Thumbnail
Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, στις 13 και 14 Μαρτίου

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, στις 13 και 14 Μαρτίου, κατά την διάρκεια συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου των απολύσεων και του κλεισίματος οργανισμών.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις πολύμορφες κινητοποιήσεις της επόμενης περιόδου.
Στις γενικές συνελεύσεις, στα συλλαλητήρια, στους αποκλεισμούς δρόμων και υπηρεσιών του Δημοσίου, στα κέντρα αγώνα σε κάθε πόλη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ : "Συμπληρώνονται 4 χρόνια από την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο και παρά τις απέλπιδες επικοινωνιακές προσπάθειες της Κυβέρνησης, οι εικόνες οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής είναι πλέον διάχυτες"

H Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ σημειώνει επίσης πως:

Στις 22 Μαρτίου 2014 οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν από 8 μήνες (σχολικοί φύλακες, καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε Υπουργεία) θα οδηγηθούν σε απόλυση, έναν αιώνα μετά τις τελευταίες απολύσεις ΔημοσίωνΥπαλλήλων. Θα προστεθούν στους περίπου 1,5 εκατομμύρια ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Θα είναι απλά η αρχή μιαςμακάβριας ακολουθίας, που από μήνα σε μήνα θα προσθέτει χιλιάδες νέους ανέργους από όλους τους τομείς του Δημοσίου(στα τέλη Μαΐου τελειώνει το 8μηνο διαθεσιμότητας των Δημοτικών Αστυνόμων και υπαλλήλων άλλων Υπουργείων).

Ταυτόχρονα οι ήδη αποσαρθρωμένες δομές του Δημοσίου θα δοθούν βορά στα κερδοσκοπικά συμφέροντα με κόστος
πολλαπλάσιο για τους φορολογούμενους, με κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους.

Η επίκληση της παθογένειας του Δημοσίου είναι προσχηματική. Ο προωθούμενος μετασχηματισμός αποσκοπεί στις απολύσεις των εργαζομένων και στην εκχώρηση τομέων της δημόσιας διοίκησης και κοινωνικών αγαθών στον ιδιωτικό τομέα.

Το Νομοσχέδιο του ΥΔΜΗΔ που βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με το Δημόσιο Τομέα. Αρκεί η απλή ανάγνωσή του για να γίνει αντιληπτό πως οδηγεί στον ασφυκτικό έλεγχο του Δημοσίου από τους κομματικούς - πελατειακούς μηχανισμούς με την παράλληλη εκχώρηση κρίσιμων τομέων στον ιδιωτικό τομέα. Στο όνομα της ατομικής αξιολόγησης εισάγεται η υποχρεωτική ποσόστωση. Με αυτό το τρόπο το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων, κάθε φορά, θα αποτελεί την ανεξάντλητη «δεξαμενή» των διαθεσιμοτήτων- απολύσεων του επόμενου διαστήματος. Η ίδια μεθόδευση επιχειρείται με την ενσωμάτωση νομοθετικής ρύθμισης (άρθρο 43) για τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων χιλιάδων εργαζομένων σε αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ). Η πραγματική πρόθεση της εκ των υστέρων αλλαγής των όρων της μετατροπής αυτής, είναι ότι με αυτόν τον τρόπο, εύκολα, θα οδηγηθούν σε απόλυση κατά χιλιάδες οι «ακριβοί» εργαζόμενοι ΙΔΑΧ, για να αντικατασταθούν με «ωφελούμενους» των 490 ευρώ, χωρίς εργασιακά δικαιώματα έρμαια του πελατειακού κράτους.

Φέτος εργάζονται 15.000 λιγότεροι, από πέρσι, εκπαιδευτικοί στα σχολεία και 25.000 λιγότεροι εργαζόμενοι στο Δημόσιο λόγω των συνταξιοδοτήσεων, με αποτέλεσμα πολλές υπηρεσίες να υπολειτουργούν ή να κλείνουν, ενώ ετοιμάζονται άλλες12.500 διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Δημόσιο.

Ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για την πρωτοβάθμια Υγεία οδηγεί στη συρρίκνωση και στο κλείσιμο υγειονομικών μονάδων του ΕΟΠΥΥ και ταυτόχρονα 8.500 γιατροί, υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Ουσιαστικά, δίνεται η δυνατότητα στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις να κυριαρχήσουν στην υγεία, ενώ οι πολίτες θα καλούνται συνεχώς να πληρώνουν αυξημένες συμμετοχές και χαράτσια. Ταυτόχρονα, οι περιορισμοί σε παροχές, φάρμακα και εξετάσεις θα αυξήσουντον αριθμό των πολιτών που αδυνατούν να προσεγγίσουν το νέο «σύστημα» ιδιαίτερα επειδή πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι, δεν έχουν καμία πρόσβαση σε παροχές και υπηρεσίες Υγείας.

Αγώνας Διαρκείας σε όλο το Δημόσιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πυλώνας παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών (Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο σπίτι, Κοινωνικά Παντοπωλεία) αλλά και βασικών υπηρεσιών καθημερινής παρέμβασης όπως οι υπηρεσίες καθαριότητας, που θεωρείται χρυσοφόρος τομέας για τους Εθνικούς μεγαλοεργολάβους, βρισκόταν και βρίσκεται για προφανείς λόγους στο στόχαστρο.

Η Κυβέρνηση, με πρόσχημα τα «ελλείμματα» των ασφαλιστικών ταμείων, καταφεύγει στη γνωστή αντικοινωνική συνταγήμείωσης των παροχών στους ασφαλισμένους αλλά και αύξησης των κρατήσεων των εν ενεργεία υπαλλήλων. Με το νέο τρόπο υπολογισμού κατακρεουργούνται και πάλι τα ήδη μειωμένα ποσά του εφάπαξ.

Από το Νοέμβρη του 2013 άρχισε ένα μαζικό πογκρόμ απολύσεων συμβασιούχων, που είχαν δικαστικές αποφάσεις για την παραμονή τους. Γίνεται πλέον φανερό ότι η Κυβέρνηση δεν σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων όταν αμφισβητούν την πολιτική της, ενώ αντίθετα τις επισείει όταν πρόκειται να βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες ή επιστρατεύονται απεργοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sillalitirio-ekpaideutikoi.jpg
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
Ο αγώνας στα χέρια των Πρωτοβάθμιων σωματείων και των εκπαιδευτικών - Ζητούν επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής και από τις Ομοσπονδίες
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
γιαγιά
«Νταντάδες της γειτονιάς»: Πώς θα λάβουν έως και 500 ευρώ παππούδες και γιαγιάδες
Πώς μπορούν οι γιαγιάδες, οι παππούδες, οι θείοι και οι νονοί να εισπράττουν 500 ευρώ από το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»;
«Νταντάδες της γειτονιάς»: Πώς θα λάβουν έως και 500 ευρώ παππούδες και γιαγιάδες
ilikiomenos
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός
Δεν λειτούργησε η πυρανίχνευση στο θάλαμο του άτυχου άνδρα
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός
ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή...
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης