Thumbnail
Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ          Θεσσαλονίκη  20/5/2015

Πρ. Κορομηλά 51

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622

e-mail: [email protected]

http://3elmethess.blogspot.gr/

Σύσκεψη σωματείων και φορέων την Τρίτη 26/5, 7.00 μ.μ., ΕΔΟΘ για να συζητήσουμε και οργανώσουμε κινητοποιήσεις ενάντια στους εκβιασμούς ΕΕ, ΔΝΤ, δανειστών και τη νέα συμφωνία

Η απαράδεκτη επιμονή των δανειστών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων να ζητούν μείωση των συντάξεων, επαναφορά της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα ταμεία, απελευθέρωση των απολύσεων, αύξηση του ΦΠΑ, νέα μέτρα για την δημιουργία πλεονάσματος και συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ κλπ προοιωνίζει την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση των όρων ζωής των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας. 

Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου όπου η κυβέρνηση μεταξύ άλλων αποδέχτηκε ότι θα αποπληρώσει «τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως», αποθράσυνε τους δανειστές. Η απαράδεκτη πρακτική συνέχισης της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους με τους πόρους των δημοσίων εσόδων, οξύνουν την ταμειακή στενότητα σε βάρος της αναγκαίας αύξησης των δαπανών για κοινωνική πολιτική. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, βάσει της οποίας δεσμεύτηκαν τα ρευστά διαθέσιμα των φορέων του δημοσίου (ΟΤΑ, νοσοκομεία, ΑΕΙ, ΤΕΙ, κλπ.), επιτείνει τα χρόνια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς λόγω περικοπών, θέτει εν αμφιβόλω την καταβολή των μισθών και καθιστά εκατοντάδες οργανισμούς ευάλωτους σε νέο πιθανό κούρεμα γιατί ως προτεραιότητα επιλέγεται η αποπληρωμή του χρέους.

Η ρήξη με τους δανειστές είναι μονόδρομος για όσους συνεχίζουν να προτάσσουν τα λαϊκά συμφέροντα έναντι των τοκογλυφικών συμφερόντων των δανειστών.

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να διακόψει τις διαπραγματεύσεις και να ανακοινώσει αμέσως, στάση πληρωμών προς τους δανειστές ως μέσο προάσπισης των λαϊκών συμφερόντων, αλλά και στην βάση της καθαρής εμπειρίας από τη μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων. Να  προχωρήσει άμεσα σε ανατροπή της λιτότητας και ρήξη. Να μην πληρώσει την επόμενη δόση προς το ΔΝΤ αλλά και καμιά άλλη δόση και να απελευθερώσει πόρους για την απαραίτητη χορήγηση αυξήσεων σε μισθωτούς και συνταξιούχους, για τη στήριξη της υγείας, της παιδείας και άλλων κοινωνικών αναγκών.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο τον λαό να συμμετάσχουν μαζικά στις διαδηλώσεις που οργανώνονται από πρωτοβάθμια σωματεία, φορείς και άλλες συλλογικότητες, καθώς και  την «Κίνηση για τη Διαγραφή του Χρέους Τώρα», που συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ και θα γίνουν σε ημερομηνίες που θα αποφασιστούν από κοινού από τα σωματεία και τους φορείς.

 

    Καλούμε τις κοινωνικές οργανώσεις, τις ομοσπονδίες, τα σωματεία, να πλαισιώσουν με τις δικές τους αποφάσεις τις κινητοποιήσεις, καθώς και τον συνολικό κρίσιμο αγώνα για τη Διαγραφή του Χρέους τώρα. Ακόμη τις καλούμε στη συνάντηση συντονισμού των σωματείων μας την Τρίτη 26/5, στις  7.00 μ.μ., στην  ΕΔΟΘ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                ΤΣΙΝΑΡΕΛΗ


Γ΄ ΕΛΜΕ -ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                 Θεσσαλονίκη  20/5/2015

Πρ. Κορομηλά 51

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622

e-mail: [email protected]

http://3elmethess.blogspot.gr/

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας κάθε Τετάρτη γίνονται κατασχέσεις ακινήτων, σπιτιών και επαγγελματικής στέγης. Οι κατασχέσεις γίνονται σε βάρος οφειλετών, που χρωστάνε σε τράπεζες, σε ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία και αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις του δανείου ή τους διακανονισμούς των χρεών τους. Είναι οφειλέτες, συμπολίτες μας, που πήραν στεγαστικό δάνειο για να αγοράσουν σπίτι ή μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που χρωστούν σε τράπεζες και ασφαλιστικές εισφορές. Οι λόγοι που δεν μπορούν να πληρώσουν πολλοί: Η ανεργία ή το κλείσιμο του μαγαζιού τους. Αλλά κι αν ακόμη εργάζονται το μικρό εισόδημά τους δεν φτάνει για τη δόση. Δεν μπόρεσαν να μπουν στον πτωχευτικό «νόμο Κατσέλη». Ή αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τη ρύθμιση με την εφορία κτλ.

Στο δράμα που ζουν οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλων μας. Σε πολλές πόλεις υπάρχει και δρα ένα κίνημα πολιτών ενάντια στους πλειστηριασμούς. Κάθε Τετάρτη γίνονται ειρηνικές συγκεντρώσεις στα ειρηνοδικεία και με αυτό τον τρόπο αποτρέπονται οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί κηρύσσονται άγονοι. Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή και η παρουσία των πολιτών στο ειρηνοδικείο τόσο πιο εύκολη η αποτροπή των «κορακιών» που καραδοκούν για να αρπάξουν το σπίτι. Το κίνημα σε πολλές περιπτώσεις το έχει καταφέρει αυτό.

Η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης δηλώνει αλληλέγγυα στους οφειλέτες συμπολίτες μας και καλεί όσους μπορούν να συμμετέχουν στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Σύνθημα του κινήματος «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Στόχος η αντίσταση στο άρπαγμα περιουσιών, η αντίσταση στην περαιτέρω φτωχοποίηση της κοινωνίας και στη διάλυση των κοινωνικών σχέσεων: Κανένας να μη αντιμετωπίσει μόνος του την επιβαλλόμενη από τα μνημόνια, και τους δανειστές απώλεια περιουσίας.

Σήμερα ημέρα Τετάρτη 20 Μαΐου 4μμ.

στο ειρηνοδικείο, στο Δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης

και κάθε Τετάρτη 4 - 5 το απόγευμα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                   ΤΣΙΝΑΡΕΛΗ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zorbas
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
Η τοποθέτηση του Αχ. Ζορμπά για τη σύλληψη εκπαιδευτικών στη Ρόδο
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»