Thumbnail
Μειωμένο έως 30% εφάπαξ θα χορηγεί το Ταμείο των εργαζομένων της ΕΤΕ

ΜΕΙΩΣΗ

ΕΤΕ: Αναδρομικό "κούρεμα" έως 30% στα εφάπαξ των "παλαιών" ασφαλισμένων
 
Μειωμένο έως 30% εφάπαξ θα χορηγεί το Ταμείο των εργαζομένων της ΕΤΕ σε όσους παλαιούς (πριν από την 1/1/1993) ασφαλισμένους αποχωρούν ή έχουν αποχωρήσει από τις 3/1/2012 και δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου (το οποίο "καλύπτει" ένα μέρος της απώλειας).
Την αναδρομική περικοπή αποφάσισε το Ταμείο και ενέκρινε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γ. Βρούτσης με βάση αναλογιστική μελέτη η οποία κατέγραψε επιδείνωση των οικονομικών δεδομένων και των αποχωρήσεων έως και το 2017. Η μείωση προκύπτει από το νέο τρόπο υπολογισμού που, σύμφωνα με την απόφαση έχει ως εξής:
Α . Για τους υπαχθέντες στην κοινωνική ασφάλιση πριν την 1/1/1993: 55% του μηνιαίου ασφαλιστικού μισθού για κάθε έτος ασφάλισης έως το 2018 και σταδιακή ετήσια αύξηση φτάνοντας το 65% από το 2035 και εφεξής.
B. Για τους υπαχθέντες στην κοινωνική ασφάλιση μετά την 1/1/1993: 65% του μηνιαίου ασφαλιστικού μισθού για κάθε έτος ασφάλισης έως το 2035 και σταδιακή ετήσια αύξηση 0,8% φτάνοντας το 70% από το 2043 και εφεξής.
Γ. Για όσους θα ασφαλιστούν στο Ταμείο από την ημερομηνία λήψης της απόφασης του Δ.Σ. για την τροποποίηση του άρθρου αυτού και στο εξής : 70% του μηνιαίου ασφαλιστικού μισθού για κάθε έτος ασφάλισης.
Γ. ΓΑΤΟΣ
 
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
20160812_20pragm_arxaia_0.jpg
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;
Με τον όρο αρχαία ελληνική γλώσσα αναφερόμαστε τη μορφή της ελληνικής γλώσσας, που ομιλούνταν κατά τους αρχαϊκούς χρόνους και την κλασική αρχαιότητα...
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;