Thumbnail
Σύλλογος Διδασκόντων Σχολής Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ

 16/12/2014

Το ΔΣ του Συλλόγου Διδασκόντων της ΣΘΕ εκφράζει έντονη ανησυχία για ενέργειες που οδηγούν σε παραπέρα διάλυση το ΕΚΠΑ, ανεξάρτητα από τις προθέσεις αυτών που τις προκαλούν. Η πρόσφατη βίαιη διακοπή της λειτουργίας του Δικτύου προκάλεσε σοβαρότατη ζημιά στην έτσι κι αλλιώς βαριά τραυματισμένη πανεπιστημιακή λειτουργία. Είναι παράλογο, εν ονόματι της προστασίας του Δημόσιου Πανεπιστήμιου, να προκαλούνται επιπλέον εκφυλιστικά φαινόμενα από αυτά που προκαλεί η συνειδητή κυβερνητική επιλογή της διάλυσής του.

Εκφράζουμε ακόμη την έντονη ανησυχία μας για τις συνεχείς καταλήψεις που αντικειμενικά ενισχύουν τον εκφυλισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Όταν οι μορφές πάλης που χρησιμοποιούνται αποξενώνουν από το φοιτητικό κίνημα μεγάλο μέρος εκείνων που επιθυμούν να ορθοποδήσει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, τότε αυτές οι μορφές πάλης παύουν να αποτελούν μέσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και απλά καταλήγουν να είναι σύμπτωμα της αποσύνθεσης των πανεπιστημιακών λειτουργιών, που κατευθυνόμενα και με μένος επιβάλλεται τα τελευταία χρόνια. Ευχόμαστε να βρεθούν οι μορφές πάλης που θα ενισχύουν την συμπαράταξη όλων όσων πονούν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Τέλος, με την ευκαιρία της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Σύγκλητος για τις απολύσεις διοικητικού προσωπικού, που είναι θέμα ημερών, και την προβολή από αυτήν της αδυναμίας λειτουργίας του ΕΚΠΑ, ο Σύλλογος Διδασκόντων δηλώνει την ικανοποίησή του που, έστω και στα λόγια, εκείνοι που πέρυσι θεωρούσαν αναπόφευκτες τις απολύσεις, τώρα διαπιστώνουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ίδρυμα, αναγνωρίζοντας την ορθότητα των θέσεων που έχουν διατυπωθεί έγκαιρα από το Σύλλογό μας.

 

Για το ΔΣ,

Ο Πρόεδρος     Κ. Μηλολιδάκης

Ο Γραμματέας  Δ. Φασουλιώτης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιασωνας
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα
Ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας και συνοδηγός του οχήματος επιχείρησε με την κατάθεσή του να αποδώσει εμμέσως ευθύνες στο νεαρό οδηγό της μηχανής
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα