Thumbnail
 Ο καθηγητής Κώστας Κορδάτος κρίθηκε αθώος από τον Άρειο Πάγο

του Γιάννη Συμψηρή 

Μια ιστορία που κράτησε 12 χρόνια έλαβε τέλος πριν λίγες μέρες με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο καθηγητής Κώστας Κορδάτος κρίθηκε αθώος από τον Άρειο Πάγο που έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσής του κατά της απόφασης 100/2013 του Πενταμελούς Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος που του είχε επιβάλει με οριακή πλειοψηφία (3-2) καταδικαστική απόφαση με ανασταλτικό χαρακτήρα για υπόθεση που αφορούσε την περίοδο που ήταν Δ/ντής στο ΤΕΕ Καινουρίου-Θεστιέων – Δήμου Αγρινίου.  Η ποινή είχε επιβληθεί παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα και αφορούσε σε απόφαση καταλογισμού από το 2008 του Περιφερειακού Διευθυντή Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτικής Ελλάδας, για θέμα πλέον δεν έχει σημασία.
Σε ανάρτησή του στο blog που διατηρεί ο καθηγητής, πέραν των ευχαριστιών προς τον δικηγόρο και τους συναδέλφους που τον στήριξαν, αναφέρει και την διαφωνία του με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου(Μανιτάκη) για την αυτοδίκαιη αργία που επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς ο κ. Κορδάτος έχει και συνδικαλιστική δράση που διαφωνεί πλήρως με όσα προωθούνται στη δημόσια διοίκηση τα τελευταία χρόνια
Ανεξάρτητα από την πολιτική του σκοπιά και τη θέση του για τον συγκεκριμένο νόμο, το γεγονός της αθώωσης πρέπει να αναφερθεί και να σχολιαστεί. Δεν έχει άλλωστε σημασία αν τα βλέπεις τα πράγματα από τη δική του θεώρηση. Το θέμα έχει αξία κυρίως από την σκοπιά του τεκμηρίου της αθωότητας που είναι το τελευταίο προπύργιο αντίστασης του πολίτη όταν μπλέξει καθ’ οιονδήποτε τρόπο, δικαίως ή αδίκως.
Από κει και πέρα, βλέποντας άλλη μια υπόθεση που χρειάστηκε 12 χρόνια για να αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο γι’ αυτή(χρόνος απολύτως απαράδεκτος που οφείλεται στη γραφειοκρατική δημοκρατία μας) δεν έχεις παρά να σκεφτείς πόσο σωστός είναι ο νόμος που σε εμποδίζει να γράφεις στοιχεία κατηγορούμενου όσο αυτός διώκεται, παρότι αυτός ο νόμος θεωρείται «εμπόδιο» για τη δημοσιογραφία. Ακόμα κι αν κάποιες φορές καταλήγει να προστατεύει αληθινά κακούς, τελικά μας γλιτώνει από την ελληνική ζούγκλα των προσωπικών διαφορών. Όταν τηρείται.
 
Πηγή: antenna-star.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα