Thumbnail
ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να θέσει σε αργία τη συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου, αιρετή εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ) Λακωνίας και Πρόεδρο του Συλλόγου Μολάων «Γ. Ρίτσος». Η συναδέλφισσα διώκεται, γιατί υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση, καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κ.λπ.).

Η απόφαση να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία τώρα, ενώ έχουν περάσει 5 μήνες από την παραπομπή της στο πειθαρχικό και λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του πειθαρχικού, είναι πολιτική πράξη αυταρχισμού που επιδιώκει να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και να δημιουργήσει κλίμα φόβου. Εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο που έχει για στόχο του την κατάργηση δημοκρατικών ελευθεριών και κατακτήσεων που ανάμεσα σε αυτές είναι και το δικαίωμα στην απεργία. Αποτελεί άλλο ένα προειδοποιητικό σήμα προς τους εργαζόμενους και τους δημοκρατικούς πολίτες - όπως οι αλλεπάλληλες πολιτικές επιστρατεύσεις των τελευταίων χρόνων - ότι οδηγούμαστε σε κράτος ανοιχτά αυταρχικό. Είναι το κράτος που πηγαίνει χέρι –χέρι με την πολιτική φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού στο όνομα των συμφερόντων την ολιγαρχίας του πλούτου, εγχώριας και ξένης.

Η απάντηση σ΄ αυτή τη βαρβαρότητα θα δοθεί αργά ή γρήγορα σους δρόμους από ένα μαχητικό μετωπικό εργατικό κίνημα που θα έχει για στόχο του μία άλλη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα στην οποία οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες τους θα αποτελούν τον πυρήνα της.

Κέρκυρα  22/7/2014

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας

Νίκος Μεταλληνός                      Χρήστος Μωραΐτης

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zorbas
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
Η τοποθέτηση του Αχ. Ζορμπά για τη σύλληψη εκπαιδευτικών στη Ρόδο
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»