να αγωνιστούμε για ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό  βίο, θα του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και Περίθαλψης.

Αργοστόλι 22 Δεκέμβρη 2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

 

Γεωργόπουλος Διονύσης

 

Βάρσος Δημήτρης

 


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

[email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ!

Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα!

Να προετοιμαστούμε για νέα απεργιακή μάχη!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απευθύνει κάλεσμα ξεσηκωμού στον κλάδο. Κυβέρνηση και ΕΕ κατασπαράζουν όποιο δικαίωμα έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων για να στηρίξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες στην υγεία, στην ιδιωτική ασφάλιση, για να ενισχύσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Σε τέτοια ανάπτυξη και ανάκαμψη αναφέρονται.  Οι αλλαγές που προετοιμάζουν θα είναι ακόμα πιο επώδυνες για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πλήττουν τις γυναίκες, τα νέα ζευγάρια, τους συνταξιούχους. Τα μέτρα αφορούν τους πάντες, δεν εξαιρούν κανέναν.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα ανταποκριθεί στο καθήκον του να μπει μπροστά παίρνοντας την ευθύνη και τη θέση του στον αγώνα, όπως οφείλει να κάνει κάθε σωματείο, κάθε συνταξιουχική οργάνωση, κάθε γυναικείος σύλλογος, κάθε σύλλογος νεολαίας, κάθε συνάδελφος.

Να μην επιτρέψουμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας!

Με τους αγώνες και τη συμμετοχή μας, είναι στο χέρι μας να τους εμποδίσουμε!

 

  • Μειώνουν ξανά τις συντάξεις! Τις κατεβάζουν στα όρια των 200 και 300 ευρώ! Συζητούν και στοχεύουν στην προσαρμογή των συντάξεων στα όρια του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» δηλαδή σε ένα μέτρο της ΕΕ που είναι φτιαγμένο μόνο και μόνο για να ρίχνει συνολικά προς τα κάτω τους μισθούς και τις συντάξεις τη στιγμή που το λαϊκό εισόδημα βρίσκεται ήδη στα όρια της ανέχειας.

  • Αυξάνουν δραματικά τα όρια ηλικίας! Σβήνουν τη δυνατότητα που είχαν αρκετοί εργαζόμενοι να συνταξιοδοτηθούν πριν το 62ο έτος της ηλικίας τους ή πριν το γενικό όριο του 67ου έτους. Θίγει κυρίως παλιούς ασφαλισμένους που μπορεί να είχαν μπει στην παραγωγή ακόμα και από την δεκαετία του '70 αλλά είτε τους λείπει ο αναγκαίος αριθμός ενσήμων είτε το όριο ηλικίας. Σε αυτές τις ομάδες περιλαμβάνονται οι γυναίκες με ανήλικα παιδιά, εργαζόμενοι που ασφαλίζονται στα ΒΑΕ, ασφαλισμένοι στο Δημόσιο με τουλάχιστον 25ετία και μεταβατικά όρια ηλικίας πριν το 62ο έτος.

  • Αυξάνουν τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη σύνταξη από τα 4.500 ένσημα στα 6.000 ένσημα! Δηλαδή ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους που σήμερα η ανεργία τους θερίζει, που εργάζονται με 2ωρα και 3ωρα και σε προγράμματα απασχόλησης, η σύνταξη με τη μορφή που γνωρίζουμε ως σήμερα δε θα υπάρχει.

  • Συζητούν για νέους μαθηματικούς τύπους που θα μειώνουν τις συντάξεις, μαγειρεύοντας ξανά και ξανά τους συντελεστές αναπλήρωσης και τα κριτήρια έτσι ώστε να μας καταδικάσουν στην εξαθλίωση.

  • Τσακίζουν το ΕΚΑΣ που έδινε ανάσα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Μειώνουν τα προνοιακά επιδόματα.

 

  • Αφήνουν την υγεία του λαού και την προστασία των εργαζόμενων στο έλεος των κερδών των ασφαλιστικών εταιρειών!

  • Αυξάνουν τον ΦΠΑ σε διάφορα είδη με αποτέλεσμα τις αυξήσεις των τιμών, πλήττοντας κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα!

  • Προωθούν νέα μείωση μισθών στον Δημόσιο τομέα τη στιγμή που ως σήμερα ένας δημόσιος υπάλληλος έχει χάσει πάνω από 5 μισθούς τον χρόνο.



Τρίβουν τα χέρια τους οι ασφαλιστικές εταιρείες!

Οι συνεχείς μειώσεις στις συντάξεις και ο βαθιά αντιδραστικός αντιασφαλιστικός νόμος του 2010 που μπαίνει σε εφαρμογή από αρχή του έτους, δεν τους αρκεί. Νομοθετούν συνεχώς μέτρα που  απαλλάσσουν το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία από τις ευθύνες τους στο ασφαλιστικό. Θέλουν η σύνταξη και η υγεία να εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τις εισφορές μας ώστε να απαλλαγούν σταδιακά από τις ευθύνες τους.

Επιδιώκουν να γίνει η ασφάλιση ατομική υπόθεση του καθένα, να γίνουμε πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών, στο έλεος της κερδοφορίας τους.

Φτάνει πια! Μέχρι εδώ! Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Να μη χαρίσουμε τις κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα!

Η εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, οι γυναίκες, η νεολαία, οι συνταξιούχοι να συγκρουστούμε με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων.

  • Να  μην  επιτρέψουμε  να  γκρεμίσουν  το  όποιο  ασφαλιστικό  δικαίωμα απέμεινε.

  • Να μην επιτρέψουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα να παραδοθούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

  • Να  μην επιτρέψουμε την απαλλαγή των επιχειρήσεων και του κράτους από τις ασφαλιστικές  εισφορές.

  • Να μην επιτρέψουμε άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Να καταργηθούν όλοι οι ως σήμερα αντιλαϊκοί εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων.

 

Τα μέτρα που θέλουν να φέρουν υπονομεύουν παραπέρα το μέλλον της νεολαίας, ξεζουμίζουν συνολικά τους εργαζόμενους μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Αν τα μέτρα προχωρήσουν ή όχι, θα εξαρτηθεί από τη στάση μας!

Αν θα δεχτούμε να σφαγιαστούμε για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών ή θα διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Κανένας δεν επιτρέπεται να περιμένει τη σφαγή του!

Δεν υποτασσόμαστε στις αξιώσεις της κυβέρνησης, των μονοπωλίων, της ΕΕ!

Δε θα παραιτηθούμε από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή!

Να βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς για την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης!

Να αγωνιστούμε για ένα ασφαλιστικό σύστημα  που  θα  προστατεύει  τον  εργαζόμενο,  θα  του  εξασφαλίζει αξιοπρεπή  και  ποιοτική ζωή  μετά  τον  εργασιακό  βίο,  θα  του  προσφέρει  δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και Περίθαλψης.

Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι!

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Να προετοιμαστούμε για νέα απεργιακή μάχη!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Αργοστόλι 21 Δεκέμβρη 2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

 

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

 

Γεωργόπουλος Διονύσης

 

Βάρσος Δημήτρης

 


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

[email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αεροδρόμια και συγκοινωνίες για το λαό

και όχι για τα μονοπώλια

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την ιδιωτικοποίηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μαζί και και του αεροδρόμιου Κεφαλονιάς στην κοινοπραξία Κοπελούζου (Fraport AG - Slentel Ltd). Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ (απελευθέρωση, ένταξη του εθνικού εναέριου χώρου στον «Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό» κοκ) υπηρετεί την κερδοφορία των μονοπωλίων στις μεταφορές. Όλες οι κυβερνήσεις στον κόσμο της «ελεύθερης αγοράς», με ή χωρίς μνημόνια, τέτοιου είδους μέτρα εφαρμόζουν. Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, ακόμη κι αν το κεφάλαιο πετύχει μια ανάκαμψη από την κρίση, πάντα θα βγαίνουν χαμένοι. Αυτοί θα πληρώνουν το «μάρμαρο». Είναι σαφές ότι δε συνιστά άλλη πολιτική η δημιουργία ενός δημόσιου φορέα, με ή χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων και της αυτοδιοίκησης, όσο κριτήριο παραμένει η αύξηση της κερδοφορίας των κεφαλαιοκρατών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ παλεύει για να είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και οι υπόλοιπες υποδομές λαϊκή περιουσία, που θα υπηρετούν μια κεντρικά σχεδιασμένη ανάπτυξη χωρίς μονοπώλια και χωρίς ΕΕ. Μόνο σε ένα τέτοιο κίνημα μπορούμε να ελπίζουμε, χωρίς φόβο και αυταπάτες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκπροσωπήθηκε στη σύσκεψη για τις συγκοινωνίες, που έγινε την Παρασκευή 19/12 στο Αργοστόλι με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς Ιθάκης (ΕΚΚΙ). Με το πλαίσιο που αναπτύσσεται στη σημερινή ανακοίνωση για τα αεροδρόμια, τα αιτήματα για τους νέους και ελαστικά απασχολούμενους εκπαιδευτικούς (σίτιση, στέγαση, μετακίνηση) – για τα οποία έχουμε αναλάβει πρωτοβουλία στο χώρο των σωματείων του δημοσίου - και με αιχμή το θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών θα συνεχίσουμε το συντονισμό και την κοινή δράση με το ΕΚΚΙ, ώστε να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό των νησιών μας.

Αργοστόλι 20 Δεκέμβρη 2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

 

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

 

Γεωργόπουλος Διονύσης

 

Βάρσος Δημήτρης















 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

istoria kai anthropologia
ΠΑΜΑΚ: Εγκρίθηκε η αγορά 4 νέων κτιριακών εγκαταστάσεων - Οι προδιαγραφές
Δείτε αναλυτικά τις περιοχές και τις προδιαγραφές των κτιριακών εγκαταστάσεων που θα αγοράσει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
ΠΑΜΑΚ: Εγκρίθηκε η αγορά 4 νέων κτιριακών εγκαταστάσεων - Οι προδιαγραφές
keraies_kinitis_0.jpg
Αγιος Δημήτριος: Ασφαλιστικά μέτρα από τον Δήμο για τη μη εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία
Δήμαρχος: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατέψουμε την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και των δημοτών μας»
Αγιος Δημήτριος: Ασφαλιστικά μέτρα από τον Δήμο για τη μη εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία