Thumbnail
Εκδόθηκαν δυο αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

Εκδόθηκαν δυο αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τη διαδικασία χορήγησης εκπτώσεων επί του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Τις λεπτομέρειες και τη διαδικασία χορήγησης εκπτώσεων επί του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων σε φυσικά πρόσωπα λόγω αναπηρίας, εισοδηματικών κριτηρίων κλπ, έτους 2014, καθώς και τη διαδικασία χορήγησης μείωσης σε φυσικά πρόσωπα για κύριους χώρους κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων κατοικιών και επαγγελματικών στεγών, περιγράφει με δύο νέες της αποφάσεις η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Οι εκπτώσεις θα χορηγηθούν σε δύο φάσεις, τους μήνες Οκτώβριο και Δεκέμβριο του έτους 2014, ηλεκτρονικά από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) του υπουργείου Οικονομικών.

Για τις εκπτώσεις των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων κατοικιών, η Δ.ΗΛΕ.Δ. θα αντλήσει τις απαραίτητες πληροφορίες από τις αναλυτικές καταστάσεις μισθωμάτων ακινήτων οικονομικού έτους 2014, οι οποίες έχουν υποβληθεί μέχρι και τη δεύτερη εκκαθάριση (Δεκέμβριο), από τους ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν το εμπράγματο δικαίωμα της πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας σε ακίνητα.

Οι εκκαθαρίσεις για την χορήγηση έκπτωσης λόγω αναπηρίας θα γίνουν σύμφωνα με στοιχεία της Δ.ΗΛΕ.Δ. αυτόματα και χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών από τους υπόχρεους, μόνο όμως στις περιπτώσεις που η Δ.ΗΛΕ.Δ. μπορέσει να αντλήσει τις πληροφορίες από τα αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών. Οι εκπτώσεις που αφορούν στα πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις της έκπτωσης λόγω εισοδηματικών κριτηρίων κ.λπ., θα υπολογίζονται κι αυτές κεντρικά.

«Μετά την ολοκλήρωση των δύο κεντρικών εκκαθαρίσεων, στις περιπτώσεις στις οποίες έχει εκδοθεί δήλωση − πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ έτους 2014 χωρίς να χορηγηθεί μείωση, ενώ ο φορολογούμενος τη δικαιούται σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 7 του Ν. 4223/2013, ο δικαιούχος υποβάλλει στον αρμόδιο προϊστάμενο Δ.Ο.Υ., που έχει εκδώσει τη δήλωση − πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. έτους 2014, αίτηση μείωσης του φόρου, προσκομίζοντας, όπου απαιτείται, τα σχετικά δικαιολογητικά» σημειώνει η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα