Thumbnail
Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο το τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο των σχολικών συμβούλων στην Αθήνα σχετικά με την αξιολόγηση.

Στο σεμινάριο αυτό συμμετείχαν και οι σχολικοί σύμβουλοι της Κρήτης και στο οποίο μάλιστα συμμετείχε και ο εκδηλώσας ενδιαφέρον παραίτησης σχολικός σύμβουλος της 1ης Περιφέρεις Ηρακλείου κ. Μανόλης Μηλιαράκης.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του “e-mesara.gr”, το Υπουργείο Παιδείας φάνηκε να αναδιπλώνεται σε πολλά σημεία σχετικά με τα όσα είχαν πει πριν λίγες βδομάδες στο αντίστοιχο σεμινάριο των Δ/νών Εκπ/σης και Περιφερειακών Δ/ντών. (http://www.e-mesara.gr/index.php/2014-01-29-19-20-37/908-ksekina-amesos-meta-to-pasxa-i-aksiologisi-ton-ekpaideftikon-den-einai-protapriliatiko)
 

Συγκεκριμένα, ενώ οι ίδιοι εισηγητές που στο πρώτο σεμινάριο ήταν απόλυτοι σε όλα τα θέμα που αφορούσαν την αξιολόγηση, τώρα φάνταζαν εντελώς διαφορετικοί.

Συγκεκριμένα στο σεμινάριο των σχολικών συμβούλων που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, ειπώθηκε ότι:
*          Καταβάλλεται μια τεράστια προσπάθεια να καταργηθεί η ποσόστωση στους εκπαιδευτικούς. Μάλιστα παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα έγγραφα με τα οποία το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί από την ποσόστωση, προτάσσοντας διαφόρους λόγους.
*          Η αξιολόγηση (τουλάχιστον στην αρχική της μορφή) θα είναι προαιρετική και θα αφορά βασικά όσους θέλουν να γίνουν στελέχη της εκπαίδευσης (δεν θα μπορεί να γίνει στέλεχος εκπαίδευσης το 2015 κάποιος που δεν θα έχει αξιολογηθεί), να αλλάξουν βαθμό και βασικά όσους το επιθυμούν!
*          Δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις εκπαιδευτικών και ότι θα υπάρξει πολλαπλή επιμόρφωση σε όσους «δυσκολεύονται» για να παραμείνουν στην εκπαίδευση…
            Όλα τα παραπάνω, όπως εκτιμούν συνάδελφοι σχολικοί σύμβουλοι, φαίνεται να είναι απόρροια των αντιδράσεων της βάσης (και όχι της κορυφής) των εκπαιδευτικών, καθώς από το υπουργείο φοβούνται πλέον ότι μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με αιχμή του δόρατος της παραιτήσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων, τις αντιδράσεις των Συλλόγων γονέων και τις αρνήσεις εκπαιδευτικών να στελεχώσουν σχολεία στα οποία οι Διευθυντές παραιτηθήκαν.
            Ακόμα φοβούνται αντιδράσεις σε βάρος των αξιολογητών και ουσιαστικά καταστροφικές συνέπειες στη λειτουργία των σχολείων. Και ένας από τους βασικούς λόγους που μετατέθηκε η εφαρμογή της αξιολόγησης για το Σεπτέμβρη, ήταν να υπάρξει προσπάθεια να «στρογγυλέψει» το θέμα της αξιολόγησης και να χρυσώσουν το χάπι στους εκπαιδευτικούς, τουλάχιστον στο αρχικό στάδιο εφαρμογής του μέτρου!

Πηγή: e-mesara.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith
Οργή και αγανάκτηση για τη σύλληψη εκπαιδευτικών μετά από μήνυση γονέα: «Λόγια του αέρα» από ΥΠΑΙΘΑ για προστασία των εκπαιδευτικών
«Μας εξοργίζουν όλα αυτά μετά και τις 12 φαστ τρακ αγωγές στην ΔΟΕ για την αξιολόγηση που εκδικάζονταν την επόμενη κιόλας μέρα»
Οργή και αγανάκτηση για τη σύλληψη εκπαιδευτικών μετά από μήνυση γονέα: «Λόγια του αέρα» από ΥΠΑΙΘΑ για προστασία των εκπαιδευτικών
benzini.jpg
Τρόμος για υπάλληλο βενζινάδικου στα Άνω Λιόσια: Τον απείλησε με όπλο για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου
Ένα πολυτελές αυτοκίνητο σταμάτησε στο βενζινάδικο, ενώ εκείνο έκλεινε και ο οδηγός ζήτησε να γεμίσει το ρεζερβουάρ του οχήματος, ωστόσο ο υπάλληλος...
Τρόμος για υπάλληλο βενζινάδικου στα Άνω Λιόσια: Τον απείλησε με όπλο για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου